Προφανώς μας ψεκάζουν

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά τα τελευταία γεγονότα, προσχωρώ ασμένως στη θεωρία των ψεκασμών. Αλλιώς, θα ήμουν υποχρεωμένος να εκπονήσω μια δική μου θεωρία περί μαζικών ψυχικών διαταραχών αδιευκρινίστου αιτιολογίας. Προτιμώ τους ψεκασμούς με την ελπίδα ότι η βλάβη που προκαλούν είναι παροδική.

Πώς αλλιώς να ερμηνεύσω το παρανοϊκό σκηνικό της συνάντησης του Αρχιεπισκόπου και μελών της Ιεραρχίας με τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Παιδείας και Αμυνας, μετά το πέρας της οποίας όλοι ήταν χαρούμενοι κι έκαναν σαν να μην είχε συμβεί τίποτα. Ο Αρχιεπίσκοπος, που λίγες ημέρες πριν είχε κηρύξει πόλεμο στην Αριστερά και στους νεοφιλελεύθερους, δήλωσε στο εμβρόντητο πανελλήνιο ότι, τελικώς, αυτό που έκανε την Ιεραρχία να χάσει την ψυχραιμία της ήταν μια παρεξήγηση! Χωρίς βεβαίως να μπουν στον κόπο ούτε εκείνος ούτε οι υπουργοί που ακολούθησαν στις δηλώσεις να μας εξηγήσουν ποια ήταν τελικώς η παρεξήγηση που αναιρέθηκε από τη συνάντηση. Είναι πολύ κουραστικό φαίνεται στις εξουσίες να δίνουν εξηγήσεις στους πολίτες. Οσο για την επανάσταση Φίλη με το μάθημα των Θρησκευτικών, κατά τον υπουργό συνεχίζεται πειραματικώς και στο τέλος του χρόνου θα συνεκτιμήσουν μαζί με την Εκκλησία τις αλλαγές και θα συμφωνήσουν τα νέα βιβλία. Η μπάλα στην κερκίδα, λέω εγώ, κερδίζουμε χρόνο και μέχρι το καλοκαίρι ποιος ζει, ποιος πεθαίνει.

Η απόγνωση ολοκληρώθηκε την επομένη, πάλι στο Μέγαρο Μαξίμου που είχε την τιμητική του. Εκεί είδαμε τους ανώτατους δικαστές να διαπραγματεύονται, ως συνδικαλιστές, μισθούς απευθείας με τον πρωθυπουργό και να δηλώνουν τι πέτυχαν αμέσως μετά τη λήξη της συνάντησης! Ακούσαμε δε από τον πρόεδρο του ΣτΕ ότι είναι καθήκον των δικαστών του συμβουλίου να γνωμοδοτούν αφουγκραζόμενοι τον σφυγμό της κοινωνίας. Απαραίτητη η διευκρίνιση για όλους εμάς που ελπίζαμε ότι ακόμη η Δικαιοσύνη και μάλιστα το κόσμημά της, το Συμβούλιο της Επικρατείας, έχει καθήκον να τηρεί και να ερμηνεύει το Σύνταγμα και τους νόμους, να διαφυλάττει τους κανόνες που εμποδίζουν το χάος. Λάθος, σφυγμομετρούν αφουγκραζόμενοι. Οι δικαστές κλείνουν το μάτι στην πολιτική και οι πολιτικοί στη Δικαιοσύνη. Ο ορισμός του καθεστώτος, το τέλος της δημοκρατίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή