Επιτέλους, έδειξαν αρετή και τόλμη

Επιτέλους, έδειξαν αρετή και τόλμη

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

​​Δεν αντιλαμβάνομαι το πνεύμα όσων λοιδορούν την απόφαση της Εθνοσωτηρίου για αναγέννηση της εκπομπής «Με αρετή και τόλμη» στο τηλεοπτικό κανάλι της ιδιοκτησίας της. Κακοπιστία ή φθόνος; Διάβασα κάπου πως η εκπομπή των Ενόπλων Δυνάμεων θα έχει ως στόχο την προβολή του έργου του κ. Καμμένου. Αν είναι έτσι, τότε πώς ερμηνεύουν πως η απόφαση ελήφθη μερικές μόνον εβδομάδες μετά την επαναφορά της μνημειώδους σειράς «Το μικρό σπίτι στο λιβάδι»; Δεν αντιλαμβάνονται, ή μάλλον δεν θέλουν να αντιληφθούν, πως αργά αλλά σταθερά το τηλεοπτικό τοπίο εξυγιαίνεται; Τώρα δικαιώνεται ο αγώνας όσων έπεσαν μαχόμενοι στις Θερμοπύλες της Αγίας Παρασκευής για να αντιμετωπίσουν τους βαρβάρους που έριξαν μαύρο στο σήμα της ΕΡΤ, τώρα δικαιώνονται οι κραυγές πόνου στα κάγκελα του ραδιομεγάρου που έστελνε στον κόσμον όλον το εθνικοσοσιαλιστικό ζεύγος Μακρή – Κωνσταντοπούλου.

Ειδικά μετά τη χθεσινή παραίνεση του Ευαγγέλου Μεϊμαράκη που πρόταξε τη συνεννόηση με τον Σύριζα στη θέση της έριδος, οφείλουμε να σκεφτόμαστε ψύχραιμα. Συγκεντρωθείτε, δέστε τις ζώνες σας, η Ελλάς είναι έτοιμη για απογείωση. Μήπως είναι τυχαίο ότι η διακοπή της εκπομπής των Ενόπλων Δυνάμεων συμπίπτει χρονικά με την επέλαση της ιδιωτικής τηλεόρασης; Είναι τυχαίο ότι την ίδια εκείνη εποχή επεβλήθησαν τα «βοθροκάναλα της διαπλοκής» απέναντι σε ένα ανυπεράσπιστο τηλεοπτικό τοπίο, αφού δυστυχώς είχαν εξαντληθεί τα επεισόδια από «Το μικρό σπίτι στο λιβάδι» και για κάποιους λόγους δεν πρόβαλλαν πλέον τον «Αγνωστο Πόλεμο»; Ενας σοσιαλιστής προφήτης του καιρού εκείνου, ο αείμνηστος Δημήτρης Μαρούδας, είχε διακρίνει τον κίνδυνο πολύ νωρίτερα και είχε απειλήσει να καταρρίψει δορυφόρους για να μην διαφθείρονται με τη «Δυναστεία» τα ήθη του λαού. Δυστυχώς, δεν τον άφησαν τα «συφέροντα».

Για σκεφθείτε το καλύτερα. Είχαμε κρίση τότε που στηνόμασταν μπροστά στους δέκτες μας για να δούμε το «Με αρετή και τόλμη»; Οχι βέβαια. Είχαμε τα νεύρα μας; Μόνον τα συνήθη. Είχαμε ΕΝΦΙΑ; Φοβόμασταν το αύριο; Το ατενίζαμε με το κεφάλι ψηλά. Μας είχε κλέψει κανείς το μέλλον; Μόνον κακόπιστοι μπορούν να ισχυρισθούν ότι η πρόταση του κ. Καμμένου είναι ιδιοτελής. Αν υπήρχε ίχνος ιδιοτελείας θα είχαν αντιδράσει οι φύλακες του πολιτισμού, κ. Ταγματάρχης και Τσακνής.

Οπως είπαν οι κ. Μανιός και Βαρεμένος, εξάλλου, σχολιάζοντας το τραγικό δυστύχημα, «όλα είναι ταξικά και πολιτικά στη ζωή». Βρε παιδί μου, αν είσαι μορφωμένος και έξυπνος τίποτε δεν σου ξεφεύγει. Μάλλον θυμούνται ακόμη τα νιάτα τους, όταν διάφοροι επιχειρηματολογούσαν ότι «όλα είναι πολιτικά» προκειμένου να περάσουν τη νύχτα με την κοπέλα που συνάντησαν στη συνέλευση. Αν είναι για το καλό του λαού, τότε όλα παίζουν.

Και ερωτώ: Υπάρχει τίποτε λαϊκότερον από τις Ενοπλες Δυνάμεις; Μια εκπομπή που τις αφορά δεν είναι απόδειξη ότι οι ιδιοκτήτες της ΕΡΤ θέλουν να την ανοίξουν στον λαό για να χτυπήσουν τα μεγάλα «συφέροντα» και τα «βοθροκάναλα της διαπλοκής»;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή