«Θεέ μου, τι κάνω εδώ;»

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Θεέ μου, τι κάνω εδώ; Μπορούμε να κόψουμε;» Είναι η στιγμή που ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς χάνει την ψυχραιμία του στην τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στην Deutsche Welle και την εκπομπή «Conflict Zone». Ο δημοσιογράφος Michel Friedman πήρε τη συνέντευξη εντός του Μεγάρου Μαξίμου με προφανή στόχο να «στριμώξει» τον υπ’ αριθμ. 2 της κυβέρνησης. Λίγο πριν από το τέλος, και με αφορμή τις επίμονες ερωτήσεις του για εκείνη την παλαιότερη δήλωση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου αναφορικά με τους «πρόσφυγες που λιάζονται», ο κ. Παππάς αγανάκτησε και γύρεψε απεγνωσμένα έξοδο διαφυγής.

Προσωπικά, βρίσκω τις λεγόμενες «επιθετικές» συνεντεύξεις παγερά αδιάφορες έως και ενοχλητικές. Συχνά δε γυρίζουν μπούμερανγκ στον δημοσιογράφο και καθαγιάζουν τον συνεντευξιαζόμενο, όπως συνήθως συμβαίνει όταν κάποιος δέχεται καταιγιστικά πυρά. Ας είναι όμως.

Σύμφωνα με την παραπολιτική φιλολογία, ο βασικός εμπνευστής και ενορχηστρωτής της συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ο κ. Παππάς. Λέγεται δηλαδή πως αυτός έθεσε τον θεμέλιο λίθο του σημερινού κυβερνητικού μορφώματος. Οι δε Ευρωπαίοι εταίροι λένε πως στις δραματικές διαπραγματεύσεις του περυσινού καλοκαιριού, κάποιες φορές ο κ. Τσίπρας αποχώρησε από το τραπέζι έχοντας συμφωνήσει, έπειτα όμως από σύντομη κατ’ ιδίαν συνομιλία με τον κ. Παππά, επέστρεψε για να δηλώσει πως δεν υπάρχει συμφωνία. Δεν ξέρουμε αν ισχύουν τα παραπάνω. Ωστόσο, ο κ. Παππάς φαίνεται να είναι άνθρωπος «της αγοράς», να έχει εποπτεία μιας ευρύτητας θεμάτων, να χαράζει μια κάποια, υποτυπώδη έστω, στρατηγική, ικανότητες που μάλλον στερείται ο πρωθυπουργός. Ο τελευταίος όμως έχει το επικοινωνιακό χάρισμα. Προσωπικά δεν το βλέπω, αλλά όλοι έτσι λένε, άρα… Τέλος πάντων, γεγονός είναι πως τα προχθεσινά σπασμωδικά χαμόγελα του κ. Παππά διαφέρουν κατά πολύ από ανάλογα του κ. Τσίπρα όταν στριμώχνεται. Το χαμόγελο του κ. Τσίπρα, ακόμη και στις νευρικές του στιγμές, προδίδει την άνεση του αμοράλ που δεν θα κολλήσει πουθενά. Προχθές, το σπασμωδικό χαμόγελο του κ. Παππά πρόδιδε έναν διαρκή εκνευρισμό. Φάνηκε να αιφνιδιάζεται· αδικαιολόγητα μάλλον, αφού η εκπομπή φέρει τον τίτλο «Conflict Zone» (Ζώνη πυρός) και, αν μη τι άλλο, γνώριζε εκ των προτέρων πως δεν θα έδινε συνέντευξη στην ΕΡΤ…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή