Αυτοί φταίνε, όχι εμείς

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Π​​αρακολουθώντας την πορεία της ελληνικής κοινωνίας, την εξέλιξη της πολιτικής ζωής και τη λειτουργία της οικονομίας τις τελευταίες δεκαετίες, και συμπληρώνοντας το παζλ με τα συμβάντα της πρόσφατης εξαετίας, καθίσταται σαφές το γιατί και το πώς φθάσαμε ώς εδώ.

Είναι ξεκάθαρο πλέον σε όλους –ίσως όχι ακόμη στους γερμανοτσολιάδες και σε κάποιους καλοπροαίρετους αφελείς– ότι οι «ξένοι» έχουν συνασπιστεί σε μια ανθελληνική συνωμοσία που στοχεύει αν όχι στον αφανισμό των Ελλήνων, πράγμα πρακτικά δύσκολο, σίγουρα στον βασανισμό τους.

Υπάρχουν πολλές πιθανές εξηγήσεις για τους λόγους που το κάνουν, αλλά το βέβαιο είναι ότι θέλουν να δουν τους Ελληνες να ματώνουν.

Κάποιοι λένε ότι μας ζηλεύουν για τον καιρό μας. Σου λένε, εμείς στο κρύο, στη βροχή και στα χιόνια, και αυτοί στη λιακάδα και στη θάλασσα; Αλλοι πάλι λένε ότι μας ζηλεύουν γιατί είμαστε απόγονοι των Αρχαίων

Ελλήνων (αλήθεια, είμαστε;) που έδωσαν στην ανθρωπότητα τη φιλοσοφία, τη δημοκρατία και τόσα άλλα, που αυτοί οι άξεστοι απολαμβάνουν και αξιοποιούν χωρίς να αισθάνονται καμία υποχρέωση προς μας.

Οταν θα επαναφέρουμε τη δημοκρατία στην Ευρώπη, τότε ίσως νιώσουν την υποχρέωση να μας ευχαριστήσουν.

Τους τη δίνει γιατί δηλώνουμε ότι είμαστε το «λίκνο του δυτικού πολιτισμού», άρα η αφετηρία τους, και αυτό ενοχλεί. Μας έβαλαν, αρχικά στην ΕΟΚ και μετά στην Ευρωζώνη, εσκεμμένα. Ηξεραν ότι δεν θα αντέξουμε.

Αν και εξακολουθούσαμε να μην είμαστε ανταγωνιστικοί, θεωρούσαμε αυτονόητο και λογικό ότι οι μισθοί, οι συντάξεις και γενικά, το βιοτικό μας επίπεδο έπρεπε να ανεβαίνει έτσι κι αλλιώς. Κι ας ήταν με δανεικά και επιδοτήσεις. Ποια παραγωγικότητα. Είπαμε, μας ζηλεύουν.

Για να διασφαλίσουν την πλήρη επιτυχία του αρχικού εγκληματικού σχεδίου τους, εκμεταλλεύονται και το προσφυγικό για να μας βγάλουν και από τη Σένγκεν και, τελικά, από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Είναι, δε, πανούργοι. Εστησαν έτσι το σκηνικό ώστε να μπορούν να επιρρίψουν σε μας τις ευθύνες.

Μας πουλούσαν τα προϊόντα τους, ειδικά οι Γερμανοί – ας μην ξεχνάμε ποιοι είναι και τι έκαναν! και οι υπόλοιποι απάνθρωποι καπιταλιστές της Ευρώπης που μας δάνειζαν με χαμηλά επιτόκια ώστε να πέσουμε στην παγίδα του καταναλωτισμού, έννοια άγνωστη σε μας. Μας εξανάγκαζαν να εισάγουμε ακριβά αυτοκίνητα, ρούχα και τρόφιμα. Δεν θέλαμε να ζούμε πολύ πάνω από τις δυνατότητές μας, αυτοί μας το επέβαλαν.

Αυτοί φταίνε που ενεργητικά μας τα πουλούσαν, όχι εμείς που παθητικά τα αγοράζαμε. Και, τώρα, μας πίνουν σιγά σιγά το αίμα. Τους αρέσει, δε, τόσο πολύ που παρατείνουν το μαρτύριο εδώ και έξι χρόνια. Δεν είναι απλά κακούργοι και εκμεταλλευτές, είναι σαδιστές.

Παλιά έφταιγαν για όλα οι Αμερικανοί. Τώρα είναι οι Γερμανοί. Μόνο εμείς δεν φταίμε. Ποτέ, πουθενά και σε τίποτα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή