49 χρόνια πρίν… 2-IV-1967

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΣΑΛΙΔΗΣ: Ο ΒΑΣΙΛΗΑΣ ΘΕΛΕΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ… Πρωτοτυπίαν παρουσίασεν ο διάλογος μεταξύ του προέδρου της ΕΔΑ κ. Ιωάννου Πασαλίδη και των δημοσιογράφων κατά την έξοδόν του εκ των Ανακτόρων. […] Ο κ. Πασαλίδης ανήλθεν εις τα Ανάκτορα την 10.30 π.μ. και παρέτεινε την συνομιλίαν του μετά του Βασιλέως μέχρι της 12ης. […] Ερωτηθείς επί του περιεχομένου της ακροάσεως, ο πρόεδρος της ΕΔΑ ηρνήθη να προβή εις οιανδήποτε δήλωσιν, προσθέσας: «Θα στείλω ανοικτήν επιστολήν προς τον Βασιλέα των Ελλήνων Κωνσταντίνον και θα του εκθέτω περίπου όσα του είπα». Εις ερώτησιν ποίαν εντύπωσιν απεκόμισε περί της ενδεχομένης λύσεως [μετά την παραίτησιν της κυβερνήσεως Παρασκευοπούλου] ο κ. Πασαλίδης απήντησεν: «Επρεπε να ρωτήσετε αυτούς που διεκδικούν την εξουσίαν και τρώγονται μεταξύ τους». «Η ΕΔΑ δεν διεκδικεί την εντολήν σχηματισμού Κυβερνήσεως;», ηρώτησεν ένας δημοσιογράφος. Και ο κ. Πασαλίδης απήντησε χαριτολογών: «Δεν εζήτησα από τον Βασιληά την εντολήν. Θα το έπαιρνε για πρωταπριλιάτικο…». Εις άλλην ερώτησιν αν προβλέπη τον σχηματισμόν οικουμενικής Κυβερνήσεως ο κ. Πασαλίδης απήντησεν: «Εγώ την επρότεινα. Ο Βασιληάς σιωπά». Και προσέθεσεν: «Οι Βασιληάδες δεν μιλάνε τόσο πολύ όσο οι πολιτικοί». […] Και διευκρίνησεν επί άλλων ερωτήσεων: «Ο Βασιληάς θέλει τις εκλογές. Και θέλει και την άδολη απλή αναλογική. Διά την ημερομηνίαν των εκλογών, αν είναι μια μέρα πιο αργά ή πιο μπροστά, δεν έχει σημασία».

ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Εις το θέατρον «Κεντρικόν» δίδεται αύριον συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας και της Χορωδίας του Δήμου Πειραιώς, κατά την οποίαν θα εκτελεσθή το λαϊκόν ορατόριον [;] του κ. Μ. Θεοδωράκη, υπό την διεύθυνσιν του ιδίου.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΓΕΡΑΝΗΣ ΓΙΑ ΣΟΛΩΜΟ: Εις την αίθουσαν βαρώνου Κίμωνος Ράλλη του «Πειραϊκού Συνδέσμου» θα ομιλήση αύριον ο ποιητής κ. Στ. Γεράνης με θέμα «Διονύσιος Σολωμός – Γλώσσα, ελευθερία και ποίηση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή