Ο Μαδούρο απαγορεύει ακόμη και το πιστολάκι

Ο Μαδούρο απαγορεύει ακόμη και το πιστολάκι

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα «τριήμερα»  Σαββατοκύριακα είναι ό,τι πρέπει για χαλάρωση και ανάπαυση, εκτός αν ζεις στη Βενεζουέλα, όπου αυτές οι μακρές εβδομαδιαίες υποχρεωτικές αργίες είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεται κανείς προκειμένου να σταθεί με τις ώρες στις ουρές μπροστά στα άδεια σούπερ μάρκετ, στα οποία τα φώτα ξαφνικά σβήνουν χωρίς καμία προειδοποίηση. Ετσι, τουλάχιστον, πιστεύει ότι θα περάσει τους δύο μήνες υποχρεωτικής άδειας τις Παρασκευές ο Ισλέιντα, υπάλληλος στο υπουργείο Μεταφορών της Βενεζουέλας.

H υποχρεωτική αργία της Παρασκευής αποτελεί ένα ακόμα μέτρο στο πλαίσιο της προσπάθειας εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας του προέδρου Μαδούρο, ο οποίος βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με την οικονομική κρίση και τη μεγάλη έλλειψη ηλεκτρικής ενέργειας. Τρία χρόνια μεγάλης ξηρασίας έθεσαν, στην πραγματικότητα, εκτός λειτουργίας τα 18 υδροηλεκτρικά φράγματα στα οποία στηρίζεται η χώρα για ηλεκτρική ενέργεια. Ανάμεσα στα άλλα που πρέπει να αποχαιρετήσουν οι κάτοικοι της Βενεζουέλας είναι και η χρήση όλων των ηλεκτροβόρων συσκευών που έχουν στα σπίτια τους, όπως, για παράδειγμα, το πιστολάκι για τα μαλλιά.

Η ξηρασία, άλλωστε, εξανάγκασε τον κρατικό μηχανισμό να επιβάλει και δελτίο στη χρήση του ύδατος, αυξάνοντας τους πονοκεφάλους για τους απλούς πολίτες, που σήμερα έχουν να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες ελλείψεις σε τρόφιμα, βασικά αγαθά, όπως είναι το χαρτί τουαλέτας και το αποσμητικό, ενώ ο πληθωρισμός έχει φθάσει το 180%. AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή