Πρόσκληση Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών, Πόρτα Ανοιχτή, στο καλλιτεχνικό φεστιβάλ ARTABILITY στο τριήμερο από σήμερα Παρασκευή

Πρόσκληση Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών, Πόρτα Ανοιχτή, στο καλλιτεχνικό φεστιβάλ ARTABILITY στο τριήμερο από σήμερα Παρασκευή

2' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εσύ κι εγώ μαζί δημιουργούμε έναν θαυμαστό καινούργιο κόσμο», μας λέγει η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών – Πόρτα Ανοιχτή, προσκαλώντας μας στο καλλιτεχνικό φεστιβάλ ARTABILITY που περιλαμβάνει θέατρο, χορό, μουσική και εικαστικές τέχνες. «Για ένα τριήμερο η πόρτα μας θα είναι ανοιχτή για το καλλιτεχνικό φεστιβάλ ARTABILITY, κάτι μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα και μία σπάνια εμπειρία για όσους αγαπάνε τις τέχνες, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς», όπως μας γράφει η ιδρύτρια πρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών, κ. Δάφνη Οικονόμου. «Περισσότερες από 60 καλλιτεχνικές ομάδες ανθρώπων με και χωρίς αναπηρίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα τιμήσουν τη διαφορετικότητα με μουσική, χορό, θέατρο, εικαστικά και video και θα δώσουν το έναυσμα για τη συνέχιση αυτού του υπέροχου ταξιδιού που ξεκινήσαμε μαζί», υπογραφή, Δάφνη. Οπως και το γράμμα της δημιουργού, δραστήριας Δάφνης Οικονόμου, το ίδιο ευγενικά και η πρόσκληση «ζητά την παρουσία μας σ’ αυτό το τριήμερο –η είσοδος είναι ελευθέρα– που θα τους δώσει μεγάλη χαρά». Ηδη έχει θερμανθεί η φιλική ατμόσφαιρα που χαρακτηρίζει κάθε εκδήλωση της εταιρείας σπαστικών – Πόρτα Ανοιχτή, στην οδό Μ. Γερουλάνου 117, στην Αργυρούπολη. Τα γελαστά παιδιά και οι νέοι που χειροκροτούν και συμμετέχουν, με νου και σώμα, στα όσα συμβαίνουν επί σκηνής θεάτρου και γύρω τους, είναι πηγή αγάπης και ευφροσύνης. Λίγα λόγια τώρα για το έργο ARTABILITY: χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του προγράμματος «Είμαστε όλοι πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού χρηματοδοτικού μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως EEA GRANTS. Διαχειριστής επιχορήγησης του προγράμματος είναι το Ιδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης. Σε όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ είναι ανοιχτή η έκθεση εικαστικών.

Ημέρες: Παρασκευή 15, Σάββατο 16, Κυριακή 17, ώρες 10.00 – 21.00.

Πληροφορίες, τηλ. 210-96.22.290 (εσωτ. 214) [email protected]www.artability.gr

Bazaar Πασχαλιάτικο για τα Αδέσποτα 16, 17 Απριλίου

Το Πασχαλινό Bazaar για τα αδέσποτα ζώα του Stray.gr ζητά πάλι την προσοχή μας, το ενδιαφέρον μας σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς και για τα αδέσποτα που περιμένουν από εμάς τη φροντίδα και την αγάπη των φίλων των ζώων. Η υπευθυνότητα επιβάλλει να προσέξουμε ιδιαίτερα τα άστεγα και πεινασμένα ζώα, σκυλάκια και γατάκια, που βρίσκονται εγκαταλελειμμένα στους δρόμους ή σε κάδους απορριμμάτων, όπως ο Freddo, το κουτάβι που βρήκε το Stray.gr μαζί με τα αδέλφια του, εκείνα δεν τα κατάφεραν.

Ο Freddo ας είναι «η μασκότ» του Πασχαλινού μπαζάρ που αύριο Σάββατο 16 και μεθαύριο Κυριακή 17 Απριλίου 2016 ζητά να το επισκεφθούμε, όπως πάντα, στο Thission Lofts, Πειραιώς 123, απέναντι από την Τεχνόπολη Γκάζι (στάση Μετρό Κεραμεικός). Οι εθελοντές, μέλη του Stray.gr, ξεπέρασαν τους εαυτούς τους ετοιμάζοντας εξαιρετικά πασχαλινά δώρα, δημιουργίες με τη σφραγίδα της αγάπης για τα ζώα, όπως είναι λαμπάδες με πολύτιμα… κόκαλα, και κόκκινα αυγά σε σακουλάκια με σκυλάκια ζωγραφιστά. «Φέτος οι ανάγκες μας είναι πολλές, περισσότερες εγκαταλείψεις στον δρόμο, λιγότερες υιοθεσίες λόγω της οικονομικής κρίσης», όπως μας γράφει η Μυρτώ Ξανθοπούλου, η ψυχή του Stray.gr, τηλ. 6977-620.737.

«Εκτός από τη μεγάλη ποικιλία δώρων και αναμνηστικών για τους φίλους σας και τα πασχαλινά θέματα, οι ζωόφιλοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά πολλά από τα σκυλάκια και γατάκια που έχουμε περιθάλψει και φιλοξενούμε, και ζητούν υιοθεσία», συμπληρώνει η Μυρτώ.

Υπάρχει πλούσιος μπουφές με αναψυκτικά και μεζέδες. Τα έσοδα είναι για τους φίλους μας τα ζώα. Οπως τονίζεται, σκοπός του Bazaar είναι «η οικονομική ενίσχυση του Σωματείου μας, ώστε να συνεχίσουμε να βοηθάμε αποτελεσματικά τα αδέσποτα ζώα και τη συμβίωση των ανθρώπων και των ζώων της πόλης».

ΤΗΛΕΦΟΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή