Νευρικός γείτονας

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Π​​λούσιο κάθε μέρα το δελτίο παραβάσεων και παραβιάσεων στο Αιγαίο, θα εμπλουτίζεται συνεχώς όσο θα πλησιάζουμε τη 16η Απριλίου. Ενόψει του δημοψηφίσματος που θα προσφέρει μανδύα λαϊκής επικύρωσης στον απολυταρχισμό του κ. Ερντογάν, η τουρκική επιθετικότητα πρέπει να εκθεατρίζεται κάθε μέρα και εμφατικότερα, σε στεριά, θάλασσα και αέρα, ώσπου να εξασφαλιστούν οριστικά οι γκριζολυκόφιλες ψήφοι, που θα προσφέρουν στον Τούρκο πρόεδρο το 65% που μετριοπαθώς επιθυμεί. Και με το δεδομένο ότι ο Τύπος που παραμένει αλογόκριτος ή αφυλάκιστος στην Τουρκία είναι ο Τύπος που χρησιμοποιεί λιβάνι αντί για μελάνι, ίσως ξαναδούμε «ηρωικές» αποβάσεις ερντογανικών δημοσιογραφούντων σε ελληνικές βραχονησίδες.

Ενας περιφερειακός Τραμπ προ Τραμπ ο Ερντογάν, θέλει κι αυτός «να ξανακάνει μεγάλη» την πατρίδα του. Κι αν ο Τραμπ καταγγέλλει όλους τους άλλους (πρωτίστως τους Κινέζους, που εκπροσωπούν το απόλυτο κακό, όπως βλέπουμε σε ταινίες γ΄ διαλογής) ότι παρασιτούν εις βάρος των ΗΠΑ, ο Ερντογάν τούς καταγγέλλει (πρωτίστως την Ελλάδα) ότι την έκλεψαν. Οτι της στέρησαν νησιά, βουνά και πεδιάδες. Περιφρονώντας τις (χαμηλόφωνες έτσι κι αλλιώς) συστάσεις Ευρωπαίων και Αμερικανών, ο Τούρκος πρόεδρος πολιτεύεται διά του τσαμπουκά, αδιαφορώντας για τις διεθνείς συμφωνίες που έχει υπογράψει η χώρα του. Αυτές οι συμφωνίες είναι το κατεξοχήν όπλο της Ελλάδας. Στην κούρσα των εξοπλισμών ούτε μπορεί, λόγω εξουθενωμένων οικονομικών, ούτε και πρέπει να ανταγωνιστεί την Τουρκία, που βρίσκεται σε πόλεμο στο εσωτερικό της, όπου διώκει ανελέητα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, τους Κούρδους, όσο και εκτός συνόρων, με τις εισβολές της σε γειτονικές χώρες. Οσο για την κούρσα του ρητορικού παλικαρισμού, ας μείνει μόνη της η Τουρκία, να φωνασκεί και να αυτοντοπάρεται. Ας συμφωνήσει ο κ. Τσίπρας ότι σ’ αυτό το πεδίο δεν μπορεί να μείνει απλός παρατηρητής, εκχωρώντας το στην απόλυτη δικαιοδοσία του κ. Καμμένου. Κάτι τέτοιο δεν το επιτρέπει η λατρεία του υπουργού για κάθε είδους υπερβολή, όπως έδειξε η πολλαπλώς κατακριτέα «πρόβλεψή» του για «θερμό θερινό επεισόδιο» στην Κύπρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή