Για όλα φταίνε τα Media…

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι γενικεύσεις εκτός από ανόητες είναι και επικίνδυνες. Ανόητες γιατί στην αληθινή ζωή αδυνατούν να περιγράψουν την πολυπλοκότητα και τις λεπτές αποχρώσεις των φαινομένων και επικίνδυνες, καθώς συνήθως υποκρύπτουν ολοκληρωτικές διαθέσεις όσων τις χρησιμοποιούν. Η αριστερά στην άσκηση της πολιτικής της χρησιμοποιεί συχνά τέτοια αφελή εργαλεία, καθώς τη βοηθούν ιδιαιτέρως στην κατασκευή εχθρών ή στη δαιμονοποίηση αληθινών αντιπάλων, αυτών που την αντιμάχονται, εν πάση περιπτώσει, ηπίως ή με σφοδρότητα.

Ο Κώστας Καραμανλής κέρδισε τις εκλογές με βασικό σύνθημα την απαλλαγή της χώρας από τη διαπλοκή της πολιτικής με την οικονομική εξουσία. Η κεντρική πολιτική σύλληψη όμως, να μην μπορεί να είναι βασικός μέτοχος μέσων ενημέρωσης κάποιος που συναλλάσσεται με το Δημόσιο, συνετρίβη πριν σχεδόν διατυπωθεί, από το περί το επιχειρείν δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Εκτοτε το τοπίο, τόσο το ηλεκτρονικό όσο και των εντύπων, παρέμεινε άθικτο, με όλες τις νοσηρές παθογένειες κρυφών συναλλαγών και ευνοιοκρατίας, ιδιαίτερα στον τομέα του τραπεζικού δανεισμού.

Η επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στα μέσα, ωστόσο, δεν αφορά μόνο αυτές τις επικίνδυνες για τη δημοκρατία καταστάσεις. Αλλωστε, όποιος θέλει να διακόψει τις υπόγειες διαδρομές, το κάνει τηρώντας απλώς τους νόμους. Αυτό που από την πρώτη ημέρα που ανέβηκε στην εξουσία κάνει το κυβερνών κόμμα είναι να στοχοποιεί, γενικεύοντας, όλους τους δημοσιογράφους που συγκρούστηκαν μαζί του. Είναι δυστυχώς στη φύση της αριστεράς, που γεννήθηκε μέσα από ένα «ευγενές» δόγμα, από μια θρησκευτικού τύπου κοσμοθεωρία, να βλέπει εχθρικά κάθε αντίρρηση, καθώς υπονομεύει την απόλυτη αλήθεια… Προφανώς, στον Τύπο εκφράζονται συμφέροντα, με ταξικό ή ιδεολογικό πρόσημο. Αυτό είναι το φυσικό για μια καπιταλιστική κοινωνία – στοιχειωδώς σκεπτόμενος άνθρωπος το γνωρίζει. Οπως επίσης όλοι, όσοι δεν υποκρίνονται, ξέρουν ότι η ανάγνωση της πραγματικότητας, η ερμηνεία των γεγονότων, έχει σαφώς υποκειμενικό χαρακτήρα. Αυτό που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με τις διαρκείς καταγγελίες περί υπερβολικών και μη αντικειμενικών μέσων, που περίπου δημιουργούν όλα τα προβλήματα της χώρας, είναι επικίνδυνο για την πολυφωνία, την ελευθερία του Τύπου, τη δημοκρατία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή