80 χρόνια πριν… 20-VΙΙΙ-1936

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«ΟΜΟΛΟΓΙΕΣ» ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ: Κατά τηλεγραφήματα εκ Μόσχας, ήρχισεν αυτόθι χθες η δίκη των Ζηνόβιεφ, Καμένεφ και άλλων κατηγορουμένων επί εσχάτη προδοσία. Αι Σοβιετικαί εφημερίδες προβλέπουν ότι το δικαστήριον θα επιβάλη την ποινήν του θανάτου εις τους κατηγορουμένους. […] Σοβιετικοί κυβερνητικοί κύκλοι θεωρούν ως οργανωτήν της συνωμοσίας τον Τρότσκυ. […] Κατά το Πρακτορείον Τας, ο Ζηνόβιεφ ανεγνώρισεν ότι η τρομοκρατική των οργάνωσις απέβλεπεν εις την δολοφονίαν του Στάλιν και των λοιπών αρχηγών. […].

ΤΡΟΤΣΚΥ: «ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΩΜΟΤΕΣ». Ο Τρότσκυ (εγκατεστημένος στη Νορβηγία) εις συνέντευξιν την οποίαν έδωσεν εις την σοσιαλιστικήν εφημερίδα “Κριστιόνσαν” εδήλωσεν ότι ουδεμίαν σχέσιν έχει με τους συνωμότας και ότι προφανώς «ωρισμένοι κύκλοι χρησιμοποιούν το όνομά του διά να συγκαλύψουν τας ευθύνας των». […] Ο υπουργός Εξωτερικών της Νορβηγίας εδήλωσεν ότι δεν προκύπτει οιαδήποτε δράσις του Τρότσκυ δυναμένη να θεωρηθή ως εχθρική εναντίον ξένης Δυνάμεως φίλης της Νορβηγίας.

ΙΣΠΑΝΙΚΟΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ: Παρίσιοι, 19.- Ο ασύρματος της Σεβίλλης αγγέλλει ότι αι επαναστατικαί (εθνικιστικές) φάλαγγες υπό τον Βαλέρα ενίκησαν τα κυβερνητικά (δημοκρατικά) στρατεύματα εις την περιοχήν της Γρενάδας. Διά της νίκης ταύτης η Μαλάγα απομονούται έτι μάλλον.

ΤΑΪΜΣ ΓΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ: Η ανάληψις της εξουσίας υπό της νέας Κυβερνήσεως θεωρείται ευτυχής οιωνός διά τα διεθνή συμφέροντα εν Ελλάδι.

Η ΕΣΗΕΑ ΕΥΓΝΩΜΟΝΕΙ ΤΟΝ ΜΕΤΑΞΑ: «Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε, Το Δ.Σ. της Ενώσεως Συντακτών Αθηνών […] έχει την τιμήν να εκφράση προς Υμάς […] την ευγνωμοσύνην των συναδέλφων διά την ταχίστην επίλυσιν των κεφαλαιωδών επαγγελματικών ζητημάτων του δημοσιογραφικού κόσμου, ιδιαίτατα δε διά την καθιέρωσιν της Κυριακής αργίας, […]. Ο Πρόεδρος Ν. Ζαρίφης, ο Γενικός Γραμματεύς Γ. Γιανναράκος.»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή