Η ανάλγητη Ευρώπη φορολογεί τους αγρότες μας

Η ανάλγητη Ευρώπη φορολογεί τους αγρότες μας

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Α​​ν δεν προσχωρήσουμε στην παιδικής λογικής αντίληψη ότι ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα συλλήβδην προδοτών της εργατικής τάξης και της αγροτιάς, τότε θα δεχτούμε υποχρεωτικά ότι οι χουλιγκανισμοί και η ταλαιπωρία που ζήσαμε την περασμένη βδομάδα, δεν συνιστούν μορφές ταξικής πάλης ή έστω αγώνα για την επιβίωση των αγροτών και των γραβατοφορεμένων συμμάχων τους. Ούτε στέκουν οι ισχυρισμοί ότι είναι αποτέλεσμα κομματικών υποκινήσεων. Κανένα κόμμα δεν μπορεί να υποκινήσει 12.000 κόσμο αν δεν υπάρχει κάποιο υπόβαθρο.

Ποιο είναι το υπόβαθρο; Μέχρι σήμερα οι αγρότες ουσιαστικά δεν φορολογούνται. Συνέπεια αυτού δεν είναι μόνο η αδικία προς τους φορολογούμενους πολίτες. Είναι και η εξαπάτηση του κράτους, αφού τους δίνει την ευχέρεια να υπογράφουν στους εμπόρους αποδείξεις με ποσά μεγαλύτερα από αυτά που εισπράττουν, διευκολύνοντας τη φοροδιαφυγή. Είναι και οι χιλιάδες φορολογικές δηλώσεις άλλων φοροφυγάδων, με «μαϊμού» αφορολόγητα αγροτικά εισοδήματα, για να δικαιολογήσουν το «πόθεν έσχες». Αυτό το αφορολόγητο της διαφθοράς, που δεν τόλμησε να θίξει κανένας πολιτικός, θίχτηκε επιτέλους από τους εταίρους μας. Αυτό το αφορολόγητο ήρθαν να υπερασπίσουν τα μπλόκα, οι αποκλεισμοί του αεροδρομίου, οι φωτιές στο Σύνταγμα, οι εμπρησμοί αστυνομικών οχημάτων και ιδιαίτερα οι κατάρες και οι απειλές εναντίον των εταίρων μας.

Το υπόβαθρο των κινητοποιήσεων είναι σαφώς η αντίδραση της κλειστής κοινωνίας μας στις μεταρρυθμίσεις. Δεν αντέχουμε τον ανταγωνισμό στην παραγωγή, στη διαφάνεια και στην πάταξη της διαφθοράς, δηλαδή στα γνωρίσματα της ανοιχτής κοινωνίας. Οι περίπου σταθερές επιδοτήσεις της Ε.Ε., στη βάση δηλώσεων παραγωγής που ποτέ δεν ελέγχονται, έχουν μεταβάλει τους αγρότες από παραγωγούς σε οιονεί δημόσιους υπάλληλους και μάλιστα κηφήνες. Τα Τρίκαλα έγιναν πρώτη πόλη στον κόσμο σε πολυτελή αυτοκίνητα. Η Λάρισα διαθέτει μία καφετέρια για 119 μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες! Το 10% της τοπικής επιχειρηματικότητας προσανατολίζεται στον… καφέ.

Η αντίδραση στις μεταρρυθμίσεις τροφοδοτείται από τον παραδοσιακό αντιδυτικισμό της κοινωνίας μας. Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας παίρνουν διάφορες μορφές του κακού. Αλλοτε τους καταριόμαστε ως αιρετικούς, άλλοτε τους χτυπάμε ως ιμπεριαλιστές, άλλοτε τους βαφτίζουμε ανθέλληνες. Πρόσφατα, ο κ. Μουζάλας τους κατήγγειλε ως ανάλγητους που θέλουν να πνίγουμε στη θάλασσα τους πρόσφυγες!

Οσο δεν ανοίγουμε στη σύγχρονη πραγματικότητα την επαρχιώτικη, καθυστερημένη, υποκριτική κοινωνία μας, τόσο θα παραμένουμε η μόνη χώρα της Ε.Ε. που συνεχίζει να βουλιάζει. Και όσο βουλιάζει, τόσο οι κατάρες και οι απειλές εναντίον της Ευρώπης και της ανοιχτής κοινωνίας θα αυξάνονται. Μέχρι που το Grexit να αποτελέσει λαϊκή απαίτηση. Το έχουν ήδη επισημάνει τόσο η Αννα Διαμαντοπούλου, όσο και ο Αλέξης Παπαχελάς. Η συσπείρωση των δυνάμεων με ευρωπαϊκό προσανατολισμό και με βούληση για μεταρρυθμίσεις καλείται να προλάβει την άτακτη επιστροφή μας στη ζοφερή βαλκανική πραγματικότητα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή