Ταπεινώνοντας επιχειρηματίες

Ταπεινώνοντας επιχειρηματίες

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εχω την εντύπωση ότι όσοι Ελληνες επιχειρηματίες βρίσκουν λίγο χρόνο να χαζεύουν πότε πότε καμιά «μονομαχία» στη Βουλή, θα ανατρίχιασαν προχθές με τα όσα είπε κάποια στιγμή ο πρωθυπουργός. Αναφέρομαι στο σκέλος της πρωτολογίας του που αφορούσε τη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών. Με την έπαρση έφηβου κομμουνιστή, με πάθος, με τρόπο σαρκαστικό και «αιμοβόρο», περιέγραψε πώς ο ίδιος βίωσε τον τριήμερο εγκλεισμό των υποψήφιων επενδυτών στο κτίριο όπου έγινε ο πλειστηριασμός: ως τον απόλυτο εξευτελισμό κάποιων πλουσίων που τους στρίμωξε σε δωματιάκια, τους υποχρέωσε σε ψυχική και σωματική ταλαιπωρία, τους έβαλε να αλληλοσκοτωθούν στις προσφορές και τους τα πήρε χοντρά! Ηθικό δίδαγμα; Απλό και ανατριχιαστικό: τους επιχειρηματίες που έχεις προεπιλέξει για να πάρουν μέρος σε έναν διαγωνισμό τούς ταπεινώνεις, τους μειώνεις, τους φέρεσαι σαν να είναι εχθροί σου. Ηταν πηγαίος σε αυτό το σημείο ο πρωθυπουργός, ένας Τσίπρας από τα παλιά, από την εποχή της αντιπολίτευσης, της καταγγελίας και της αυταπάτης, άτρωτος από ευθύνες, ανίκητος από συμβάσεις, ρομαντικός με… ρομφαία.

Σκέφτομαι με απόγνωση τι εντυπώσεις θα προκαλέσει εάν κάποιος μεταφράσει αυτό το τμήμα της ομιλίας και διαδοθεί εκτός συνόρων. Τι τρόμο θα προκαλέσει μια τέτοια ακατανόητη αντίληψη από έναν ηγέτη χώρας της Ευρωζώνης. Ενας πρωθυπουργός που σιχαίνεται τα μέσα ενημέρωσης και τους επιχειρηματίες ή τουλάχιστον αυτή την εντύπωση δίνει σε μια οξεία αντιπαράθεση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Κοινοβούλιο. Χίλιους όρκους να πάρει μετά, σε χίλια συνέδρια, στο όνομα των επενδύσεων και της ανάπτυξης, κανείς από όσους θα διαβάσουν αυτό το απόσπασμα της προχθεσινής του ομιλίας δεν θα τον πιστεύει.

Καταλαβαίνω ότι αυτή η ρητορική χαϊδεύει τ’ αυτιά μιας κακομαθημένης Αριστεράς, που ζει ακόμη την παρατεταμένη εφηβεία της χαμένης επανάστασης και μιας ανέφελης ζωής που θα έρθει εάν… Δεν διδάχθηκαν τίποτα από τα πικρά μαθήματα της Ιστορίας, ούτε καν την εκκωφαντική πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού δεν έχουν συνυπολογίσει στις παρόλες τους. Αισθάνονται πάντα πρωταγωνιστές στο γουέστερν «καλοί εναντίον κακών». Η Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ έχει συνέδριο σε λίγες ημέρες. Στους συνέδρους απευθυνόταν από τη Βουλή προχθές ο πρωθυπουργός, για χατίρι τους χλεύασε τους επενδυτές της τηλεόρασης, με τα εκατομμύρια των οποίων κοκορεύεται ότι κάνει κοινωνική πολιτική, έστω για ένα χρόνο. Ηττημένος κατά κράτος από την πραγματικότητα, εφαρμόζοντας κατά γράμμα μια πολιτική που κατήγγειλε ως προδοτική και ανάλγητη, σκηνοθέτησε μια πύρρειο νίκη. Επέβαλε μη βιώσιμο αντίτιμο, δημιούργησε ένα ολιγοπώλιο για να το ελέγξει, κλείνει υγιείς εταιρείες και ανήγαγε, αυτός ο αριστερός, ως απόλυτο κριτήριο για μια άδεια τηλεοπτική τα «φράγκα», το «πορτοφόλι», χωρίς καμιά άλλη προδιαγραφή. Τραγέλαφος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή