49 χρόνια πρίν… 11-ΧII-1966

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΙΝΑΣ ΜΕ ΗΠΑ»: Ρίον Ιανέιρον, 10.– Εις την εφημερίδα «Ζορνάλ ντο Μπραζίλ», του Ρίου Ιανεΐρου, δημοσιεύεται η κατωτέρω συνέντευξις του Κινέζου υπουργού Εξωτερικών στρατάρχου Τσεν Γι προς Βραζιλιανόν δικηγόρον, ο οποίος […] επεσκέφθη προσφάτως την Κίναν: «Οι Ρώσοι –εδήλωσεν ο στρατάρχης Τσεν Γι– έχουν συγκεντρώσει εις την κινεζικήν μεθόριον 13 μεραρχίας, που μετεκίνησαν εκ της Ανατολικής Ευρώπης. Δεν φοβούμεθα κοινήν αμερικανοσοβιετικήν επίθεσιν. Ο κινεζικός λαός έχει προετοιμασθή διά τον πόλεμον και είναι πεπεισμένος διά την τελικήν νίκην. Η Κίνα θεωρεί την Ρωσίαν ισχυρόν σύμμαχον της Αμερικής. Η Κίνα έχει ήδη την πυρηνικήν βόμβαν καθώς και πυραύλους και δεν φοβείται πυρηνικόν ή με συμβατικά όπλα πόλεμον, που θα επέβαλον εις αυτήν η Ρωσία και η Αμερική, εισβάλουσαι αντιστοίχως εκ βορρά και νότου». Εν συνεχεία, ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών είπεν ότι ο πόλεμος με την Αμερικήν είναι αναπόφευκτος. […] «Αι πυρηνικαί βόμβαι (Αμερικής και Ρωσίας) που θα ριφθούν εις την Κίναν, θα ανταποδοθούν με τόκον. […] Οι Αμερικανοί διατηρούν στρατιωτικόν κλοιόν πέριξ της Κίνας, εφ’ όσον ελέγχουν την Ιαπωνίαν, την Νότιον Κορέαν, την Φορμόζαν, τας Φιλιππίνας και τελευταίως την Ινδονησίαν. (Στη φωτογραφία, ο Τσεν Γι το 1967. Chinese Media Net, Inc.)

ΑΝΤΙΟΧΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ: Ο κ. Αντ. Ευαγγελάτος ανεχώρησε χθες εις Ουγγαρίαν, όπου θα διευθύνη δύο συναυλίας με την Κρατικήν Συμφωνικήν Ορχήστραν «MAV» εις την Βουδαπέστην και εις το Κέκσεμετ, την 12ην και 16ην τρέχοντος. Μεταξύ των έργων που θα εκτελεσθούν είναι […] και η σύνθεσις «Παραλλαγαί και Φούγκα πάνω σ’ ένα δημοτικό τραδούδι» του Αντ. Ευαγγελάτου.

ΜΕΝΗΣ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΕΑΣ:  (Τα νέα βιβλία) Μένη Κουμανταρέα: «Το αρμένισμα». Τρία χρονικά. Σχ. 8ον. Σελ. 229. Εκδόσεις Βιβλιοπωλείου της «Εστίας». Αθήναι 1966.

VIEW-MASTER: Δώρο χαράς. Βιου-Μάστερ. Μορφώνει, εκπαιδεύει, διασκεδάζει. Μόνον το Βιου-Μάστερ γράφει: VIEW-MASTER. Πωλείται παντού μόνον 80 δρχ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή