49 χρόνια πρίν… 5-IV-1967

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Ο αρχηγός της Ενώσεως Κέντρου κ. Γεώργιος Παπανδρέου προέβη χθες και εις νέας ανακοινώσεις, ισχυριζόμενος ότι το πραξικόπημα [εννοεί τον σχηματισμό κυβερνήσεως μειοψηφίας της ΕΡΕ υπό τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο] κατέστη ασυγκάλυπτον και ότι η Κυβέρνησις, αποδοκιμασθείσα από όλα τα κόμματα, οφείλει να παραιτηθή. Αλλά, κατέληξε, με την δήλωσιν, ότι αι εκλογαί θα γίνουν τον Μάιον και ότι η Ε.Κ. θα θριαμβεύση κατ’ αυτάς –ο κ. Γ. Παπανδρέου θα αναγγείλη έναρξιν των περιοδειών του από την Θεσσαλονίκην. Και τούτο εθεωρήθη ενισχύον την άποψιν ότι η ηγεσία της Ε.Κ. δεν πρόκειται να προσδώση δυναμικωτέραν μορφήν εις τας αντιδράσεις της, θέτουσα την ενέργειαν των εκλογών ως πρώτον στόχον […].

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: Η Κυβέρνησις, πάντως, ως ετόνισεν ο πρωθυπουργός κ. Παναγιώτης Κανελλόπουλος, απαντών εις τας δηλώσεις του κ. Γ. Παπανδρέου, θα εμφανισθή εις την Βουλήν, διά το συμφέρον εκείνων οι οποίοι επιθυμούν την απλήν αναλογικήν και, ασχέτως της εκβάσεως της συζητήσεως, θα προχωρήση, 10 ημέρας ενωρίτερον ή αργότερον, εις διάλυσιν της Βουλής και διενέργειαν εκλογών. […].

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ «Κ» ΠΡΟΣ Λ. ΚΥΡΚΟΝ:  (Πρωτοσέλιδο σχόλιο.) «Ο κ. Κύρκος, βουλευτής της ΕΔΑ, εκάλεσε “τον λαόν εις το πεζοδρόμιον”! Αλλ’ ο… λαός δεν κατήλθεν εις το πεζοδρόμιον – ακόμη. Εάν κατέλθη, δεν θα πταίη ο… λαός. Ο κ. Κύρκος θα λογαριασθή με τον Εισαγγελέα. Κάποια αλλαγή έχει γίνει μεταξύ της 15ης Ιουλίου 1965 και της 3ης Απριλίου 1967. Και αυτό ας προσπαθήση να κατανοήση ο κ. Κύρκος. Αλλωστε γνωρίζει καλώς το συμφέρον του».

ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΤΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ: Επεισόδια μεταξύ αντιφρονούντων φοιτητών εσημειώθησαν χθες κατά την διάρκειαν συγκεντρώσεως της ΕΦΕΕ εις τα προπύλαια του Πανεπιστημίου. […] Οι τραυματισθέντες είναι οι φοιτηταί Κ. Στεφανάκος, Β. Πάικος, Α. Μοσχονάς, Π. Μπρότσιλας, ο σερβιτόρος Ν. Μπίκος και ο αστυφύλαξ Β. Λούρης.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΡΘΕΝΗΣ: Εγνώσθη, χθες, ότι εξεδόθη η απόφασις του προέδρου Πρωτοδικών κ. Κουτσοπούλου, επί της αιτήσεως της Χρυσάνθης συζύγου Ν. Παρθένη, περί θέσεως υπό δικαστικήν απαγόρευσιν του πενθερού της, ζωγράφου Κ. Παρθένη. […] Κατά την αίτησιν, ο Κ. Παρθένης δεν είναι εις θέσιν –λόγω γήρατος– να επιμεληθή εαυτού και της περιουσίας του.

ΣΟΦΙΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ: Εις το Αθηναϊκόν Τεχνολογικόν Ινστιτούτον θα ομιλήση απόψε η καθηγήτρια κ. Σοφία Αντωνιάδη με θέμα «Η ίδρυσις και ο σκοπός του Ελληνικού Ινστιτούτου Βενετίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή