Η «Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού» εορτάζεται από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων σε συνεργασία με τα Special Olympics Hellas

Η «Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού» εορτάζεται από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων σε συνεργασία με τα Special Olympics Hellas

3' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, που πέρυσι τίμησε τη στήλη της «Κ» για την ενημερωτική της προσφορά στο έργο του, έχει 106 χρόνια συνεχούς παρουσίας και εθελοντικού έργου στο γίγνεσθαι της κοινωνίας, αποτελεί δε τη μεγαλύτερη εθελοντική, πολιτική, μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους στην Ελλάδα, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις και η οποία στηρίζεται στην εθελοντική, υπεύθυνη προσφορά των ενηλίκων καταρτισμένων στελεχών της για να φέρει εις πέρας την αποστολή της. Φέτος –μας πληροφορεί η φίλη κ. Μαρία Μπενά, υπεύθυνη επικοινωνίας του ΣΕΠ– θα γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού σε συνεργασία με τα Special Olympics Hellas, οργάνωση η οποία οφείλει την ύπαρξή της στην ενέργεια, στην αφοσίωση και στον ενθουσιασμό χιλιάδων εθελοντών. Οι εκδηλώσεις εορτασμού θα γίνουν σε τέσσερις πόλεις της Ελλάδος, –στην Αθήνα, στα Χανιά, στην Αλεξανδρούπολη και στην Κέρκυρα–, με σκοπό να συνυπάρξουν άτομα με και χωρίς διανοητική αναπηρία σε κοινές ομάδες, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι ο αθλητισμός ενώνει. Το αποτέλεσμα θα τους δικαιώσει! Το πρόγραμμα: σήμερα Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016 στα Χανιά, οι Πρόσκοποι Χανίων και Ρεθύμνου θα συμμετέχουν στο Τουρνουά Special Olympics Unified στο άθλημα του Bowling, στο Bowling Mega Place, περιοχή Βλήτες, ώρα 10.00 έως 13.00. Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016: Στην Κέρκυρα η 6η κοινότητα Ανιχνευτών Κέρκυρας θα συμμετάσχει στο τουρνουά Special Olympics Unified στο άθλημα του Bowling, στο Star Bowl, Αλυκές Ποταμού, ώρα 10.00 έως 13.00. Την Κυριακή στην Αθήνα, στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», το 1ο και το 2ο Σύστημα Προσκόπων Γλυφάδας, το 3ο Σύστημα Προσκόπων Βούλας, καθώς και πλήρωμα ιστιοπλόων του ΣΕΠ θα συμμετάσχουν στην επίδειξη Αθλημάτων και Προγραμμάτων των Special Olympics, ώρα 10.00 έως 14.00. Τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016 στην Αλεξανδρούπολη, ενήλικα στελέχη του 1ου και 2ου Συστήματος Αλεξανδρούπολης θα συμμετέχουν στην επίδειξη αθλημάτων καλαθοσφαίρισης και επιτραπέζιας αντισφαίρισης των Special Olympics, στο κλειστό γήπεδο Αλεξανδρούπολης «Μ. Παρασκευόπουλος», ώρα 10.00 έως 13.00 ως συνεισφορά στη διατήρηση της ποικιλότητας της ζωής στον πλανήτη.

Πρόσκληση στο μουσικό ταξίδι της Ελένης Καραΐνδρου «Δαβίδ»

Η Μικρή Αρκτος και ο ΙΑΝΟΣ προσκαλούν στην επίσημη παρουσίαση του έργου της Ελένης Καραΐνδρου «Δαβίδ», γιορτάζοντας την έκδοση και την παγκόσμια κυκλοφορία του άλμπουμ της από την Ecm New Series, τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016, ώρα 8.30 μ.μ., Φελλινική! Η Ελένη Καραΐνδρου θα ξεναγήσει το κοινό της και τους νέους φίλους της στο καινούργιο της ταξίδι με αφηγήσεις και οπτικοακουστικό υλικό, ενώ την παρουσίαση θα ολοκληρώσει η μεσόφωνος Ειρήνη Καράγιαννη με την ωραία της φωνή σε τραγούδια από τον «Δαβίδ» και όχι μόνο! Στο πιάνο θα συνοδεύσει την Ειρήνη Καράγιαννη η συνθέτις Ελένη Καραΐνδρου, πλαισιωμένη από τον ομποΐστα Βαγγέλη Χριστόπουλο και τον ακορντεονίστα Ντίνο Χατζηιορδάνου. Μικρή Αρκτος, τηλ. 210-76.10.616 και 620. www.mikri-arktos.gr

Χριστουγεννιάτικη γιορτή για μικρούς και μεγάλους

«Η μαγεία των Χριστουγέννων» από την ΕΛΕΠΑΠ και τα παιδιά του προγράμματος πρώιμης εκπαιδευτικής και θεραπευτικής παρέμβασης μας προσκαλούν στη χριστουγεννιάτικη γιορτή, την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016, ώρα 11 το πρωί, στη μικρή σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, Συγγρού 107, Αθήνα. Την πρόσκληση εικονογραφεί ο Αγιος Βασίλης και την υπογράφουν το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΕΠΑΠ και η πρόεδρος κ. Μαριάννα Μόσχου, με την υποστήριξη της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση. Κρατήστε την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, 11 το πρωί για μια γιορτή θεαματική που θα διασκεδάσει μικρούς και μεγάλους: Τηλ. 210-72.54.726.

Φιλανθρωπικό Bazaar

Bazaar της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ», παράρτημα Νέου Ψυχικού, μας προσκαλεί και φέτος στο χριστουγεννιάτικο Bazaar που διοργανώνει για φιλανθρωπικό σκοπό, σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016 από τις 10 το πρωί έως τις 7 το βραδάκι στο Σπυροπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Νέου Ψυχικού, Αγίας Σοφίας 1 και Ολυμπιονικών (παράδρομος λεωφόρου Κηφισίας). Την πρόσκληση την οποία η στήλη πάντα τιμά γιατί γνωρίζει το έργο και την προσφορά της «Παναθηναϊκής», παράρτημα Ψυχικού, υπογράφει το διοικητικό συμβούλιο. Και κάτι αποκλειστικό. Σήμερα Σάββατο, μεταξύ 12 και 1 μ.μ., θα βρίσκεται εκεί η κ. Σίσσυ Παυλοπούλου, η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου. Τα έσοδα προσφέρονται κάθε χρόνο στην ΕΣΤΙΑ του Νέου Ψυχικού που φροντίζει με αγάπη και σοβαρότητα την καθημερινότητα ατόμων με ειδικές ανάγκες.

ΤΗΛΕΦΟΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή