Θαρσείν χρη, τέχνη ζωής ευδιάκριτα ολίγων

Θαρσείν χρη, τέχνη ζωής ευδιάκριτα ολίγων

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Τα συνέδρια των κομμάτων αποσπούν πολύ μικρότερο κοινωνικό ενδιαφέρον από όσο υποθέτουν τα επιτελεία τους, πάντοτε γενναιόδωρα με τον εαυτό τους. Θα ευθύνεται σίγουρα γι’ αυτό και το γεγονός ότι η υπερπολιτικοποίηση των πρώτων μεταπολιτευτικών δεκαετιών, ένας συναισθηματικός πληθωρισμός που εξαλλάχθηκε στο ακριβώς αντίθετό του, τον οπορτουνιστικό ωφελιμισμό, αντικαταστάθηκε από την αποστράτευση», έγραψε ο Παντελής Μπουκάλας στο φύλλο της Τρίτης στην «Κ». Πόσο στιβαρός και λυτρωτικός είναι ο λόγος όταν συμπυκνώνει την ουσία και αφήνει τον νου να εστιάσει στα ουσιώδη και αληθινά. Οπως…

Χθες ο πολιτικός μηχανικός Γιώργος Αδαμόπουλος –είναι υπεύθυνος από τη Διεύθυνση Σχολικών Κτιρίων του Δήμου Αθηναίων για την ανακατασκευή σε σχολείο της λεγόμενης Βίλας Αμαλία, στην οδό Χέυδεν και Αχαρνών, στο κέντρο της Αθήνας– μου είπε ότι απέναντι από το «νέο» σχολείο έχουν μπει σκαλωσιές σε άλλο κτίριο, δείγμα ενδιαφέροντος για την ταλαιπωρημένη γειτονιά. Αυτό αποδίδεται και στο σχολείο. Ναι, υπάρχει ένα ψήγμα ελπίδας.

Χθες, συνάντησα την κ. Μαριέττα Γιαννάκου, ήταν και πάλι δυνατή και θυμήθηκα τη στάση της στο βιβλίο της Ιστορίας της Μαρίας Ρεπούση (τότε που άλλοι στην αστική Α΄ Αθηνών φανέρωναν τα ιδεολογικά τους πιστεύω), και επιβεβαίωσα πως θα αναλάβει καίριο ρόλο στην επιλογή των υποψηφίων της Ν.Δ. για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Χθες, η Σία Αναγνωστοπούλου στη Βουλή, δικαιολογώντας την απόσυρση τροπολογίας που προκάλεσε σάλο αφού άνοιγε τον δρόμο βοηθητικό προσωπικό με διδακτορικό να αναβαθμισθεί σε θέση πανεπιστημιακού, είπε ότι «καλύτερο είναι όταν βλέπουμε ότι ένας νόμος δεν μπορεί να εφαρμοστεί ή δημιουργεί πρόβλημα, να επανεξετάζεται. Οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν και λάθη, να έχουν το θάρρος να τα παραδέχονται». Ναι, υπάρχουν πολιτικοί που υποστηρίζουν τις αρχές τους παρά το όποιο πολιτικό κόστος και ομολογούν… mea culpa.

Χθες, το INNOVATHENS, ο Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, βραβεύθηκε ως μία από τις καλύτερες ευρωπαϊκές πρακτικές για την αυτοαπασχόληση των νέων. Ναι, υπάρχει ένα μοντέλο οργάνωσης δημόσιων φορέων που ξεχωρίζει.

Χθες, η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών παρουσίασε νέα εκπαιδευτικά προγράμματα για το 2016-2017, με τα λόγια του Αγγλου μουσικού Brian Eno (κορυφαίος εκπρόσωπος της ηλεκτρονικής μουσικής και πατέρας της ambient μουσικής) να συμπυκνώνουν: «Αυτή είναι η εποχή για να αφήσουμε τη φαντασία ελεύθερη και ένας από τους τρόπους που μαθαίνουμε να φανταζόμαστε είναι μέσω της εμπειρίας της τέχνης». Ναι, υπάρχει πάντα η γόνιμη ιδιωτική πρωτοβουλία στην Ελλάδα.

Στιγμιότυπα μιας καθημερινότητας με εμφανές το νήμα σύνδεσης, που κάνουν τη διαφορά και αποδεικνύουν ότι γύρω μας λειτουργούν άνθρωποι με πολιτικές στάσεις που πετούν τα άχρηστα, συμπυκνώνουν τα ουσιώδη και αφουγκράζονται τον φρέσκο αέρα της ζωής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή