«Πρώτη φορά πουθενά»! ΚΥΡ ο αστείρευτος σε έμπνευση και χιούμορ στυλίστας του σκίτσου δίνει με το ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2017 την πολιτική γραμμή της κριτικής και του γέλιου

«Πρώτη φορά πουθενά»! ΚΥΡ ο αστείρευτος σε έμπνευση και χιούμορ στυλίστας του σκίτσου δίνει με το ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2017 την πολιτική γραμμή της κριτικής και του γέλιου

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Προσοχή στον τόνο», όπως θα πει, διαβάζοντας αυτά που γράφει η συνάδελφός του από την «Καθημερινή» της Σωκράτους, ο Γιάννης Κυριακόπουλος, με ρίζες Σμύρνης κι αυτός. «Γιατί από το γέλιο ώς το γελοίο, η απόσταση είναι θέμα τονισμού»! Κι έχει, όπως πάντα, δίκιο ο βραβευμένος από την Ακαδημία Αθηνών σκιτσογράφος που, κάθε χρόνο, μας εκπλήττει με την οξυδέρκεια και την ειλικρίνεια της γραφής του και των σκίτσων του. Μας φέρνει το γέλιο στη μουντή ζωή μας, θίγοντας καίρια θέματα της καθημερινότητάς μας και μ’ αυτόν τον τρόπο απαλαίνει τις τύψεις μας που φθάσαμε «Πρώτη φορά πουθενά» με την ψήφο τη δική μας και των άλλων.

Κι εμείς, κι αυτοί την πληρώνουμε «τη νύφη». Στο εξώφυλλο του Ημερολογίου-Λευκώματος 2017 του ΚΥΡ, από τις εκδόσεις «Διόπτρα», Νύφη είναι η Ελλάδα που ο απορημένος μυστακοφόρος Ελλην θυμάται το σύνθημα «Η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες» και αναφωνεί «Καημένη Ελλάδα! Την πάτησες!». Γιατί, αισίως, φθάσαμε… «πρώτη φορά πουθενά» και το διαπιστώνουμε από τις καταστάσεις που εκφράζουν με τον τρόπο του ΚΥΡ τα σκίτσα-γελοιογραφίες, μέρα μπαίνει – μέρα βγαίνει στο Ημερολόγιο 2017. Ευρηματικός αλλά και οικείος –εξαιρετικός συνδυασμός!– χτυπά στην καρδιά του γελοίου και βγάζει γέλιο και χαμόγελο. Με το θαυματουργό πενάκι του, καβάλα στον Βουκεφάλα του χιούμορ, με πολιτικές σφήνες, Μεγαλέξανδρος γίνεται, νικητής και τροπαιούχος, στην Ελλάδα του «Πρώτη φορά πουθενά». Πιστός στους ανθρώπους του που κατοικούν στα σκίτσα του, ο Γιάννης Κυριακόπουλος όλα τα βλέπει και βάζει τους δικούς του να φιλοσοφούν – τον μουστακαλή μεσήλικα, τη συμβία του με την περμανάντ, τη θεία με το τσεμπέρι και τον πιτσιρικά που δεν του ξεφεύγει τίποτα ασχολίαστο. Με το Ημερολόγιο 2017 έρχεται να φωτίσει τις μέρες που πέρασαν, και τις άλλες που έρχονται, όσο μέλλον μπορεί να έχει το παρόν στην Ελλάδα του «Πρώτη φορά πουθενά». Στην ώρα του ήρθε ο φίλος μιας μεγάλης δημοσιογραφικής διαδρομής για να μας ευχηθεί «Καλή χρονιά» ως ο Χριστουγεννιάτικος επισκέπτης μας, με την υπογραφή ΚΥΡ. Ετσι το γραφείο του Τήλεφου θα αποκτήσει ένα ακόμη πορτρέτο φιλίας που διαρκεί… και στο πουθενά! Και του χρόνου, ΚΥΡ, με την ωραία σου οικογένεια, την καταδική σου και των σκίτσων σου!

ΤΗΛΕΦΟΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή