80 χρόνια πριν… 2-VI-1936

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕΤΑΞΑ: Ο πρωθυπουργός κ. Ιωάννης Μεταξάς ερωτηθείς επί πληροφοριών περί απειλουμένης κηρύξεως νέας 24ώρου απεργίας εν Θεσσαλονίκη ανεκοίνωσεν ότι αν αφορμή της απεργίας είναι η μη εκπλήρωσις από μέρους των καπνεμπόρων του υπογραφέντος συμφωνητικού, οι εργάται έχουν καθήκον προτού προσφύγουν εις απεργίαν να αναφέρουν εις την Κυβέρνησιν συγκεκρμένας παραβάσεις των συμφωνηθέντων, οπότε θα επέμβη αύτη διά να επιβάλη την εκτέλεσιν των αναληφθεισών υπό των καπνεμπόρων υποχρεώσεων.

ΔΙΑΛΥΣΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ Δ.Υ.: Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης προέβη σχετικώς με την διάλυσιν των δημοσιοϋπαλληλικών οργανώσεων εις τας κάτωθι δηλώσεις: «Οι νομοταγείς και ευσυνείδητοι δημόσιοι υπάλληλοι, οίτινες αποτελούν και την μεγίστην πλειονότητα, αυτοί πρώτοι εδέχθησαν μετά πραγματικής ανακουφίσεως την κυβερνητικήν απόφασιν, όπως επιβληθή εις πάντας το κράτος του νόμου. Εάν υπάρξουν ελάχιστοι ταραξίαι, οίτινες ενδεχομένως θα επεχείρουν να δημιουργήσουν θόρυβον, θα πεισθούν αμέσως ότι το πράγμα δεν είναι ούτε εύκολον ούτε άνευ συνεπειών δι’ αυτούς.»

Ο ΣΤΟΛΟΣ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΟ: Ο αρχηγός του Στόλου κ. Σακελλαρίου ανέφερε χθες εις το υπουργείον Ναυτικών ότι τα υπ’ αυτόν σκάφη καταπλέουν σήμερον την μεσημβρίαν εις Φάληρον.

«ΑΙΘΙΟΠΕΣ ΔΗΛΩΣΑΤΕ ΥΠΟΤΑΓΗΝ»: Ρώμη, 1.- Aγγέλλεται εξ Αντίς Αμπέμπα ότι ο στρατάρχης Ροδόλφος Γκρατσιάνι εις τας προκηρύξεις τας οποίας απηύθυνεν προς τον αιθιοπικόν λαόν […] λέγει ότι ολόκληρος η Αιθιοπία είναι οριστικώς εις το εξής ιταλική. Η ιταλική κυβέρνησις θα φανή γενναιόφρων προς τους αρχηγούς και προς πάντας οι οποίοι θα δηλώσουν υποταγήν. Θα είναι όμως αυστηροτάτη έναντι εκείνων οι οποίοι ήθελον εκδηλώσει στασιαστικάς διαθέσεις. […] Εν τω μεταξύ, το ιταλικόν υπουργικόν συμβούλιον ενέκρινε τον νόμον περί διοικήσεως της ιταλικής Αφρικής.

ΘΕΡΙΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΗ: Οι Αθηναίοι οι φανατικοί θιασώται του θιάσου Κοτοπούλη θα δοκιμάσουν εφέτος μίαν πολύ ευχάριστη έκπληξιν. Καθ’ όλην την έκτασιν της βορεινής πλευράς του θερινού θεάτρου «Μαρίκα», εκεί όπου και προ ολίγων μηνών υπήρχαν χέρσα χώματα και ξερή σκονισμένη έκτασις [οδός Χέυδεν], εκτείνεται σήμερον το δροσόλουστο πάρκο του πεδίου του Αρεως, χάρμα οφθαλμών και πηγή υγείας. Ετσι από αύριον το θεατρικόν κοινόν θα παρακολουθή τας παραστάσεις της περίφημης παριζιάνικης κωμωδίας «Ο Γυιόκας» αναπνέοντας το άρωμα των λουλουδιών και το δροσερό αεράκι του πάρκου. [Σημ. «Φ»: Κωμωδία του André Birabeau με την Κοτοπούλη και τον Λογοθετίδη.]

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή