Πώς τα ανέχεται μια αριστερή συνείδηση;

Πώς τα ανέχεται μια αριστερή συνείδηση;

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα περιστατικά έχουν πυκνώσει τόσο, που δεν μπορούν να χαρακτηρίζονται «μεμονωμένα». Εσχάτως, ο πρωθυπουργός διόρισε ειδικό σύμβουλο στρατηγικού σχεδιασμού του γραφείου του τον «αγωνιστή» Νίκο Καρανίκα, που ξημεροβραδιάζεται στην τηλεόραση θαυμάζοντας τα μποτάκια και τα κάλλη της τηλεπαρουσιάστριας κ. Μενεγάκη, ενώ αποφαίνεται ότι η τηλεπαρουσιάστρια κ. Τσαπανίδου έχει «ασχημίσει» διότι είναι «πολύ μνημονιακιά». Ο «αγωνιστής», του οποίου η αδελφή διορίστηκε επίσης στο Δημόσιο, δεν διστάζει να απειλεί δημόσια κάποιον διαφωνήσαντα σύντροφό του με το χυδαίο: «Θα σου κάνω τη μάπα κιμά». Δεν είναι η μόνη περίπτωση λούμπεν διορισμού. Τον Ιανουάριο, ο κ. Τσίπρας είχε διορίσει στο Δημόσιο τον γεν. γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. Ο τελευταίος εξέθετε ως προσόν για την καταλληλότητά του τη συμμετοχή των προγόνων του στο ΕΑΜ, στον ΔΣΕ και στις καταλήψεις πανεπιστημίων! Με τα ίδια προσόντα διόρισε τη μητέρα, τον αδελφό και τη φίλη του. Πέρυσι είχε διορίσει πρόεδρο της Βουλής την κυρία Κωνσταντοπούλου, που πρόσφατα αποκάλεσε «ανδρείκελο» τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που η ίδια ψήφισε! Ας μην τα φορτώνουμε όμως όλα στον κ. Τσίπρα.

Ολόκληρο το υπουργικό συμβούλιο διόρισε ομόφωνα πρόεδρο του Αρείου Πάγου τη συνδικαλίστρια κ. Θάνου, η οποία αμέσως μετά τον διορισμό της έσπευσε να στείλει στους Ευρωπαίους ομολόγους της επιστολή που «καταβαραθρώνει τη Δικαιοσύνη και τους θεσμούς, εκθέτει τη χώρα μας και μας ευτελίζει πολιτισμικά» (Σταύρος Τσακυράκης). Αυτά και άλλα παρόμοια περιστατικά φανερώνουν την ποιότητα των «αγωνιστών» που μας κυβερνούν αυθεντικότερα από όσο τα επαναστατικά τσιτάτα και οι εμβριθείς αριστερές αναλύσεις, στα οποία μας έχουν συνηθίσει. Αποκαλύπτουν επίσης την προσωπικότητα και τις μεθόδους ανέλιξης του «αγωνιστή» πρωθυπουργού, αν και δεν είναι τα μόνα. Την αποκαλύπτουν και οι κρυφές συναντήσεις του με τους «επάρατους» εκδότες κ. Μπόμπολα και Ψυχάρη (τέσσερις κρυφές συναντήσεις χρειάστηκε ο κ. Τσίπρας για να καταφέρει να του αρνηθεί ένα ρουσφέτι!). Την αποκαλύπτουν και οι φιλίες του με τον αυριανιστή κ. Κουρή. Την αποκαλύπτει και η επιλογή του να παρουσιάσει στον πρόεδρο της Γαλλίας ως πνευματικό εκπρόσωπο της χώρας μας τον διασκεδαστή κ. Λαζόπουλο.

Η κυβερνητική πρακτική αυτού του είδους ανάγκασε την πρώτη φορά Αριστερά να αναπροσανατολίσει την προπαγάνδα της στο αμυντικό επιχείρημα: «Τα ίδια έκαναν και οι προηγούμενοι». Οι προηγούμενοι, όμως, δεν επιχειρούσαν να νομιμοποιήσουν τα ρουσφέτια τους με φτηνά επιχειρήματα σαν τα παραπάνω. Κοντολογίς, η καθ’ ημάς Αριστερά αποτελεί μια πτυχή της αποκαλούμενης «ελληνικής ιδιαιτερότητας». Στις περισσότερες χώρες των εταίρων μας, η Αριστερά είναι περίπου ανύπαρκτη. Εδώ κατάφερε να γίνει κυβέρνηση μια ελληνική αριστερά που είναι περισσότερο ελληνική και λιγότερο αριστερά. Τόσο που υποβάλλει ακόμα και στους σπουδαγμένους στην Ευρώπη αριστερούς να μην αντιδρούν. Πού πήγε η αριστερή σας συνείδηση, παλιοί μου σύντροφοι, που κάποτε θ’ αλλάζαμε μαζί τον κόσμο;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή