Η Δημοκρατία της Ειδομένης

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πώς να ζήσουν κι αυτοί; Κλέφτες θα γίνουν; Οπότε σκέφτηκαν να αξιοποιήσουν την ελευθερία που τους παρέχει το ελληνικό κράτος και να στήσουν την επιχείρησή τους. Για να φανούν χρήσιμοι στο κοινωνικό σύνολο. Βρήκαν ένα παλιό βαγόνι και ένα κατειλημμένο κτίριο όπου και εγκατέστησαν το εμπόρευμά τους. Εξαθλιωμένες γυναίκες που είτε έχασαν τους συζύγους τους είτε ξεκίνησαν μόνες για να βρουν την ευτυχία τους. Κινδύνεψαν και αυτές να πνιγούν, όπως οι μαστροποί τους, και ξόδεψαν όποια περιουσία είχαν για να φτάσουν στο σημείο να εκδίδονται στις λάσπες. Υποθέτω όμως ότι και αυτές, όπως και όλοι οι υπόλοιποι εκεί πάνω, είναι ευτυχείς διότι το φιλόξενο ελληνικό κράτος δεν περιορίζει την ελευθερία τους. Δεν υπάρχουν συρματοπλέγματα και η αστυνομία δεν τις εμποδίζει να εκδίδονται, όπως και δεν παρενοχλεί τους μαστροπούς τους στην άσκηση του επιτηδεύματός τους. Καθαρά πράγματα. Η χώρα μας είναι χώρα ελευθερίας και δημοκρατίας.

Διάβασα πως το ευγενές επιτήδευμα το ασκούν Μαροκινοί και Ιρακινοί. Μην σας μπερδεύουν οι εθνικότητες. Είναι κι αυτοί πρόσφυγες του εμφυλίου πολέμου στη Συρία. Aλλοι πρόσφυγες από τη Συρία που όμως είναι και αυτοί Μαροκινοί και Τυνήσιοι ασχολούνται με το εμπόριο των ναρκωτικών. Οι Αφγανοί και οι Πακιστανοί πρόσφυγες από τη Συρία ειδικεύονται στη διακίνηση του έμψυχου υλικού των υπολοίπων προσφύγων που ορισμένοι κακόπιστοι τους αποκαλούν μετανάστες. Υπάρχουν και οι Σύροι βέβαια, οι οποίοι ασχολούνται με το εμπόριο αγαθών. Πού τα βρίσκουν τα αγαθά; Μα είναι απλό. Τους τα δίνουν οι ΜΚΟ και διάφοροι εθελοντές που φέρνουν τρόφιμα στη μικρή κοινωνία της Ειδομένης. Το επαναλαμβάνω. Ευτυχώς δεν υπάρχουν συρματοπλέγματα και λοιπά εργαλεία καταπίεσης και έτσι η κοινωνία είναι ελεύθερη να οργανώσει τους θεσμούς της και να αυτοδιαχειρίζεται. Η Ειδομένη είναι μια πρότυπη κοινωνία όπου λειτουργεί η άμεση δημοκρατία και περιμένω πότε θα γίνουν και εκεί οι πρώτες ελεύθερες εκλογές.

Υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα με τη σιδηροδρομική γραμμή που παραμένει κλειστή 60 ημέρες τώρα, προκαλώντας κάτι εκατομμύρια ζημία, όμως υποθέτω ότι η κατάληψή της θα αποφασίσθηκε με δημοκρατικές διαδικασίες στη Δημοκρατία της Ειδομένης, οπότε η Ελληνική Δημοκρατία, που δεν θέλει προβλήματα με τους γείτονές της, οφείλει να το σεβαστεί. Εκτός αυτού, η ζημία ορισμένων ιδιωτών δεν εμποδίζει διόλου την απρόσκοπτη λειτουργία του κράτους και τις σκληρές διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. Αν δεν τους αρέσει, ας πάνε αλλού να κάνουν τις εξαγωγές τους και τις εισαγωγές. Εμείς εδώ έτσι είμαστε και δεν μπορεί ο καθένας να κάνει του κεφαλιού του. Ο άνθρωπος πάνω απ’ όλα.

Στη Μόρια της Λέσβου υπάρχει ένταση, στη Χίο και το Σχιστό κάνουν απεργία πείνας, όμως θεωρούμε ότι το μεταναστευτικό έχει περάσει σε περίοδο ύφεσης. Γι’ αυτό και οι Βούλγαροι κλείνουν τα σύνορά τους – ευτυχώς η πρόσβαση στο Λας Βέγκας της Γευγελής παραμένει ανοιχτή. Γι’ αυτό και δεν πρέπει να μας ανησυχεί η κατάσταση στη Δημοκρατία της Ειδομένης. Eχουν γνώσιν οι φύλακες και θα ασχοληθούν μαζί της εν καιρώ. Oταν επιτέλους αντιληφθούμε πως η καταστροφική πολιτική που ακολουθήσαμε στο μεταναστευτικό, έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία θυλάκων, μικρών κοινωνιών, οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με την ελληνική κοινωνία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή