Ο Τεν Τεν στην Ειδομένη

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σύνδεση του προσφυγικού-μεταναστευτικού με την τρομοκρατία δεν είναι γραμμική. Αν εξαιρέσουμε τον καμικάζι που πέρασε το καλοκαίρι από τη Λέρο, το Ισλαμικό Κράτος δεν χρειάζεται να εισαγάγει τους τρομοκράτες του στην Ευρώπη. Τους βρίσκει και τους στρατολογεί στους ισλαμικούς θύλακες που υπάρχουν ήδη στις μεγαλουπόλεις. Καθοδηγητές τους οι γενειοφόροι ιμάμηδες που κυνηγούν όσα κορίτσια τολμούν να μη φορούν μαντίλα και να μην καλύπτουν τις γάμπες τους, απαγγέλλουν τις σούρες του Κορανίου ως την μόνη ιερή αλήθεια και διδάσκουν ανυπακοή στους νόμους των απίστων. Το πρόβλημα με την πλημμυρίδα των μουσουλμανικών πληθυσμών, που έχουν κατακλύσει τη χώρα μας, δεν είναι μόνον ότι μπορεί να λειτουργήσουν ως όχημα της τρομοκρατίας. Το πρόβλημα είναι ευρύτερο και κινδυνεύει με τον τρόπο που αντιμετωπίζεται, ή μάλλον με τον τρόπο που δεν αντιμετωπίζεται, να απειλήσει και την ήδη διαταραγμένη κοινωνική συνοχή και την επισφαλή δημόσια ασφάλεια.

Ο κ. Τόσκας, υπουργός κατά τα λοιπά, είπε πως δεν υπάρχουν πυρήνες τζιχαντιστών στην Ειδομένη. Εξάλλου, προσέθεσε, η Ελλάδα δεν κινδυνεύει διότι δεν υπήρξε ιμπεριαλιστική ούτε αποικιοκρατική χώρα. Σύμφωνα με έγκυρους παρατηρητές, ο κ. Τόσκας όταν τα δήλωνε όλα αυτά ήταν νηφάλιος και δεν ήταν στα χέρια των ισλαμιστών απαγωγέων του, οι οποίοι του τα υπαγόρευαν. Κοινώς τα έλεγε εν πλήρει συνειδήσει, πάντα ως υπουργός. Ας αφήσουμε κατά μέρος τα περί ιμπεριαλισμού. Μακριά από μένα η ιδέα ότι ο Ελληνας υπουργός της αστυνομίας υιοθετεί τη θέση του Ισλαμικού Κράτους, ότι η τρομοκρατία είναι συνέπεια του ιμπεριαλισμού και των σταυροφοριών. Απλώς να του θυμίσω ότι μέχρι τα χτυπήματα στο Charlie Hebdo και στο Bataclan, ούτε στο Παρίσι δρούσαν πυρήνες της τζιχάντ. Φαντάζομαι τον Τεν Τεν να του λέει ότι μπορεί να μην τους βλέπεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν. Ο δε καπιτέν Αντόκ θα ηρκείτο σε ένα «Βασιβουζούκοι».

Χάρη στους δεινούς χειρισμούς της εθνοσωτηρίου κυβερνήσεως που πλημμύρισε τη χώρα με ανθρωπισμό και ελπίδα, κατά πάσα βεβαιότητα η Ελλάς στα επόμενα χρόνια θα φιλοξενήσει στα εύφορα εδάφη της καμιά δυο κατοσταριές χιλιάδες. Παρά τη θέλησή τους. Αυτοί οι άνθρωποι θα θεωρούν την παραμονή τους εδώ ως καταδίκη και με το παραμικρό θα εξεγείρονται, όπως το κάνουν ήδη, μη λαμβάνοντας υπόψη, διότι δεν διδάχθηκαν Ιστορία, ότι έχουμε μεγαλύτερη συγγένεια με τους Βασιβουζούκους παρά με τους ιμπεριαλιστές και τους λοιπούς «φονιάδες των λαών». Αν χρειάστηκαν δύο γενιές ώστε τα παιδιά των μεταναστών στο Βέλγιο να αναζητήσουν τη λύτρωσή τους στον Αλλάχ, αυτοί που θα μένουν ξεκρέμαστοι, χωρίς καμία σχέση με τον κόσμο γύρω τους, σε μερικούς μήνες θα είναι έτοιμοι.

Η σχέση μπορεί να μην είναι γραμμική, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει σχέση. Οι μουσουλμανικοί πληθυσμοί μπορούν να γίνουν η εύφλεκτη πρώτη ύλη. Η επιθυμία για τη Δύση εύκολα μπορεί να μετατραπεί σε μίσος για τη Δύση, το οποίο μπορεί να χειμάζει αλλά η τζιχαντιστική ρητορεία του Κορανίου το απελευθερώνει. Μίσος για τη Δύση, ή μίσος για τη χώρα που γι’ αυτούς εκπροσωπεί την Ευρώπη, την ημετέρα πατρίδα.

Θα μου πείτε το δυσμενές αυτό σενάριο έχει και την καλή του πλευρά. Κάποιοι θα αναγνωρίσουν επιτέλους πως η Ελλάδα είναι δυτική χώρα. Ως τότε, πάντως, μην ανησυχείτε. Η κυβέρνηση συσκέπτεται για το προσφυγικό. Ολα εντάξει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή