Κέντρο απόκεντρο

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν ξέρω αν ο νέος πρόεδρος, άμα τη εκλογή του, θα σχολιάσει εκτός των άλλων και τα μεγάλα γεγονότα που συγκλονίζουν τις τελευταίες ημέρες το κέντρο του κόσμου. Οι Αμερικανοί, ως γνωστόν, είναι αρκετά επαρχιώτες ώστε να μην έχουν άποψη ούτε για τον ανασχηματισμό ούτε για τη φορολόγηση του «μπλοκακίου». Πανάθεμά με κι αν ξέρουν τι θα πει «μπλοκάκι» – όπως το «κέφι», φοβούμαι πως ούτε αυτή η λέξη διαθέτει αντίστοιχο σε άλλη γλώσσα.

Η πρόοδός μας αργεί να τους αγγίξει και μέχρι να την αντιληφθούν εμείς ήδη έχουμε κάνει το επόμενο άλμα. Πριν από μερικά χρόνια ένας ηγέτης ήθελε να μετατρέψει την Ελλάδα σε Δανία του Νότου. Προσπάθησε να το παίξει Αμλετ, αλλά δεν του βγήκε σε καλό. Μετά, ένας άλλος σεμνός δουλευτής του ελληνικού λαού ήθελε να μιμηθεί το γραφικό Νταβός. Ανεσχηματίσθη ο άνθρωπος και τώρα ο νέος υπουργός θέλει να μας κάνει Φλόριντα. Για να ’μαι ειλικρινής, προτιμώ την ηλιόλουστη πολιτεία από το νεφοσκεπές κάστρο της Ελσινόρης και όσα δολοφονικά διεδραματίσθησαν εκεί μέσα.

Πριν γίνουμε Φλόριντα, πάντως, φροντίσαμε να στείλουμε τον σεΐχη του Κατάρ από εκεί που ήρθε. Δεν ήθελε λέει να βγάλει «μπλοκάκι» για να γλιτώσει τις ασφαλιστικές εισφορές ο άτιμος. Αφήστε που από τα 15.000 στρέμματα που είχε αγοράσει ο άπληστος Αραψ τα 13.000 τα διεκδικούσε η Μητρόπολη και ο Δήμος Ζακύνθου για να τα δώσουν σε φτωχά παιδάκια που έμειναν έξω απ’ τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, θύματα της κρίσης και του αχαλίνωτου νεοφιλελευθερισμού. Ωρες ώρες σε τρελαίνει η αναλγησία ορισμένων σεΐχηδων. Ευτυχώς λένε ότι δεν είναι όλοι έτσι.

Για να σοβαρευτούμε πάντως. Ελπίζω τα ονόματα της νέας κυβέρνησης να έχουν ήδη ανακοινωθεί στις επαρχίες μας στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ώστε να γίνουν παράδειγμα στους Αμερικανούς ψηφοφόρους. Και η σοβαρότητα των πολιτικών στη Φλόριντα της Μεσογείου να τους εμποδίσει, έστω και την ύστατη στιγμή, να δώσουν την ψήφο τους στον κ. Τραμπ. Ο κόσμος αλλάζει, ο Παππάς και η Γεροβασίλη μετακινήθηκαν από το Μαξίμου σε υπουργείο, και δεν είναι διόλου τυχαίο ότι πολλοί Αμερικανοί ψήφισαν τον απρόβλεπτο μεσίτη. Από αντίδραση εννοείται στις κοσμογονικές αλλαγές που συγκλονίζουν το κέντρο του κόσμου. Κέντρο και τι κέντρο. Κέντρο απόκεντρο. Ο,τι καλύτερο.

Στην προσπάθεια της σωτηρίας των ΗΠΑ οφείλουν να συστρατευθούν όλες οι δυνάμεις του έθνους. Δεν δικαιούμεθα να τους αφήσουμε στο έλεος της ανωριμότητάς των. Μου προκαλεί αλγεινή εντύπωση ότι ο κ. Λεβέντης δεν μίλησε ακόμη. Αντιθέτως, συγχαίρω τον κ. Κατρούγκαλο για τη μετωπική επίθεση στον Τραμπ. Πώς αλλιώς να εκλάβω τη δήλωσή του ότι οι επιθέσεις κατά της κ. Αχτσιόγλου ενέχουν και σεξισμό; Ενώ προηγουμένως ο ίδιος είχε ξεκαθαρίσει πως η νεαρά υπουργός ταυτίζεται με τον ίδιον. «Είναι σαν να είμαι εγώ», είπε βάζοντας ταφόπλακα στη διάκριση των δύο φύλων.

Από το πρωί, ενώ προσπαθώ να θυμηθώ το όνομα του αντιπροέδρου της Κλίντον, μου έρχεται στον νου το όνομα του Δραγασάκη. Υποψιάζομαι δε ότι η Χίλαρι τον έχει εξαφανίσει για καλό και για κακό πριν ακόμη γίνει αντιπρόεδρος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή