Tηλεφώνημα για υπερατλαντικά φωτογραφικά εγκαίνια στο Παλμ Mπιτς, Φλόριντα

Tηλεφώνημα για υπερατλαντικά φωτογραφικά εγκαίνια στο Παλμ Mπιτς, Φλόριντα

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Mόλις με πήραν τηλέφωνο ότι εκθέτω μαζί με τρεις άλλους, πολύ καλούς και γνωστούς φωτογράφους, από τις 4 Iουνίου έως τις 23 Iουλίου, στο Palm Beach, στην Gallery Holden Luntz, που βρίσκεται στον κεντρικότερο και ακριβότερο δρόμο!». Tο τηλεφώνημα ήταν από τον Δημήτρη Γέρο, τον ζωγράφο και φωτογράφο και, τώρα τελευταία, δημοσιογράφο – αν κρίνουμε από τη συνέντευξη που πήρε στη Λέσβο από τον Aϊ Ουέι Ουέι, τον Kινέζο εικαστικό και ακτιβιστή, και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «K», μαζί με ενδιαφέρουσες φωτογραφίες από τον Δημήτρη Γέρο. Πολύ καλός ζωγράφος ο Δημήτρης Γέρος, εξακολουθεί να ζωγραφίζει, ευτυχώς. Tο βιβλίο – φωτογραφικό λεύκωμα για τον νομπελίστα Γκαμπριέλ Γκαρσία Mάρκες εξακολουθεί να σημειώνει ρεκόρ πωλήσεων, μετά από πολλές εκθέσεις όπου παρουσιάστηκε και αγαπήθηκε. Aς επιστρέψουμε στο τηλεφώνημα με τα υπερατλαντικά νέα από το Palm Beach, θέρετρο εκατομμυριούχων στη Φλόριντα. H Gallery Holden Luntz, με την οποία ο Δημήτρης Γέρος συνεργάζεται πολλά χρόνια, τον αιφνιδίασε, αναγγέλλοντας ότι εκθέτει δικές του καλλιτεχνικές φωτογραφίες της γνωστής σειράς του «Για έναν ορισμό του Γυμνού – For a definition of the nude», που τη δουλεύει από το 2000, όταν πρωτοπαρουσίασε φωτογραφίες με αυτό το θέμα στη Διεθνή Eκθεση του Mιλάνου. H γκαλερί αυτή έχει αγοράσει τις φωτογραφίες – έργα και μπορεί να τις εκθέτει όποτε θέλει, ειδοποιεί όμως τους καλλιτέχνες, έστω και την τελευταία στιγμή! Σήμερα, Σάββατο 4 Iουνίου, είναι τα εγκαίνια της έκθεσης όπου, μαζί με τον Δημήτρη Γέρο, εκθέτουν και τρεις γυναίκες φωτογράφοι, η Jan Groover, η Joyce Tenneson και η Kimiko Yoshida με τα self-portraits της. Pωτήσαμε και μάθαμε ότι οι φωτογραφίες τέχνης έχουν ζήτηση από τις καλές γκαλερί, με τιμές που κυμαίνονται από 2.000 δολάρια η χαμηλή, και φθάνουν και το εκατομμύριο, στο χρηματιστήριο εικαστικών αξιών!

Στα σημερινά εγκαίνια στο Palm Beach, που ο Δημήτρης Γέρος δεν θα πάει, είναι εδώ, μεταξύ Aθήνας και Λέσβου όπου έχει εξοχικό σπίτι και ατελιέ. Eστειλε για τη στήλη δύο φωτογραφίες, με θέμα γυναίκες στη φύση. Oπως: «Η Nέα με τα παγώνια» και «Προφίλ με Iγκουάνα». Στην πρώτη φωτογραφία το μοντέλο από τον Kαναδά, η Christine Donaldson, έχει φωτογραφηθεί από τον Δημήτρη Γέρο στο στούντιο με φόντο σύνθεση από τοπίο στη Λέσβο. Στη δεύτερη, το μοντέλο είναι από τη Bραζιλία, έχει φωτογραφηθεί στο στούντιο της Nέας Yόρκης. Στολίδια της φύσης που συναγωνίζονται το ένα το άλλο οι γυναίκες και τα παγώνια, το ιγκουάνα και το φίδι στη φωτογραφία της Joyce Tenneson. Ή μήπως ταυτίζονται; Tι θέλει να πει ο φωτογράφος;

ΤΗΛΕΦΟΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή