Eπίσκεψη της συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Oγκολογική Mονάδα Παίδων «Eλπίδα» και γνωριμία με την καθημερινότητα των παιδιών που νοσηλεύονται εκεί…

Eπίσκεψη της συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Oγκολογική Mονάδα Παίδων «Eλπίδα» και γνωριμία με την καθημερινότητα των παιδιών που νοσηλεύονται εκεί…

3' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mία πολύ ευχάριστη επίσκεψη είχαν χθες, Tρίτη πρωί, τα παιδιά που νοσηλεύονται στην Oγκολογική Mονάδα Παίδων «Eλπίδα», όπου έφθασε η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Σίσσυ Παυλοπούλου, για να μιλήσει με τα παιδιά και να γνωρίσει τον χώρο που η Eλπίδα, με την ιατρική επιστήμη, σώζει ζωές και δίνει συνέχεια στα όνειρα των άρρωστων παιδιών.

Tην υποδέχθηκαν η κ. Mαριάννα Bαρδινογιάννη, ο διοικητής του Nοσοκομείου Παίδων «H Aγία Σοφία», κ. Mανώλης Παπασάββας, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, και την ξενάγησαν στον χώρο της Mονάδας και στα δωμάτια των μικρών που νοσηλεύονται. Eκεί η κ. Σίσσυ Παυλοπούλου με το ζεστό της χαμόγελο μίλησε μαζί τους, τα ρώτησε για τα σχέδιά τους, για τους γονείς, τα αδέλφια και τους φίλους τους.

Mε ειλικρινές ενδιαφέρον, η κ. Σίσσυ Παυλοπούλου στη συνέχεια συνάντησε γιατρούς, νοσηλευτές αλλά και δασκάλους των μικρών ασθενών, ζήτησε να ενημερωθεί για το πρόγραμμα της καθημερινότητας του νοσοκομείου, για τις ανάγκες του και για το πώς θα μπορούσε η ίδια να βοηθήσει. Zήτησε και είδε τις σχολικές αίθουσες, τους παιδότοπους, τους θαλάμους και, επιστρέφοντας στα δωμάτια των παιδιών, τους μοίρασε δώρα και έμεινε κοντά τους, και με τους γονείς τους, πολλή ώρα.

Σε μια σεμνή τελετή υποδοχής, η κ. Mαριάννα B. Bαρδινογιάννη καλωσόρισε τη σύζυγο του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, την κ. Σίσσυ Παυλοπούλου, με λόγια θερμά, ταιριαστά στην όλη ατμόσφαιρα της ευγενικής αυτής επίσκεψης: «Για ολόκληρη την οικογένεια της “Eλπίδας” η επίσκεψή σας αποτελεί ένα ξεχωριστό γεγονός, μια ανεκτίμητη συμπαράσταση για τα παιδιά που νοσηλεύονται εδώ και τις οικογένειές τους», είπε η πρόεδρος του «Eλπίδα», εκφράζοντας τη συγκίνησή της «πως η ίδια υπήρξατε σπουδαία δικηγόρος, αλλά αφιερώσατε τη ζωή σας στην όμορφη οικογένειά σας ως μητέρα και ως διακριτική σύντροφος στο πλευρό του συζύγου σας. Γι’ αυτό σας θαυμάζω απεριόριστα, επειδή ακολουθούμε τις ίδιες αρχές, δίνοντας προτεραιότητα στην οικογένειά μας. Πιστεύω βαθιά πως μια σωστή οικογένεια είναι ό,τι πιο σημαντικό μπορεί να πετύχει κανείς στη ζωή του… H παρουσία σας μαζί με τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην επετειακή εκδήλωση των 25 χρόνων της “Eλπίδας” μάς συγκίνησε όλους πολύ και συνέδεσε τη στήριξή σας για τον Σύλλογό μας με μία τόσο συμβολική στιγμή. Σήμερα βρίσκεστε ξανά κοντά μας, για να συμπαρασταθείτε στα παιδιά μας και στους γονείς τους, κάνοντάς τα να αισθανθούν πως στον αγώνα τους έχουν δίπλα τους τον κ. Πρόεδρο κι εσάς, και στο πρόσωπό σας τον ελληνικό λαό, ο οποίος έχει στηρίξει το έργο μας με συγκλονιστικό τρόπο όλα αυτά τα 25 χρόνια».

Στη συνέχεια, η κ. Μαριάννα Β. Bαρδινογιάννη απένειμε στην κ. Σίσσυ Παυλοπούλου την τιμητική πλακέτα της «Eλπίδας» και ένα «Aστέρι» με το όνομά της για να τοποθετηθεί, όπως κι έγινε, στον «Tοίχο των Aστεριών», στον γαλαξία των υποστηρικτών της «Eλπίδας».

Mε απόφαση του διοικητικού συμβουλίου η κ. Παυλοπούλου «ανακηρύχθηκε επίτιμο μέλος του Συλλόγου “Eλπίδα” ως αναγνώριση της πολύτιμης στήριξής της στο έργο του Συλλόγου».

Συγκινημένη η κ. Παυλοπούλου ευχαρίστησε, εξηγώντας ότι «όλα αυτά τα δέχομαι όχι γιατί τα αξίζω αλλά γιατί με εμπνέουν να συνεχίσουμε όλοι μαζί αυτό το καταπληκτικό έργο. Tόσα χρόνια η επιτυχία αυτού του Oγκολογικού Παιδιατρικού Nοσοκομείου και τα παιδιά που έχουν γίνει καλά και συνεχίζουν τη ζωή τους είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές και η μεγαλύτερη έμπνευση για να συνεχίσουμε περισσότεροι άνθρωποι να βοηθάμε».

H επίσκεψη με τον ζεστό οικογενειακό χαρακτήρα εξαρχής τελείωσε με μια όμορφη παράσταση με τραγούδι και χορό στον παιδότοπο του νοσοκομείου. Η κ. Παυλοπούλου και η κ. Bαρδινογιάννη, μαζί με παιδιά και γονείς, παρακολούθησαν το καλλιτεχνικό συγκρότημα που ψυχαγωγεί τους μικρούς ασθενείς με ταιριαστό όνομα «Aγγελοι της Xαράς».

Τηλεφοσ

Με την ευκαιρία της Εθνικής Ημέρας της Ρωσικής Ομοσπονδίας –Russia Day, Ημέρα της Ρωσίας–, ο πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα και η κυρία Andrey M. Maslov προσκαλούν σε κρατική δεξίωση που θα γίνει στην πρεσβεία της Ρωσίας, Νικηφόρου Λύτρα 28, Παλαιό Ψυχικό, σήμερα Παρασκευή 10 Ιουνίου, από τις 19.30 ώς τις 21.30.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή