Ποιος κυβερνά στην Πατησίων;

Ποιος κυβερνά στην Πατησίων;

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ρεπορτάζ της Αλεξάνδρας Κασσίμη στην «Κ» δεν αφορά την κεντρική πολιτική σκηνή και έτσι δεν απασχόλησε ιδιαιτέρως. Δεν εντυπωσίασε το Διαδίκτυο και τα ΜΜΕ καθώς όλοι έχουμε με τον καιρό εθιστεί στο αδιανόητο. Εχουμε αποδεχθεί, φαίνεται, ότι η διέλευση οχημάτων των αστικών συγκοινωνιών από την οδό Πατησίων κάποιες ώρες και ημέρες είναι αδύνατη, καθώς υφίστανται επιθέσεις από ομάδες ανεξιχνίαστης ταυτότητας, οι οποίες τα βανδαλίζουν και πολλές φορές τα καίνε!

Οπως αποκαλύπτει η συνάδελφος, η Πολιτεία, διά του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και του ΟΑΣΑ, αποφάσισε να απαντήσει στις επιδρομές των βαρβάρων, εκτρέποντας τις διαδρομές για 7 γραμμές τρόλεϊ και 12 λεωφορείων. Τα οχήματα κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ από τις 9 έως τη λήξη της βάρδιας δεν θα περνούν μπροστά από την πύλη του Πολυτεχνείου. Για να αποφύγουν τους επιδρομείς που συνήθως ερεθίζονται εκείνες τις ώρες, με αποτέλεσμα να απειλούνται οι επιβάτες και τα οχήματα, θα παρακάμπτουν την Πατησίων μεταξύ Ιουλιανού και Χαλκοκονδύλη. Το συντεταγμένο κράτος, η ελληνική κυβέρνηση, αποφασίζει να το βάλει στα πόδια εκδιωγμένο από μια διμοιρία μπαχαλάκηδων. Αλλάζει τα δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών, μιας βασικής λειτουργίας του κράτους, που εξυπηρετεί κυρίως τα φτωχότερα στρώματα –στο όνομα των οποίων ορκίζεται η κυβέρνηση– επειδή δεν μπορεί ή δεν θέλει ή δεν ξέρει πώς να αντιμετωπίσει συμμορίες βανδάλων που δρουν στο κέντρο της πρωτεύουσας. Εννοείται, βέβαια, ότι οι πυρπολητές των Εξαρχείων, όταν δεν χορταίνουν με τα τρόλεϊ, ξεχαρμανιάζουν στα ιδιωτικά αυτοκίνητα ή τους κάδους απορριμμάτων της οδού Στουρνάρα και πέριξ του Μετσόβιου.

Δίπλα στο Πολυτεχνείο υπάρχει το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, ένα από τα σημαντικότερα ιδρύματα παγκοσμίως, για τα εκθέματα του οποίου άνθρωποι ταξιδεύουν από τα πέρατα της οικουμένης. Για να το επισκεφθούν, θα πρέπει να διασχίσουν δρόμους όπου ανθεί το εμπόριο ναρκωτικών κι, αν είναι τυχεροί και δεν πέσουν πάνω σε κάποια επαναστατική άσκηση των ιθαγενών, θα φτάσουν χωρίς συνταρακτικά απρόοπτα στο μουσείο.

Κι όμως κανείς δεν έχει μπορέσει να απαλλάξει οριστικά την πρωτεύουσα από αυτό τον επικίνδυνο εξευτελισμό. Ούτε οι κυβερνήσεις της δεξιάς ούτε του Πασόκ – απλώς δεν είχαν πετάξει και λευκή πετσέτα.

Δεν αρθρογραφούμε για την ασφάλεια, εκφράζοντας απλώς νομιμόφρονες πολίτες, αλλά γιατί απειλείται η δημοκρατία και η οικονομία της πατρίδας μας. Χωρίς εμπεδωμένο το αίσθημα ασφάλειας, κυριαρχεί ο φόβος και στο βασίλειό του δεν υπάρχει ελευθερία και χωρίς ελευθερία δεν επιβιώνει η δημοκρατία. Είμαστε μια χώρα που ζει από τον τουρισμό, που επείγεται για επενδύσεις. Ποιος ταξιδιώτης δεν θα το σκεφτεί δεύτερη φορά να έρθει στην Αθήνα, ποιος επενδυτής θα φέρει τα λεφτά του σε μια χώρα εάν συνειδητοποιήσει ότι, έστω και σ’ ένα μόνο δρόμο, κυβερνούν κουκουλοφόροι;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή