Κυβέρνηση – νηπιαγωγείο

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βρε, βρε, τον κύριο Πολάκη που ανακάλυψε «επιχείρηση “δολοφονία χαρακτήρα” που εξελίσσεται εναντίον μου τις τελευταίες δυο μέρες απο σοβαροφανείς κονδυλοφόρους ,“διάσημους” παρουσιαστές ,“αξιοπρεπείς” σχολιαστές “προsβεβλημενους” δημοsιογραφους (όλοι τους λιβανιστήρια και θεραπαινιδες της διαπλοκής )…» Σημείωση: Κρατάμε την ανορθογραφία του κειμένου του, καθώς και το χούι του να βάζει το κόμμα στην αρχή της επόμενης λέξης.

Είναι ο ίδιος υπουργός που (πάλι στο facebook) κατήγγειλε ότι «Βρε βρε την κυρία Τσικρικα που την “απολύει” η κυβέρνηση επειδή δεν πήρε άδεια το αφεντικό της . Το 2011-12-13-14 δεν πόναγε ,δεν δάκρυζε ,δεν ρωτούσε αλλα ως θεραπαινιδα και λιβανιςτηρι των παράνομων καναλαρχών…» ή στιγμάτιζε: «Ο ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΙΜΑΣ σχολιαστής πλέον στο ΣΚΑΕΙ (το κανάλι που μίλησε για συμμετοχή της “σοβαρής “Χρυσής Αυγής στην κυβέρνηση) παρομοιάζει εμένα με Χρυσαυγιτη!!!!!!!! ΤΕΛΟΣ: Η αγάπη για το ΧΡΗΜΑ ,σε κάνει Παύλο Τσίμα. Η αλλιώς μέχρι να πληρώσουν θα πάθουν ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ».

Δεν έχει προηγούμενο αυτή η κυβέρνηση. Ούτε σε ήθος, ούτε σε ύφος, ούτε σε λεβεντομαγκιές, αλλά ούτε και στο κλαψούρισμα. Διεκδικεί το δικαίωμα να βρίζει τους πάντες, αλλά δεν μπορεί να ανεχθεί την παραμικρή κριτική. Τέτοια θρασυδειλία, Πρώτη Φορά. Εχει φέρει τραμπουκικά ήθη στην πολιτική ζωή του τόπου (π.χ. τις συγκεντρώσεις «Αγανακτισμένων» σε συγκεντρώσεις αντιπάλων), αλλά κάθε φορά που τις λούζεται μιλάει για «φασιστικές συμπεριφορές». Κόβει και ράβει τη Δημοκρατία στα εκάστοτε μέτρα της. Συνεργάζεται με την πιο χυδαία Δεξιά και καταγγέλλει τους υπόλοιπους για… δεξιά απόκλιση.

Η συμπεριφορά των υπουργών της ΠΦΑ (Πρώτη Φορά Αριστερά) δεν εξηγείται με πολιτικούς όρους. Πιθανώς η παιδοψυχολογία θα βοηθούσε. Πονούν κι οδύρονται επειδή κάνουν τη δουλειά τους, δηλαδή όσα έχουν συμφωνήσει. Ψεύδονται διαρκώς και για τα πάντα. Διορίζουν συγγενείς, κομματόσκυλα και τους κολλητούς των διακοπών τους και καταγγέλλουν νεποτισμό και αναξιοκρατία. Πετούν μπαρούφες στον δημόσιο διάλογο και μετά γκρινιάζουν ότι διαστρεβλώθηκαν τα λεγόμενά τους. Αγνοούν τα βασικά και όταν σκοντάψουν στην πραγματικότητα καταγγέλλουν την Ευρώπη, τον νεοφιλελευθερισμό, τη διαπλοκή, τον «τεχνοφασισμό»· όποια μεγάλη λέξη, τέλος πάντων, βρίσκουν πρόχειρη. Φτιάχνουν τσαμπουκάδες νηπιαγωγείου. Δημιουργούν φανταστικά τέρατα, για να τους πολεμούν και για να επαίρονται πως τα καταστρέφουν. Βεβαίως καταλήγουν στο «ξέρεις, ρε, ποιος είμαι εγώ;». Πώς το ’πε ο κ. Πολάκης, αφού καθύβρισε τους πάντες; «Εχω μάθει και να ΠΟΛΕΜΩ και να ΝΙΚΩ γι’ αυτά που πιστεύω».

Διακατέχονται από σύνδρομο καταδίωξης· όλοι είναι εναντίον τους κι άπαντες τους υπονομεύουν. Ακόμη και η κ. Σία Αναγνωστοπούλου είδε, σε ένα τυπικό μπέρδεμα του Δημοσίου, ότι οι «πρυτάνεις και πρόεδροι των ΑΕΙ… κάνουν αντιπολίτευση στην πλάτη των νέων επιστημόνων και της απρόσκοπτης λειτουργίας των ΑΕΙ». Και όλα αυτά επειδή τα ΑΕΙ δεν κάλυψαν αυγουστιάτικα κάποιες θέσεις διδασκόντων, την έγκριση των οποίων έμαθαν με εγκύκλιο του υπουργείου στις 20 Ιουλίου.

Οσο για τη «δολοφονία χαρακτήρα» που κατήγγειλε ο κ. Παύλος Πολάκης, ο συγγραφέας κ. Πέτρος Τατσόπουλος έδωσε την καλύτερη απάντηση: «Τζάμπα λεφτά»…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή