«Alors, c’est la guerre!» έφα Λιάκος

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

​​«Τέλειωσε το ανέκδοτο, πηγαίνετε στα σπίτια σας τώρα» φώναξε εκνευρισμένος ο Αντώνης Λιάκος, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Διαλόγου για την παιδεία, στους διαδηλωτές οι οποίοι εμφανίστηκαν το απόγευμα της Δευτέρας και τελικά ματαίωσαν την πρώτη δημόσια συζήτηση στο πλαίσιο του εθνικού διαλόγου.

Στη συνέχεια, ο κ. Λιάκος απευθυνόμενος στους ίδιους διαδηλωτές, ξέσπασε, λέγοντας ότι «αυτό που κάνετε είναι φασισμός». Ηθελε, μάλλον, να τους απαντήσει, διότι δεν είθισται να επιτρέπεται λόγος χωρίς αντίλογο, ακόμη κι αν η «παράσταση» των αριστεριστών είναι μονόλογος φωνασκούντων! Στο τέλος της «παράστασης», όταν φοιτητής είπε από την ντουντούκα στο ακροατήριό του πως «αύριο θα κηρυχθεί συναγερμός, πόλεμος σε όλες τις σχολές», ο κ. Λιάκος του απάντησε «πηγαίνετε να κηρύξετε τον πόλεμο, να τον προετοιμάσετε».

Στο κάδρο της κωμωδίας που παίχθηκε πανελλαδικά με απευθείας μετάδοση από το Διαδίκτυο, δεν εισήλθαν ποτέ η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, που έφυγε γρήγορα από την αίθουσα, αλλά ούτε και ο υπουργός Νίκος Φίλης που δεν πήγε ποτέ στην εκδήλωση.

Τα αίτια για τη ματαίωση της δημόσιας συζήτησης δεν είναι η καθεστωτική άποψη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, οι εκπρόσωποι της οποίας λένε το λογύδριό τους και δεν ανοίγουν διάλογο με κανέναν. Ο βαθύτερος λόγος είναι η απουσία κουλτούρας διαλόγου στην καθεστωτική πλευρά του δημόσιου βίου και ο ευτελισμός των θεσμών, που δεν επιτρέπει στην επιβολή με κύρος σε κάθε είδους τραμπουκική συμπεριφορά. Τα υπέθαλψε ο ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, ο βασικός κυβερνητικός εταίρος πληρώνει σήμερα τα δικά του αμαρτήματα, καθώς δεν μπόρεσε να ξεκολλήσει από τις δικές του ιδεοληψίες, ήθελε να χαϊδέψει τα αυτιά του μειοψηφικού, αριστερίστικου ακροατηρίου του και τώρα έχει πάθει βέρτιγκο μετά την πρόσκρουσή του με την πραγματικότητα.

Μόλις χθες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, με άρθρο του στην εφημερίδα «Αυγή», πρότεινε την επιβολή διδάκτρων 600 ευρώ ετησίως στους μαθητές των δημόσιων σχολείων, καθώς και την επαναξιολόγηση από μηδενική βάση, μέσω ΑΣΕΠ, δασκάλων – καθηγητών που επελέγησαν πριν από 15 χρόνια. Μέσω του λογαριασμού της στο twitter, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου έσπευσε να απαντήσει στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι «η διασφάλιση του δημόσιου-δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης είναι βασική δέσμευση της Αριστεράς», προσθέτοντας ότι «προχωράμε σε περισσότερο καλύτερο δημόσιο σχολείο». Με τι χρήματα, θα ρωτούσε ο κ. Τριανταφυλλίδης.

Προτάσεις εκτός πλάνου από τη μια, και αοριστολογίες με εύκολες δεσμεύσεις από την άλλη, την ίδια στιγμή που ο εθνικός διάλογος αρχίζει. Ή μήπως καλύτερα να θυμηθούμε τον Αντώνη Λιάκο, που δηλώνει σε συνομιλητές του ότι «είναι το δικό μας πείσμα να κάνουμε διάλογο», και αποφαίνεται προς κάθε σαχλαμάρα: «Τέλειωσε το ανέκδοτο, πηγαίνετε στα σπίτια σας τώρα»;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή