Απίστευτη υπόθεση

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

​«Οι δράστες δημιούργησαν αρχικώς ψευδείς λογαριασμούς ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και στη συνέχεια, υποδυόμενοι πρόσωπα και εταιρείες εγνωσμένου διεθνούς κύρους, απέστειλαν προς το Ιδρυμα ψευδή μηνύματα και ψηφιοποιημένα στοιχεία σχετικώς με σειρά θεμάτων που αφορούσαν στην ως άνω παραγωγή και στους συντελεστές της».

Το παραπάνω είναι ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από την ανακοίνωση που εξέδωσε προχθές το Ιδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη αναφορικά με την υπόθεση της δήθεν θεατρικής παράστασης που θα σκηνοθετούσε ο Ανγκ Λι, με πρωταγωνίστρια την Πέμη Ζούνη. Αμεσα θιγόμενο από την απάτη που στήθηκε, το Ιδρυμα Κακογιάννη ανέθεσε σε εξειδικευμένη εταιρεία κυβερνοασφάλειας «τη διενέργεια εκτεταμένης έρευνας και τη σύνταξη πραγματογνωμοσύνης σχετικά με τα αντικειμενικά δεδομένα της εν λόγω παραγωγής».

Κατόπιν τούτων, το Ιδρυμα Κακογιάννη «προσφεύγει αμέσως στη Δικαιοσύνη με υποβολή μήνυσης, για την προσωποποίηση και τον εντοπισμό των δραστών και των στόχων τους, επιφυλασσόμενο των εν γένει δικαιωμάτων του». Κάτι που μάλλον διαφεύγει από τον πολύ κόσμο: η εν λόγω παράσταση δεν αποτελεί παραγωγή του Ιδρύματος Κακογιάννη. Το τελευταίο θα ενοικίαζε την αίθουσα σε μια εξωτερική παραγωγή. Και βρίσκεται τώρα εκτεθειμένο, να διενεργεί έρευνες και να ξεκινά μηνύσεις.

Δεν είναι απίστευτη υπόθεση; Ολο αυτό για μια παράσταση. Να μην παρεξηγηθώ: δεν είναι μικρό πράγμα μια θεατρική παράσταση, ειδικά με μια καταξιωμένη, δημοφιλή πρωταγωνίστρια, σε έργο ενός πολύ αξιόλογου Ελληνα θεατρικού συγγραφέα, που θα ανέβαινε σε ένα σημαντικό πολιτιστικό ίδρυμα. Ομως αυτοί που την έστηναν, τι πίστευαν ότι θα κατάφερναν; Πόσο κουτοί και αυτοκαταστροφικοί υπήρξαν οι άνθρωποι που έστησαν αυτή την απάτη;

Προσωπικά, όταν κάποια στιγμή ήρθαν στ’ αυτιά μου κουβέντες όπως «Είναι μούφα όλο αυτό με τη Ζούνη και τον Ανγκ Λι», θύμωσα με τον φθόνο και την τόσο ελληνική, διάχυτη καχυποψία στην οποία έχουμε ως έθνος βαπτιστεί. Δεν θα πάψω, όμως, να έχω καλή πίστη κι ας την πάτησα εδώ. Πέραν αυτού, οι θεατρόφιλοι συνεχίζουν να αναρωτιούνται: ποιο ρόλο ακριβώς (πέρα από τη δηλωμένη συνέργειά της στις «πειραγμένες» φωτογραφίες) είχε σε αυτή την κωμικοτραγική υπόθεση η κ. Πέμη Ζούνη;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή