80 χρόνια πριν… 10-II-1937

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Λονδίνον, 9. – Νέον επεισόδιον ανάλογον προς το του φον Ρίμπεντροπ κατά την επίδοσιν των διαπιστευτηρίων του εις τον Βασιλέα Γεώργιον, εσημειώθη σήμερον κατά την επίσημον δεξίωσιν η οποία εδόθη εις τα ανάκτορα του Αγίου Ιακώβου. Κατ’ αυτήν, ολόκληρον το διπλωματικόν προσωπικόν της γερμανικής Πρεσβείας, κατά την εμφάνισιν του Βασιλέως ύψωσε την χείρα προς χαιρετισμόν αναφωνήσαν «Χάιλ Χίτλερ». Η τοιαύτη στάσις της γερμανικής διπλωματικής υπηρεσίας προεκάλεσε αίσθησιν. (Στη φωτογραφία, από αριστερά: η σημερινή βασίλισσα της Αγγλίας τότε πριγκίπισσα Ελισάβετ, η βασίλισσα Ελισάβετ, ο πρωθυπουργός Ουίνστων Τσώρτσιλ, ο βασιλιάς Γεώργιος VI και η πριγκίπισσα Μαργαρίτα χαιρετούν τα πλήθη από τον εξώστη του Μπάκιγχαμ στις 8 Μαΐου 1945, ημέρα της συντριβής της Γερμανίας.)

ΒΡΕΤΑΝΙΚΕΣ ΕΦΕΔΡΕΙΕΣ: Λονδίνον, 9. – Η Βουλή των Κοινοτήτων εψήφισεν το νομοσχέδιον διά του οποίου αυξάνεται από δύο εις πέντε έτη η χρονική περίοδος καθ’ ην θα δύνανται να υπηρετούν υπό τας σημαίας οι εκ νέου καλούμενοι υπό τα όπλα μετά την αρχικήν των απόλυσιν. Ο επί των στρατιωτικών υπουργός εδήλωσεν ότι κατά τον τελευταίον μήνα ο αριθμός των στρατολογηθέντων κληρωτών ηυξήθη κατά 13%.

ΣΠ. ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Ο έφορος Αρχαιοτήτων κ. Σπ. Μαρινάτος ευρίσκεται εις Ουτρέχτην όπου έδωκε την πρώτην του διάλεξιν με θέμα: «Ο χαρακτήρ του Μινωικού πολιτισμού και η σημασία του διά την βαθυτέραν κατανόησιν του Ελληνικού πολιτισμού». Η διάλεξις εγένετο εις τη γερμανικήν γλώσσαν, κατά δε τη διάρκειαν αυτής ήτο ανηρτημένη η Ελληνική σημαία εις την Ακαδημίαν της Ουτρέχτης.

FRITZ KREISLER: Το σημερινόν ρεσιτάλ του μεγάλου καλλιτέχνου κ. Φριτς Κράισλερ θα αρχίση ώραν 5.30 μ.μ. ακριβώς, καθ’ όσον ούτος είναι υποχρεωμένος να αναχωρήση ανυπερθέτως αυθημερόν διά του Εξπρές, αναχωρούντος ώραν 8 μ.μ. [Θα συνοδεύεται] υπό του τακτικού του ακκομπανιατέρ κ. Οττο Σούλχοφφ […].

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή