ΑΠΟΨΕΙΣ

49 χρόνια πρίν… 7/8-Ι-1967

49-chronia-prin-amp-8230-7-8-i-1967-2117474

ΤΣΟΥ ΕΝ ΛΑΪ: Τόκυο, 6.- Διά πρώτην φοράν σήμερον ο πρωθυπουργός της Κίνας κ. Τσου Εν Λάι καταγγέλλεται, υπό Ερυθροφρουρών, διά προκηρύξεων τοιχοκολληθεισών εις το Πεκίνον. Πάντως, η μήνις των συντακτών των προκηρύξεων στρέφεται πάντοτε, κατά κύριον λόγον, εναντίον του προέδρου της Κίνας Λιου Σάο Τσι, του γενικού γραμματέως του Κομμουνιστικού Κόμματος Τεγκ Χσιάο Πιγκ και του αρχηγού της προπαγάνδας Τάου Τσου.

«ΝΑ ΚΑΕΙ Ο ΤΣΟΥ ΕΝ ΛΑΪ»: Τόκυο, 7.- Το ιαπωνικόν πρακτορείον ειδήσεων «Κυούτο» εις ανταπόκρισίν του εκ Πεκίνου αναφέρει ότι από χθες την εσπέραν ενεφανίσθησαν εις τας οδούς της κινεζικής πρωτευούσης τοιχοκολλήσεις των Ερυθροφρουρών με επιθέσεις εναντίον του πρωθυπουργού κ. Τσου Εν Λάι. Ολίγας ώρας αργότερον ετοιχοκολλήθησαν άλλαι ύπερθεν αυτών εις τας οποίας υπεστηρίζετο ο Κινέζος πρωθυπουργός. Διά μιας των [πρώτων] τοιχοκολλήσεων εζητείτο «να καή ο Τσου Εν Λάι».

ΑΝΤΙΟΧΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ – BERNARD MICHELIN: Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών δίδει αύριον Δευτέραν 8 μ.μ. συναυλίαν εις το «Θέατρον Κοτοπούλη», υπό την διεύθυνσιν του κ. Α. Ευαγγελάτου και με συμμετοχήν ως σολίστ του βιολοντσελλίστα Μπερνάρ Μισλέν, που θα ερμηνεύση το «Κοντσέρτο σε Σι ύφεσιν» του Μποκερίνι. Θα εκτελεσθούν, επίσης, η εισαγωγή «Πουλημένη μνηστή» του Σμέτανα, η «Πρώτη Ελληνική Σουίτα» του Διονυσίου Λαυράγκα και η «Συμφωνία αριθ. 6» του Μπετόβεν.

ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΙΠΑ: Διά βασιλικού διατάγματος ιδρύεται Ινστιτούτον Περιφερειακής Αναπτύξεως εις την Πάντειον.