Στο άρμα του ΑΝΕΛάρχου

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπάρχουν πολιτικοί, διάσπαρτοι στον κομματικό χάρτη, που μες στη θηριώδη λιμοδοξία τους είναι απολύτως σίγουροι όχι μόνο ότι το τυχόν αξίωμά τους είναι αγροτεμάχιό τους όπου μπορούν να δράσουν όπως θέλουν, αλλά και ότι τους το χρωστούσε η Μοίρα, η Ιστορία, η Πατρίδα. Υπάρχουν πολιτικοί, σε κάθε περίοδο του νεοελληνικού βίου, που βασίζουν την καριέρα τους στη διακίνηση ενός πατριωτισμού που ελάχιστα τον χωρίζουν από τη χυδαία πατριδοκαπηλία αφενός, από τον ανιστόρητο σωβινισμό αφετέρου. Και υπάρχουν πολιτικοί, στην Ελλάδα και διεθνώς, παθιασμένοι με το κούφιο σόου, με τον πιο κραυγαλέο θεατρινισμό και με το πιο παιδαριώδες παιχνίδι ρόλων: «Για δες τι λεβέντης είμαι με στολή στρατηγού, πτεράρχου ή ναυάρχου. Για δες πόσο ταιριάζουν στην αγέρωχη περπατησιά μου τα κόκκινα χαλιά, πόσο δένουν οι φανφάρες με όσα βαρυσήμαντα αμολάει η αχαλίνωτη γλώσσα μου. Για δες τι μήνυμα έστειλα κοιμώμενος ηρωικώς στο φυλάκιο της Μολυβδοσκέπαστης…».

Ο ΑΝΕΛαρχος Π. Καμμένος είναι όλα αυτά και άλλα πολλά, μπορεί και χειρότερα. Ταυτόχρονα είναι οιονεί αντιπρόεδρος της ανοικονόμητης και μάλλον ετεροβαρούς κυβέρνησης (με τον ακροδεξιό «μικρό» να δίνει τον τόνο και να έχει το πάνω χέρι στα ιδεολογικά, τα πατριδοπλαστικά, όρα Ζουράρις, ακόμα και στα «γλωσσολογικά», όρα Κουίκ). Ο κ. Καμμένος, καθοσιωμένος μετά την ανύψωσή του από τον κ. Αλ. Τσίπρα αυτοπροσώπως στη νικηφόρα σκηνή των Προπυλαίων, βράδυ των εκλογών του Σεπτεμβρίου 2015, μεταχειρίζεται σαν τσιφλίκι του το υπουργείο της Αμυνας (κι είναι να τρέμει κανείς στην ιδέα ότι ο σκιώδης αντίστοιχός του από την Ν.Δ. είναι ο κ. Γεωργιάδης). Και αφού βρήκε την πόρτα ανοιχτή και τα σκυλιά δεμένα (τα σκυλιά της στοιχειώδους σοβαρότητας και της επίγνωσης από τον ίδιο και από όσους τον επέβαλαν τι ακριβώς σημαίνει το αξίωμά του), το ’ριξε στις εθνοκαπηλικές παράτες.Αυτός είναι. Κι αυτός ήταν. Αν δεν τον ήξεραν εξαρχής, ή δεν τον κατανόησαν εν καιρώ, λάθος τους μέγα. Το οποίο δεν δείχνουν πρόθυμοι να το διορθώσουν. Ισα ίσα, το επιδεινώνουν συνεχώς, όπως με την καμμένεια «εκστρατεία» στο Καστελλόριζο και στην (ήμαρτον) Τω. Οπου βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, από αβελτηρία ή για ψηφοθηρία, και τον κ. Καμμένο κάλυψαν στην καπηλική παράστασή του και φωτογραφική νομιμοποίηση στους συμπαρόντες χρυσαυγίτες βουλευτές πρόσφεραν. Οι λέξεις «λάθος μας» δεν έχουν πολλές συλλαβές. Ακόμα όμως περιμένουμε να τις συλλαβίσουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή