Υπάρχει πάτος στην εξαπάτηση;

Υπάρχει πάτος στην εξαπάτηση;

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τ​​ο μόνο πράγμα που κάνει αποτελεσματικά η κυβέρνηση είναι να χτίζει αδιέξοδα. Και για τον εαυτό της –μικρό το κακό– και για τη χώρα, την οποία οδηγεί και πάλι σε εθνική καταστροφή. Οχι για λόγους ιδεοληψιών, όπως έκανε το φοβερό επτάμηνο της διαπραγμάτευσης με τα πουκάμισα έξω. Κυρίως εξαιτίας της απύθμενης ανικανότητας των στελεχών της να αντιληφθούν την έκταση των προβλημάτων, να σκεφθούν λύσεις, να δουλέψουν και να πράξουν. Ετσι έχτισαν και το αδιέξοδο του μεταναστευτικού, για το οποίο η κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου έλεγε παλαιότερα με πονηρό χαμόγελο «αν ξέρατε τι έχω κάνει εγώ για το πρόβλημα, θα με ευγνωμονείτε». Τώρα μάθαμε: η Ελλάδα απομονώνεται και από την ελεύθερη κίνηση προσώπων.

Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαχειριστεί το παραμικρό. Οχι μόνο λόγω της τεράστιας ανικανότητας και απίστευτης αγραμματοσύνης των στελεχών της. Τα κόμματα που συναπαρτίζουν το, κατά Βαρουφάκη, «αριστερό τσούρμο» είναι όμηροι της ιστορίας τους, των ανερμάτιστων υποσχέσεών τους, των κινητοποιήσεών τους και της αήθειας με την οποία αντιπολιτεύτηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό ότι, σε κάθε «συνάντηση» αγροτών με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι διαμαρτυρόμενοι έχουν ως επωδό το «μαζί δεν ήμασταν, ρε Γιάννη (Νίκο, Γιώργο κ.λπ.), πέρυσι στα μπλόκα;». Να σημειώσουμε επίσης ότι αγροτικές κινητοποιήσεις με μπλόκα είχαμε πολλάκις στο παρελθόν, αλλά πρώτη φορά οι αγρότες κυνηγούν τους βουλευτές και τους υπουργούς από χωρίου εις χωρίον. Αυτά προφανώς είναι προϊόν των πλατειών στις οποίες (και) ο ΣΥΡΙΖΑ πρωταγωνίστησε τα προηγούμενα χρόνια.

Η χώρα κατρακυλάει πάλι προς την καταστροφή. Δεν ξέρουμε αν θα καταφέρει, όπως τον περασμένο Ιούλιο, να κρατηθεί τελευταία στιγμή στο χείλος του γκρεμού, αλλά θα υφιστάμεθα για πολλά χρόνια την κοινωνική και πολιτική ζημιά που προκάλεσαν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αντιπολιτευόμενοι. Δεν είναι για χαρές ή σαρκασμούς το γεγονός ότι τα στελέχη τους θερίζουν τώρα όσα έσπειραν κατά το παρελθόν. Τα ζιζάνια του χουλιγκανισμού θα πλήξουν τους πάντες και πρωτίστως τη χώρα. Δυστυχώς οι φασιστικού τύπου συμπεριφορές θα κάνουν χρόνια να ξεριζωθούν. Αν ξεριζωθούν και δεν κατρακυλήσουμε ακόμη χαμηλότερα.

Τώρα λοιπόν, με τη χώρα να φλερτάρει και πάλι με την καταστροφή, ο πρωθυπουργός και τα στελέχη του αντί να πουν ολόκληρη την αλήθεια στον ελληνικό λαό (έστω για μία φορά, πανάθεμά τους!) πορεύονται με τα ίδια ψέματα και τις ίδιες αήθεις συμπεριφορές. Ψάχνουν παντού εχθρούς για να κρύψουν την ανικανότητά τους. «Δημοσιογραφικούς κύκλους» (που δημοσιοποίησαν την εκδήλωση) είδε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης Γεώργιος Ντζιμάνης, ως υπαίτιους για την επίθεση των αγροτών σε βουλευτές του νομού (συμπεριφορές, δηλαδή, που οι ίδιοι καλλιέργησαν) αντί να κάνει κριτική στον πρωθυπουργό του, ο οποίος απειλούσε τους πολιτικούς του αντιπάλους ότι «δεν θα τολμάτε να βγείτε από τα σπίτια σας». Και στο τείχος των ανήκουστων (ακόμη και για την ελληνική πολιτική ιστορία) ψευδών ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας έβαλε ένα αγκωνάρι δηλώνοντας ότι «ουδέποτε πήγαν άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργήσουν πρόβλημα σε άλλη κομματική εκδήλωση» (ΣΚΑΪ 15.2.2015).

Αλήθεια: Υπάρχει πάτος στην εξαπάτηση από αυτή την κυβέρνηση;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή