Εμείς έχουμε όλη την ευθύνη

Εμείς έχουμε όλη την ευθύνη

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απορώ πώς κατορθώνουν οι πολιτικοί «μας» και δεν ντρέπονται όταν απανωτές νεότερες έρευνες και κατατάξεις υπενθυμίζουν πόσο πίσω βρίσκεται η Ελλάδα σε ό,τι αφορά την επένδυση που κάνει στο μέλλον της. Χθες, ξανά, η ετήσια έρευνα του Bloomberg για τις «Χώρες που Καινοτομούν» κατατάσσει τη χώρα στην 33η θέση μεταξύ 50 κρατών.

Η πραγματικότητα είναι χειρότερη. Ανεβαίνει αρκετές θέσεις η χώρα επειδή πολλοί νέοι άνθρωποι φθάνουν, με θυσίες προσωπικές και οικογενειακές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, δείκτης στον οποίο πιάνουμε την 8η θέση. Μας αφήνουν πίσω μόνον οι Νότια Κορέα (για την ελευθερία της οποίας συμπολεμήσαμε, όπως πρέπει να γνωρίζει ο γραμματέας «νεολαίας» του κ. Τσίπρα), Σιγκαπούρη (που ήταν πόλη-παρίας όταν εμείς, προδικτατορικώς, χτυπάγαμε τρελά νούμερα ανάπτυξης και το κράτος δεν σώρευε ελλείμματα), Φινλανδία (που δεν είχε το ΝΑΤΟ να την προστατεύει από τη σοβιετική επιθετικότητα) αλλά και οι Ρωσία (που εξάγει στον κόσμο όλον σοφούς) και Ουκρανία (το μόνο καλό που της άφησε ο κρατικός «σοσιαλισμός»).

Αλλωστε, από τον δρόμο που έχουμε πάρει στην εκπαίδευση ζουν πάμπολλες οικογένειες, αφού νέοι επιστήμονες, μάνατζερ, γιατροί, στελέχη και εξαιρετικοί υπάλληλοι εργάζονται κατά δεκάδες χιλιάδες εκεί που τους σέβονται, τους πληρώνουν σωστά και δεν τους καταδυναστεύουν με τη μιζέρια της αποτυχίας και του κρατισμού οι ιθαγενείς πολιτικοί.

Σε όλα τα άλλα… πατώνουμε! Είμαστε τελευταίοι σε ό,τι αφορά την προστιθέμενη αξία της μεταποίησης. Που σημαίνει πως τα 8/10 των επιχειρήσεων της «βιομηχανίας» δεν καταφέρνουν τίποτε σημαντικό, πέραν της εξασφάλισης μιας μέχρι πρόσφατα καλής ζωής των ιδιοκτητών τους, αφού οι καλές βιομηχανίες κάνουν όλη τη δουλειά, όταν βεβαίως τις αφήνουν να το επιτύχουν οι πολιτικοί, οι συνδικαλιστές και οι τοπικοί παράγοντες.

Ακόμη, έχουμε άθλια επίδοση στην έρευνα για καινοτομία, στην κατοχύρωση ευρεσιτεχνιών, στη συγκέντρωση ανταγωνιστικής τεχνολογικής επιχειρηματικότητας και στη διευκόλυνση των ερευνητών.

Κατά τα λοιπά, ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στο κατεψυγμένο Νταβός όπου θα συζητούν όσα πρέπει να κάνουν τα κράτη για να πρωτεύσουν στην Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση! Αλλά τι περιμένετε από τον διάλογο Φίλη για την Παιδεία των αιωνίων κομματικοποιημένων, τον νεαρό και άμυαλο γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, που ζει μες στο νεφελώδες οικογενειακό ψέμα της αντάρτισσας γιαγιάς και τον αυταρχικό σούπερ-υπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ που πιστεύουν ότι με όσα κάνουν θα πιάσουν την καλή στο στασίδι της εξουσίας, θα μας κατσικωθούν δηλαδή για πολλά-πολλά χρόνια.

Η μεγάλη παρέα των κρατών που σέβονται τους πολίτες τους, τη νέα γενιά και τις παραδόσεις τους τραβάει μπροστά. Με δυσκολίες, πολλή δουλειά και σύνεση. Εμείς μένουμε πίσω! Κανείς άλλος, πλην του κουφιοκεφαλιού μας, δεν έχει την παραμικρή ευθύνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή