Η συναισθηματική ψήφος των Ελλήνων

Η συναισθηματική ψήφος των Ελλήνων

3' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αναγκαιότητα προσφυγής στις κάλπες παρουσιάζεται σήμερα πιο επιτακτική από ποτέ. Την επομένη των εκλογών για ακόμη μία φορά θα επιβεβαιωθεί πως η ψήφος τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ είναι και παραμένει συναισθηματική. Είναι μία ψήφος μνήμης, συναισθήματος αλλά ταυτόχρονα και ευθύνης. Μία ψήφος όπου προεξάρχει το θυμοειδές, δεν μπορεί παρά να τιμωρήσει σκληρά τους κ. Τσίπρα και Καμμένο για τα ψέματα, τις ανεύθυνες υποσχέσεις και τις φρούδες ελπίδες που ξεστόμισαν τα τελευταία χρόνια.

Αυτό βέβαια που στηλιτεύεται από πολλούς ως το μεγάλο μειονέκτημα του λαού μας, το ότι αποφασίζει συναισθηματικά, δεν οδήγησε πάντα σε ψύχραιμες και λογικές πολιτικές αντιδράσεις. Θεωρώ όμως πως είναι το κλειδί που θα ξεκλειδώσει τις λύσεις για την έξοδο από την κρίση που μας ταλαιπωρεί οκτώ χρόνια τώρα.

Οι προσδοκίες από την επερχόμενη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι ιδιαίτερα υψηλές και οπωσδήποτε αντιστρόφως ανάλογες προς τον χρόνο που αντικειμενικά θα υπάρχει για την ανάταξη της πραγματικής οικονομίας. Αυτό θα είναι και το μεγάλο στοίχημα της επόμενης κυβέρνησης, με δεδομένη την καθυστέρηση και την κατασπατάληση πολύτιμου χρόνου από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η Ν.Δ. με μια ευρεία πολιτική εντολή από την ελληνική κοινωνία, θα εφαρμόσει τρεις πολιτικές με ζητούμενο την οικονομική, και όχι μόνο, ανάταξη.

Πρώτον, ένα μεγάλο μεταρρυθμιστικό πακέτο παρεμβάσεων στο κράτος, στις λειτουργίες του Δημοσίου, στις δομές της καθημερινότητας του πολίτη σε σχέση με την επαφή του με αυτό.

Δεύτερον, ένα ακόμα μεγαλύτερο άνοιγμα στον ιδιωτικό τομέα, με μείωση της φορολογίας, κίνητρα και πάταξη της γραφειοκρατίας που θα κινητοποιήσει εγχώριους και εξωχώριους επενδυτές στην Ελλάδα των ευκαιριών, των ελκυστικών αποδόσεων και της θετικής προδιάθεσης προς τους ιδιώτες.

Αυτοί θα επενδύουν με σκοπό το κέρδος, γεμίζοντας παράλληλα τα δημόσια ταμεία με έσοδα και τα ασφαλιστικά ταμεία με εισφορές, κυρίως όμως δημιουργώντας νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας για τους Ελληνες. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον θα μπορούν να επαναπατριστούν οι νέοι επιστήμονες και τα λαμπρά μυαλά που μετανάστευσαν στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης.

Τρίτον, ως στοιχείο δομικό της Δημοκρατίας, είναι απαραίτητη η εμπέδωση της ασφάλειας και της τάξης στη χώρα. Απαιτείται μια αποτελεσματική πολιτική στο προσφυγικό – μεταναστευτικό, ένα ομογενοποιημένο μοντέλο δράσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού Σώματος και μια σύγχρονη διοίκηση στις υποδομές μας (λιμάνια, αεροδρόμια). Ετσι ο πολίτης θα αισθάνεται ασφάλεια τόσο για τον ίδιο όσο και για την οικογένειά του.

Είμαι απόλυτα πεπεισμένος πως οι τρεις παραπάνω πολιτικές, τις οποίες θέλουμε αλλά πρωτίστως μπορούμε να εφαρμόσουμε, θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις επανεκκίνησης της χώρας. Ικανή και αναγκαία συνθήκη για να συμβεί αυτό είναι να ακολουθήσει με εμπιστοσύνη και ορμή η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Αυτό είναι και το κλειδί της λύσης: Ο αχαλίνωτος συναισθηματισμός του δύσπιστου, κουρασμένου και απογοητευμένου Ελληνα που παράλληλα οραματίζεται μια άλλη Ελλάδα. Μια Ελλάδα που δεν θα τον εχθρεύεται, μια Ελλάδα φτιαγμένη πάνω στα δικά του πραγματικά συμφέροντα.

Απαιτούνται άλλες πολιτικές, σχεδιασμένες από Ελληνες πολιτικούς, για να δώσουν λύσεις στους Ελληνες πολίτες. Ενα σχέδιο με πατριωτικό πρόσημο, δομημένο και εφαρμόσιμο στον κόσμο του παγκόσμιου εμπορίου και της αγοράς, με πυξίδα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής της μέσης ελληνικής οικογένειας.

Από την έλευση του εθνάρχη Κ. Καραμανλή στο αεροδρόμιο του Ελληνικού το ξημέρωμα της 24ης Ιουλίου 1974 και τη μετέπειτα καθολική στήριξή του από την ελληνική κοινωνία για να οικοδομηθεί η χώρα από το μηδέν, μόνο προ των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας του 2004 ξαναείδαμε ομόνοια, υπερηφάνεια και πίστη στον ανώτερο κοινό σκοπό. Σήμερα είναι προφανές πως μόνο η πολιτική της ελπίδας μέσα από την αλήθεια που πρεσβεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να ξαναενώσει τους Ελληνες στο όραμα της αναγέννησης της πατρίδας μας. Απομένει η μεγάλη απόφαση που πρέπει όλοι μαζί να πάρουμε για τη χώρα μας, τις οικογένειές μας, τους εαυτούς μας.

Μια πατριωτική απόφαση, η πεμπτουσία της οποίας είναι πως μόνο με κόπο και πολλή προσπάθεια υλοποιούνται τα μεγάλα, τα σημαντικά, τα πολύτιμα.

Αυτά που φυλάμε ως Ελληνες μέσα στην καρδιά μας.

Τούτη την ώρα, αυτή η επιλογή δεν αποτελεί μόνο το πολιτικό διακύβευμα των επόμενων εκλογών.

Θα καθορίσει το μέλλον των επόμενων γενεών.

* Εκπρόσωπος Τύπου Ν.Δ., βουλευτής Α΄ Αθηνών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή