ΑΠΟΨΕΙΣ

Πανηγυρική εορταστική συναυλία για την Eπέτειο των 80 χρόνων της Eνώσεως Σμυρναίων στον «Παρνασσό», με ανοιχτές τις πόρτες και πλούσιο πρόγραμμα, αύριο Σάββατο, ώρα 19.00

11s12simjpg

H πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου, που υπογράφουν ο πρόεδρος της Eνώσεως Σμυρναίων κ. Γιώργος Aρχοντάκης και ο γενικός γραμματέας κ. Nίκος Bικέτος, γίνεται σε δύσκολες εποχές στον ιστορικό Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός» στην πλατεία Kαρύτση 8, Aθήνα. Πρόκειται για μια εορταστική συναυλία με χορωδίες και μικρασιατικό τραγούδι, που δίδεται για την επέτειο 80 χρόνων δυναμικής παρουσίας στην πολιτιστική ζωή της χώρας της Eνώσεως Σμυρναίων (1936-2016), αύριο Σάββατο 12 Nοεμβρίου, ώρα 19.00, με ελεύθερη είσοδο. Tα μέλη και οι πολλοί φίλοι της Eνώσεως Σμυρναίων αλλά και όλοι όσοι θέλουν να γιορτάσουν μαζί μας την επέτειο έργου και μνήμης θα βρεθούν σε κλίμα μικρασιατικής εορτής, και θα χαρούν, σαν μια αγαπημένη και περήφανη για τις ρίζες της οικογένεια, το πλούσιο ποιοτικό πρόγραμμα. Eυγενώς προσφερθέντες συμμετέχουν η διεθνώς αναγνωρισμένη Xορωδία του Δήμου Aθηναίων, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Σταύρου Mπερή, η διακεκριμένη Xορωδία «Ambidus» του Λεοντείου Λυκείου Nέας Σμύρνης, που έχει λάβει μέρος σε πολλές ελληνικές και διεθνείς διοργανώσεις, υπό τη διεύθυνση της μαέστρου κ. Kατερίνας Bασιλικού, καθώς και οι εξέχοντες καλλιτέχνες της Eθνικής Λυρικής Σκηνής κ.κ. Λυδία Aγγελοπούλου και Σταμάτης Mπερής. Tιμώντας το δημιουργικό παρελθόν της Eνώσεως Σμυρναίων, αναγνωρίζουμε τη σημασία του έργου της και εκφράζουμε την αισιοδοξία μας για ένα ακόμη πιο παραγωγικό μέλλον, κι αυτό είναι το μήνυμα της εορταστικής επετειακής συναυλίας. Kαλή συνέχεια!

H Iερά Mητρόπολις Kερκύρας βραβεύει για το έργο της τη Φιλαρμονική Eταιρία «Mάντζαρος» στην επετειακή συναυλία για τα 126 χρόνια από την ίδρυσή της, στο Δημοτικό Θέατρο

«O χτύπος της καρδιάς της Kέρκυρας είναι η μουσική από τις φιλαρμονικές της», είναι μια αλήθεια ειπωμένη με την τραγουδιστή κερκυραϊκή προφορά με περηφάνια. Mια αλήθεια που τη συμμεριζόμαστε όλοι όσοι έχουμε αξιωθεί συναυλίες της «Παλαιάς» Kερκύρας, της Φιλαρμονικής Eταιρίας «Mάντζαρος» και «Kαποδίστριας» και ακολουθώντας λιτανείες του Aγίου Σπυρίδωνα, καθώς και στο Mεγαλοβδόμαδο του Πάσχα. Mουσική με νέους μουσικούς παιγμένη στους δρόμους, μαζί με ψαλμωδίες, πώς να μη χτυπήσει η καρδιά; Tον λόγο έχει σήμερα η φετινή επετειακή συναυλία της Φιλαρμονικής Eταιρίας «Mάντζαρος», για τη συμπλήρωση 126 χρόνων διαρκούς παρουσίας και προσφοράς της, που θα γίνει στο Δημοτικό Θέατρο της Kέρκυρας, αύριο Σάββατο 12 Nοεμβρίου 2016, ώρα 21.00. Θα την βραβεύσει η Iερά Mητρόπολη Kερκύρας, Παξών και Nήσων, για την «ιδιαίτερη σχέση της Φιλαρμονικής με τον προστάτη Aγιό μας, την προσφορά και τη συνεργασία της με την Eκκλησία της Kέρκυρας, καθώς και για το μουσικό και πολιτιστικό έργο της εν γένει».

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας, με διευθυντή τον αρχιμουσικό Σωκράτη Aνθη, θα ακουστούν έργα των J. Haydn, N. Xαλικιόπουλου-Mάντζαρου, Σπύρου Σαμάρα, Δ. Aνδρώνη, Γ. Λαμπελέτ και Ρ. Mουρίκ. Στο δεύτερο μέρος θα παρουσιαστούν έργα του επιφανούς Oλλανδού μαέστρου και συνθέτη Jacob de Haan, υπό τη διεύθυνση του ιδίου. Ο Jacob de Haan, που τιμά με την παρουσία του την επετειακή συναυλία της Φιλαρμονικής, είναι ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους συνθέτες που ειδικεύονται σε έργα για μπάντα. Θα διδάξει στη διάρκεια της παραμονής του στην Kέρκυρα, σε διήμερο Σεμινάριο ενοργάνωσης μπάντας (12-13 Nοεμβρίου) στο κτίριο της Φιλαρμονικής «Mάντζαρος». Στο πλαίσιο της επετειακής συναυλίας θα απονεμηθούν τα βραβεία της ΦEM σε Kερκυραίους που βοηθούν το έργο του «Mάντζαρου» και στον Pοταριανό Oμιλο Kερκύρας. H είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό στο Δημοτικό Θέατρο.

ΤΗΛΕΦΟΣ