49 χρόνια πρίν… 24-ΙII-1967

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΥΠΕΡ ΑΝΔΡΕΑ: Αι γνώμαι των βουλευτών του ΦΔΚ [Φιλελεύθερον Δημοκρατικόν Κόμμα] εδιχάσθησαν επί του θέματος της αμνηστεύσεως [των καταδικασθέντων αξιωματικών] του ΑΣΠΙΔΑ και της άρσεως της ασυλίας [για την ίδια υπόθεση] των βουλευτών της Ενώσεως Κέντρου κ.κ. Παύλου Βαρδινογιάννη και Ανδρέα Παπανδρέου, κατά την χθεσινήν μεσημβρινήν σύσκεψιν της κοινοβουλευτικής ομάδος του κόμματος. Μία μερίς βουλευτών, υπό τον πρόεδρον του ΦΔΚ και τέως πρωθυπουργόν κ. Στέφανον Στεφανόπουλον, ετάχθη κατά της παροχής αμνηστίας και υπέρ της άρσεως της ασυλίας των δύο βουλευτών, διά να διευκρινισθή η υπόθεσις από την δικαιοσύνην. Αντιθέτως ο κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ετάχθη υπέρ της άνευ χρονοτριβής χορηγήσεως αμνηστίας και κατά της άρσεως της ασυλίας. Η ομάς δεν έλαβε, τελικώς, απόφασιν επί του θέματος.

Ο ΣΩΚΡΑΤΙΔΗΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ: Ο τακτικός ανακριτής του 7ου τμήματος κ. Σωκράτης Σωκρατίδης επεράτωσε την έρευναν περί των ενεχομένων [sic] εις τον ΑΣΠΙΔΑ πολιτικών και ιδιωτών [και] εντός της προσεχούς εβδομάδος θα καλέση εις απολογίαν δεκάδα προσώπων.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΥΣ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΟΥΝΤΑ; Επερατώθη η διενεργηθείσα υπό της εισαγγελίας προκαταρκτική εξέτασις, σχετικώς με τα μονίμως υπό των εφημερίδων της κεντροαριστεράς επαναλαμβανόμενα περί [υπάρξεως] «χούντας». Εγνώσθη ότι εκλήθη ο διευθυντής της εφημερίδος «Αυγή» και άλλος δημοσιογράφος, πολλάκις ασχοληθείς περί «Χούντας», από τους οποίους και εζητήθησαν πληροφορίαι περί των φυσικών προσώπων που απαρτίζουν την νεφελωδώς εμφανιζομένην οργάνωσιν, την οποίαν αποκαλούν «Χούνταν».

PICCOLO TEATRO – STREHLER: Το Μικρόν Θέατρον του Μιλάνου με σκηνοθέτην τον Τζόρτζιο Στρέλερ θα παρουσιάση εις το Θέατρον των Εθνών στο Παρίσι (19-24 Ιουνίου) τους «Γίγαντες των Βουνών» του Λουίτζι Πιραντέλλο. [Σημ. «Φ»: Στην Ελλάδα αυτό το ημιτελές έργο του Ιταλού δραματουργού πρωτοπαρουσιάστηκε το 1972 στο «Εθνικό» σε μετάφραση (του, με φουτουριστικές επιδράσεις, ξεχασμένου σήμερα) Αλκιβιάδη Γιαννόπουλου και σκηνοθεσία Σπύρου Α. Ευαγγελάτου.]

ΓΙΟΒΑΝΑ: Η Ελληνίς τραγουδίστρια κ. Γιοβάνα θα εκπροσωπήση την Ελβετίαν εις την οργανουμένην υπό της Γαλλικής Ραδιοτηλεοράσεως μεγάλην εκδήλωσιν «Μουσική εις τα Ηλύσια Πεδία», που θα γίνη την 16ην Ιουνίου εις την Γενεύην. Η καλλιτέχνις θα ερμηνεύση τραγούδια εις την γαλλικήν και την ιταλικήν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή