Ανοησία, ερασιτεχνισμός, απελπισία

Ανοησία, ερασιτεχνισμός, απελπισία

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η είδηση είναι από μόνη της εξωφρενική: παραχωρείται για 20 χρόνια στο υπουργείο Δικαιοσύνης η χρήση των ολυμπιακών ακινήτων που βρίσκονται στη ζώνη Α2 του Ολυμπιακού Πόλου του Φαληρικού Ορμου (εγκαταστάσεις Beach Volley) προκειμένου να μετατραπούν, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, σε αίθουσες διεξαγωγής μεγάλων δικών, όπως αυτή των μελών της Χρυσής Αυγής.

Δεν χρειάζεται να είσαι πολεοδόμος ή αρχιτέκτονας για να αντιληφθείς τον ακραίο παραλογισμό της απόφασης: στο κατά τεκμήριο πιο ελκυστικό κομμάτι της νότιας Αθήνας, στο παραλιακό μέτωπο της πρωτεύουσας, η κυβέρνηση σπεύδει να «φυτέψει» αίθουσες δικαστηρίων!!! Πού; Εκεί όπου ολοκληρώνεται η κατασκευή του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, «παίζεται» το μέλλον μιας μείζονος σημασίας αστικής ανάπλασης (του Φαληρικού Ορμου) και εκκρεμεί η ένταξή της σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΣΠΑ).

Χωρίς να μπορεί να αντιληφθεί το μεγαλειώδες αυτογκόλ, το υπουργείο Δικαιοσύνης μας καλεί να πανηγυρίσουμε για την εξέλιξη: «Ενα δομικό πρόβλημα της ελληνικής Δικαιοσύνης, η έλλειψη χώρων για διεξαγωγή μεγάλων δικών, περνά ήδη στη φάση της επίλυσής του», τονίζει σε ανακοίνωση. Κι επειδή, προφανώς, μας θεωρούν εντελώς, να το πω, ηλίθιους, σημειώνεται ότι το εγκαταλελειμμένο γήπεδο παραχωρήθηκε «χωρίς αντάλλαγμα» και με νομοθετική διάταξη στο υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Πραγματικά τεράστια επιτυχία αν φανταστεί κανείς ότι ο ένας δημόσιος φορέας κατάφερε να αποσπάσει τη χρήση του ακινήτου από άλλο δημόσιο φορέα χωρίς να καταβάλει αντίτιμο.

Η άποψη της κυβέρνησης για τους υπηκόους της και τη διανοητική τους κατάσταση γίνεται ακόμη πιο εύγλωττη στην καταληκτική παράγραφο της ανακοίνωσης, που έχει «καθησυχαστικό» χαρακτήρα: «Το υπουργείο Δικαιοσύνης διαβεβαιώνει ότι οι τρόποι χρήσης μέρους του ακινήτου θα αποτελέσουν αντικείμενο προηγούμενου διαλόγου με την Περιφέρεια Αττικής και τους ενδιαφερόμενους δήμους, ώστε να ενταχθεί επωφελώς η νέα χρήση στον σχεδιασμό και στα προγράμματα που αφορούν την περιβάλλουσα ζώνη, χωρίς να προξενήσει παρενέργειες ή επιβαρύνσεις στον ευρύτερο χώρο του Ολυμπιακού Πόλου».

Πώς θα κάνει διάλογο για τους τρόπους χρήσης ενώ πρώτα τους ανακοινώνει (θριαμβολογώντας, μάλιστα), είναι ένα βασικό θέμα. Δευτερευόντως, θέλουμε πολύ να μάθουμε τον τρόπο με τον οποίο οι προβλεπόμενες αίθουσες δικαστηρίων θα ενταχθούν «επωφελώς» σε μια αθλητική εγκατάσταση την οποία αγωνιζόμαστε να μεταμορφώσουμε σε ζώνη πρασίνου από το 2004 και μετά.

Ορθώς ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε προχθές στη Βουλή και σε έντονο ύφος από τον πρωθυπουργό να πάρει πίσω τη σχετική νομοθετική πρωτοβουλία.

Αλλά, δυστυχώς, για όλες αυτές τις αλλόκοτες πρωτοβουλίες δεν υπάρχει κανένα  «μνημόνιο»  που  να υποχρεώνει την ελληνική κυβέρνηση να υποχωρήσει.

Θα το πιούμε το ποτήρι μέχρι τέλους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή