Εξι ρουσφέτια παραπάνω…

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον μόνο τομέα όπου υπάρχει κυβερνητικό έργο είναι σε εκείνον της δημιουργίας θέσεων στο Δημόσιο και των ρουσφετολογικών διορισμών. Ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων ξεπέρασε ακόμη και τα όνειρα του επάρατου δικομματισμού. Από 1.888 που ήταν τον Δεκέμβριο του 2014 έφτασαν τους 1.984 τον Μάιο του 2016. Αυξήθηκαν δηλαδή, παρά το γεγονός ότι ο κ. Αλέξης Τσίπρας διακήρυσσε στην παρθενική πρωθυπουργική εμφάνιση στη Βουλή ότι «αποσυμφορούμε τον δημόσιο τομέα από τις στρατιές των συμβούλων και των μετακλητών υπαλλήλων και προωθούμε τη στελέχωση των γραφείων υπουργών, γενικών γραμματέων και διοικητών από τις τάξεις των δημόσιων υπαλλήλων, της δημόσιας διοίκησης» (προγραμματικές δηλώσεις 8.2.2015).

Δεν αρκεί όμως αυτό. Η κυβέρνηση προχωρεί με ταχύτατους ρυθμούς στη δημιουργία επιπλέον οργάνων για νέους ρουσφετολογικούς διορισμούς. Σαν την Αυτοτελή Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ που δημιουργείται στην έδρα κάθε Περιφέρειας η οποία, μάλιστα, υπάγεται απευθείας στον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Η θέση αυτή προβλέπεται από τον νόμο για τον «Καλλικράτη», σύμφωνα με τη συνταγματική επιταγή του άρθρου 102 παρ. 4: «Το κράτος ασκεί στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης εποπτεία που συνίσταται αποκλειστικά σε έλεγχο νομιμότητας και δεν επιτρέπεται να εμποδίζει την πρωτοβουλία και την ελεύθερη δράση τους». Μόνο που μέχρι σήμερα η εποπτεία ασκείτο από τα όργανα των αποκεντρωμένων διοικήσεων, τα οποία ήταν επτά.

Η κυβέρνηση ποτέ δεν τσιγκουνεύτηκε τα λεφτά μας. Με νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή αυξάνει τις θέσεις από 7 στις 13, όσες είναι οι διοικητικές περιφέρειες της χώρας. Κάποιος μπορεί να πει «σιγά! Αύξησε τις θέσεις των εποπτών κατά έξι και κάτι τρέχει». Η αλήθεια είναι ότι μπροστά στον στόχο των 100.000 νέων διορισμών κατ’ έτος που κάποτε είχε τάξει μια συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, έξι επιπλέον θέσεις (συν οι επικουρικές: γραμματείς, δικηγόροι, παρατρεχάμενοι κ.λπ.) είναι σταγόνα στον ωκεανό του κράτους που ονειρεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά δεν πρέπει να παραβλέψουμε ότι ο κ. Χριστόφορος Βερναρδάκης προσπαθεί. Κάνει ό,τι μπορεί να διογκώσει το Δημόσιο για να πιάσουν τόπο οι φόροι που δίνουν οι Ελληνες πολίτες. Οι θέσεις μπορεί να μην είναι πολλές, αλλά φασούλι το φασούλι αδειάζει το σακούλι, που γεμίζει ο ΦΠΑ του 24%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή