Η επίσκεψη του πρέσβη του Καναδά στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Ελπίδα» σηματοδοτεί τη συνέχιση της συνεργασίας ανάμεσα στην πρεσβεία του Καναδά και στον Σύλλογο «Ελπίδα»

Η επίσκεψη του πρέσβη του Καναδά στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Ελπίδα» σηματοδοτεί τη συνέχιση της συνεργασίας ανάμεσα στην πρεσβεία του Καναδά και στον Σύλλογο «Ελπίδα»

3' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με σκοπό τη συνέχιση της μακρόχρονης και δημιουργικής συνεργασίας ανάμεσα στην πρεσβεία του Καναδά και στον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα», χθες το πρωί ο πρέσβης του Καναδά κ. Keith Morrill επισκέφθηκε την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – Ελπίδα» για να συζητήσει με την πρόεδρο του Συλλόγου την ανάληψη νέων πρωτοβουλιών από κοινού για την υποστήριξη του έργου της «Ελπίδας» και τη συνεργασία του με το Νοσοκομείο «Sick Kids Hospital» του Καναδά.

Μαζί με παιδιά της «Ελπίδας» υποδέχθηκαν τον πρέσβη του Καναδά η πρόεδρος κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και ο διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», κ. Μανώλης Παπασάββας. «Μεγάλη μας τιμή και χαρά των παιδιών της “ΕΛΠΙΔΑΣ” που σας υποδεχόμαστε στο νοσοκομείο μας», είπε η κ. Βαρδινογιάννη στον ευγενικό χαμογελαστό πρέσβη. «Η επίσκεψή σας εκφράζει τη βαθιά ευαισθησία και το ενδιαφέρον σας για τα παιδιά που δίνουν τη μάχη τους ενάντια στον καρκίνο. Χαίρομαι που μου δίνεται η ευκαιρία να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για την πρόθεσή σας να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να χτίσουμε μια στέρεη γέφυρα συνεργασίας και φιλίας προς όφελος των παιδιών». Εξέφρασε τη συγκίνησή της που «η παρουσία του πρέσβη του Καναδά στην Ογκολογική Μονάδα αποδεικνύει ότι τα θεμέλια που βάλαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια είναι γερά και μπορούν να ενδυναμώσουν τη συνέχιση της συνεργασίας μας με το νοσοκομείο “Sick Kids Hospital” του Καναδά. Η επίσκεψή σας δίνει δύναμη και κουράγιο σε όλους εμάς, στα παιδιά, στους γονείς, στους γιατρούς, στο νοσηλευτικό μας προσωπικό, στα μέλη του Συλλόγου μας. Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στη σημαντική αποστολή σας, που δίνει δύναμη και συνέχεια στη φιλία και συνεργασία μας». Και σε έκφραση αναγνώρισης της πολύτιμης στήριξης του πρέσβη του Καναδά στο έργο του Συλλόγου, και σε ανάμνηση της επίσκεψής του στο νοσοκομείο, η κ. Βαρδινογιάννη τού απένειμε την τιμητική πλακέτα της «Ελπίδας». Στη συνέχεια βγήκε και η αναμνηστική φωτογραφία με τον πρέσβη του Καναδά, την πρόεδρο του Συλλόγου «Ελπίδα» κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη και τον διοικητή του Νοσοκομείου «Αγία Σοφία» κ. Μανώλη Παπασάββα και τους συντελεστές του έργου που επιτελείται και σώζει ζωές στην Ογκολογική Μονάδα «Ελπίδα».

«Σανίδα σωτηρίας» η αναθεώρηση των αξιών

Οσο καθημερινά εντείνονται τα προβλήματα, οικονομικό, προσφυγικό, φορολογικό, τόσο προβάλλει ο πολιτισμός, η ελληνική παράδοση, η ομορφιά του τοπίου και η δημιουργική ορμή των Ελλήνων ως μόνη διέξοδος…

Ολοένα περισσότερες προκλήσεις φθάνουν στη στήλη της «Κ» και μας καλούν σε σωτήριο αναβάπτισμα στον κόσμο της γνώσεως σε παρελθόν, παρόν και μέλλον. «Σανίδα σωτηρίας» αυτή η αναθεώρηση των αξιών εδώ που φθάσαμε, ας την αδράξουμε…

• Νήσος Λέσβος, Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO

Σήμερα, Τετάρτη 13 Απριλίου 2016, ώρα 19.00, στο Ιδρυμα Ευγενίδου, λεωφόρος Συγγρού 387, γίνεται παρουσίαση του λευκώματος «Νήσος Λέσβος Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO» του Μουσείου Απολιθωμένου Δάσους. Θα προβληθεί σχετικό ηχόραμα του καλλιτέχνη φωτογράφου εκδότη Δημήτρη Ταλιάνη. Διαβάζει ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος. Ομιλητές: Δημοσθένης Μουντράκης, ομότιμος καθηγητής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Πάνος Θεοδωρίδης, λογοτέχνης, συγγραφέας, Νίκος Ζούρος, καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου. Συντονίζει ο δημοσιογράφος, συγγραφέας Κώστας Σερέζης. Θα γίνει ξενάγηση στην έκθεση «Το Δάσος κάτω από τον δρόμο», που πραγματοποιείται στο Ιδρυμα Ευγενίδου. Πληροφορίες, τηλ. 22510-47.033, [email protected]

• Πρόσκληση σε συνέντευξη Τύπου – αναγγελία για το 4ο Ναυτικό Σαλόνι Παραδοσιακών Σκαφών

Σήμερα, Τετάρτη 13 Απριλίου 2016 και ώρα 18.00 στον Ναυτικό Ομιλο Ελλάδος (ΝΟΕ).

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Συνδέσμου Παραδοσιακών Σκαφών, ο Δήμος και το Λιμενικό Ταμείο Πόρου καλούν σε συνέντευξη Τύπου για το 4ο Ναυτικό Σαλόνι Παραδοσιακών Σκαφών, που θα γίνει στον Πόρο από 19 έως 22 Μαΐου 2016. Παράλληλα θα ανακοινωθεί η Εκθεση Φωτογραφίας «Αιγαιοπελαγίτικα Καΐκια 1954-1964» του Robert McCabe στην Γκαλερί Citronne του Πόρου, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την ενίσχυση του Συνδέσμου Παραδοσιακών Σκαφών. Η επιμελήτρια της έκθεσης κ. Τατιάνα Σπινάρη-Πολλάλη και ο φωτογράφος Robert McCabe θα παρουσιάσουν την έκθεση.

Τηλέφωνο επικοινωνίας 210-42.82.148.

ΤΗΛΕΦΟΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή