80 χρόνια πριν… 6/7-III-1937

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΦΡ. ΡΟΥΣΒΕΛΤ ΚΑΤΑ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΧΑΡΙΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ: Λονδίνον, 5.- Αγγέλλεται εκ Βασιγκτώνος ότι ο πρόεδρος κ. Ρούσβελτ, ομιλών χθες την εσπέραν εις γεύμα δοθέν υπό του δημοκρατικού κόμματος επί τη νίκη αυτού κατά τας προεδρικάς εκλογάς και απαντών εις τας επικρίσεις κατά της υπ’ αυτού προταθείσης μεταρρυθμίσεως του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ετόνισεν ότι αι Ηνωμέναι Πολιτείαι σήμερον αντιμετωπίζουν κρίσιν η οποία είναι σοβαρωτέρα από εκείνην ήτις εξεδηλώθη προ τεσσάρων ετών. Οι φιλελεύθεροι θεσμοί των Ηνωμένων Πολιτειών, είπε, τίθενται εν κινδύνω λόγω της αδυναμίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου να συμβαδίση προς τας άλλας αρχάς της χώρας. Ο κ. Ρούσβελτ, αφού ανέφερε τα διάφορα μέτρα της οικονομικής του πολιτικής τα οποία ηκύρωσεν το Ανώτατον Δικαστήριον, επηρεασθέν, ως είπεν, από προσωπικάς προκαταλήψεις, ετόνισεν ότι δεν φοβείται την κρίσιν οιουδήποτε Ανωτάτου Δικαστηρίου όταν τούτο συμβαδίζη προς την όλην εξέλιξιν της χώρας. Απευθυνόμενος κατόπιν εις τα μέλη του Κογκρέσσου είπεν ότι «κατά την περίοδον ταύτην πρέπει να  ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα διά τους εργάτας της γεωργίας και της βιομηχανίας. […]» Τα μισθολόγια, παρετήρησεν, είναι ανεπαρκή. «Χιλιάδες παιδίων σχολικής ηλικίας εργάζονται εις τα ορυχεία και εις τα υφαντουργεία. Κατ’ έτος αι απεργίαι μάς στοιχίζουν εκατομμύρια δολλαρίων. […] Αν θέλωμεν να ανταποκριθώμεν εις την εμπιστοσύνην του λαού οφείλομεν να ενεργήσωμεν ταχέως χωρίς να χάνωμεν καιρόν».

ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ: Θεσσαλονίκη, 6.- Η συντεχνία των παντοπωλών και εδωδιμοπωλών εγνώρισεν εις την Γενικήν Διοίκησιν ότι απεφασίσθη παρ’ αυτής η διάθεσις της μιας δραχμής εκ των δύο τας οποίας κερδίζουν ούτοι εκ της λιανικής πωλήσεως των κρατικών σπορελαίων υπέρ της ενισχύσεως της Βασιλικής Αεροπορίας.

ΜΠΑΜΠΗΣ Β. ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΣ: Σήμερον (6-ΙΙΙ-1937) αρχίζει εις την νέαν αίθουσαν της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών τα μαθήματα αυτού επί της Αγροτικής Πολιτικής Οικονομίας ο κ. Μπάμπης Βασ. Αλιβιζάτος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή