Λατέρνα, φτώχεια και φοροδιαφυγή

Λατέρνα, φτώχεια και φοροδιαφυγή

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τ​​ο πρόβλημα δεν είναι καινούργιο, δεν είναι του ΣΥΡΙΖΑ η ευθύνη, αλλά ενός παντελώς φαύλου και πελατειακού πολιτικού συστήματος. Τα νέα στοιχεία για τη φορολογία εισοδήματος επιβεβαιώνουν απλώς ότι και η τωρινή κυβέρνηση δεν θέλει ή δεν μπορεί, το ίδιο κάνει, να αλλάξει το τοπίο. Μόλις το 3% των 8,5 εκατομμυρίων φορολογουμένων αυτής της χώρας πληρώσαν το 2015 το 42% του συνολικού φόρου εισοδήματος.

Πρόκειται για 267 χιλιάδες πολίτες που δηλώσαν εισόδημα άνω των 30 χιλιάδων ευρώ τον χρόνο, δηλαδή περίπου 2.500 τον μήνα. Σύμφωνα με το χθεσινό ρεπορτάζ του Π. Χατζηνικολάου στην «Καθημερινή», αυτούς τους «πλούσιους» σχεδιάζει να φορολογήσει επιπλέον η κυβέρνηση ώστε να μπορέσει να μειώσει τους φόρους σε χαμηλότερα εισοδήματα… Η άφρων πρακτική υπερφορολόγησης των κορόιδων, αντί της πάταξης της φοροδιαφυγής, συνεχίζεται. Οι υποσχέσεις για δικαιοσύνη και ισονομία πάνε περίπατο, ενώ το βάρος που φορτώνεται σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, που ακόμη έχουν και θέλουν να πληρώνουν φόρους, γίνεται εξοντωτικό.

Υπάρχουν τρία νούμερα στα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν χθες, που βγάζουν τη γλώσσα σε κάθε πιθανότητα ανάκαμψης: α) 1.176.000 πολίτες δεν κατέβαλαν κανένα φόρο το περασμένο έτος. β) 1.300.000 δήλωσαν εισοδήματα έως 1.000 ευρώ. γ) 4.000.000 φορολογούμενοι δήλωσαν εισόδημα έως 5.000 ευρώ! Υπάρχουν άραγε 6,5 εκατομμύρια άποροι στη χώρα; Φτώχεια και φοροδιαφυγή…

Για να επιζήσει η πατρίδα μας, απαιτείται διακομματική εθνική στρατηγική για δραστική πάταξη της φοροδιαφυγής, τώρα! Επίσης, κατεπείγουσα δημιουργία προϋποθέσεων για μια έκρηξη επενδύσεων κάθε τύπου και με κάθε θυσία. Αυτή τη στιγμή η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης· εάν δεν πληρώσουν όσοι μπορούν και εάν δεν δημιουργηθούν αμέσως θέσεις εργασίας, θα καταρρεύσουμε σύντομα. Ούτε τα Ταμεία θα αντέξουν ούτε ο προϋπολογισμός θα μπορεί να υποστηρίξει στοιχειωδώς τις λειτουργίες του κράτους. Δυστυχώς ο πρωθυπουργός πολιτεύεται κατά την παράδοση, επιχειρεί να εγκαταστήσει το κόμμα του στο κράτος και νομοθετεί έτσι ώστε να επιβιώσει εκλογικά εάν στραβώσουν τα πράγματα. Αναρωτιέμαι εάν αναρωτιέται σε ποια Ελλάδα θα ρητορεύει στο μέλλον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή