Ανίδωτη Ειδομένη

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πόσοι Ελληνες ασχολούνται με το κικ μπόξινγκ μού διαφεύγει, παρότι παρακολουθώ από απόσταση ασφαλείας τα των βίαιων αθλημάτων και ιδίως τις εθνικού χαρακτήρα γιγαντομαχίες δικών μας με Τούρκους. Αγνοώ επίσης πόσοι Ευρωπαίοι επιδίδονται σ’ αυτή τη νόμιμη μορφή αλληλοξυλοδαρμού. Αλλά για να διοργανώνεται «Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κικ Μπόξινγκ» στο ολυμπιακό σκέλεθρο του Τάε Κβον Ντο, παναπεί ότι το άθλημα έχει πολλούς φίλους. Οπως άλλωστε και το τάε κβον ντο. Γι’ αυτό και οι μεθυσμένοι των Ολυμπιακών του 2004 χαράμισαν ολόκληρο στάδιο στην παραλιακή ζώνη υπέρ του. Μόνιμο. Τσιμεντένιο. Πανάκριβο. Ενώ οι της ΔΟΕ, παρότι δρουν και λαμογιοσαΐνια στην αθάνατη παρέα τους, επέμεναν ότι αρκεί το λυόμενο· το φτηνό. Αν τώρα βλέπετε ανάμεσα στους ανένδοτους προμάχους των λαϊκών συντάξεων, του εθνικού συστήματος υγείας, της διαλυμένης δημόσιας εκπαίδευσης, της αγροτιάς κ.ο.κ. τους σπαταλότατους Ολυμπίαρχούς μας (όσους απόμειναν από τη Ν.Δ. του κ. Καραμανλή και το ΠΑΣΟΚ του κ. Σημίτη και του κ. Βενιζέλου), μην παραξενεύεστε. Παλιά τους τέχνη κόσκινο.

Επειδή λοιπόν στις 17 Δεκεμβρίου αρχίζει στο Στάδιο του Τάε Κβον Ντο το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Κικ Μπόξινγκ (τίποτε πιο κοντινό στη μετάφρασή του από το «κλοτσομπουνίδι», αλλά θα φανταζόταν κανείς «Πανευρωπαϊκό Κλοτσομπουνιδίου»;), οι μετανάστες που μεταφέρθηκαν εκεί από την Ειδομένη πρέπει να φύγουν. Διότι σ’ αυτόν τον κόσμο υπάρχουν προτεραιότητες, ιεραρχήσεις αξιών, διαβαθμίσεις έγνοιας κ.ο.κ. Και προφανώς ο Ασιάτης ή ο Αφρικανός που έφυγε από την πατρίδα του, με την ψευδαίσθηση της αγαθής Ευρώπης σαν πρώτο κινούν, δεν δικαιούται να γίνεται η αιτία αναβολής ή ματαίωσης κοτζάμ Πανευρωπαϊκού, χάρη στο οποίο οι προβολείς θα πέσουν στο Φάληρο και στα πέριξ. Και θα ’ρθουν μιλιούνια οι τουρίστες του χρόνου, να δουν τη γενέτειρα του παγκρατίου και του κικμπόξεως. Οσο για το πώς μεταφέρθηκαν από την Ειδομένη στην Αθήνα οι μετανάστες, λίγα ξέρουμε, πολλά φοβόμαστε. Στις ουκ ολίγες αυτοαναιρέσεις του, ο ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε και αυτήν: από την καυτή ζώνη εκδιώχθηκαν δημοσιογράφοι, εικονολήπτες και μη κυβερνητικές οργανώσεις. Για να μην υπάρξουν μαρτυρίες για τη βία των ΜΑΤ. Να μην καταγραφούν στιγμιότυπα ένστολης τρυφερότητας και αμαυρωθεί η εικόνα της χώρας…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή