ΑΠΟΨΕΙΣ

Αποσταθεροποίηση… στα πρόβατα

Το μόνο που απομένει να ακούσουμε είναι για το «σχέδιο δολοφονίας του Αλέξη Τσίπρα» από Ρώσους πράκτορες επειδή ο πρωθυπουργός δεν έκανε το χατίρι στον Πούτιν να μας δανείσει πέντε δισ. ευρώ. Ακούγεται γελοίο το σενάριο; Σάμπως ήταν καλύτερο εκείνο που ήθελε Τούρκους να καίνε την Πελοπόννησο και να αποσταθεροποιούν τόσο πολύ τον κ. Κώστα Καραμανλή, ώστε να αρχίσει να μοιράζει τριχίλιαρα σε όποιον περνούσε από εκεί;

Δεν είναι πολύ καλύτερο, βέβαια, το παραμύθι που διαβάσαμε την Κυριακή και θέλει «τραπεζίτες, πρώην πρωθυπουργοί, αλλά και κόμματα της αντιπολίτευσης δείχνουν να συγκλίνουν στην καλλιέργεια κλίματος αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης μέσω “οικουμενικών” σεναρίων και με την αγαστή συνδρομή των ακραίων εκ των δανειστών, που ζητούν “στήριξη των μέτρων από την αντιπολίτευση”, ενώ όλες οι υπόγειες διεργασίες έχουν μία κοινή συνισταμένη: Να φύγουν “ο Τσίπρας και η παρέα του” πριν… τους κάνουν ζημιά» («Αυγή» 2.4.2017).

Ο πρωτοσέλιδος τίτλος ήταν «Σχέδιο αποσταθεροποίησης από το παλιό σύστημα», λες και χρειάζεται να υπάρχει προσπάθεια αποσταθεροποίησης μιας κυβέρνησης που τα κάνει όλα λαμπόγυαλο, που οι βουλευτές της παίρνουν επίδομα φτώχειας, που το συνταξιοδοτικό με την έμπνευση Κατρούγκαλου έγινε μπάχαλο, που ενεργοποιεί τις ρήτρες Σουφλιά για αποζημίωση των εργολάβων, που χρεοκοπεί τη ΔΕΗ, που.., που.., που… Είναι τόσα πολλά τα κρίματα της κυβέρνησης που δεν χρειάζονται ούτε τραπεζίτες, ούτε πρώην πρωθυπουργοί για να αποσταθεροποιηθεί. Σε μια ευνομούμενη Δημοκρατία θα είχε μπει ήδη χαλινάρι σε μια τόσο καταστροφική κυβέρνηση. Και είναι απίστευτη η ειρωνεία, αλλά αυτό για το οποίο πρέπει να ψέξουμε το παλαιό πολιτικό σύστημα είναι το γεγονός ότι έφτιαξαν μια τόσο καλά θωρακισμένη πρωθυπουργική δημοκρατία, στην οποία ο ένοικος του Μαξίμου μπορεί να καταστρέψει τη χώρα και να μην μπορεί κανείς να τον εμποδίσει.

Εχει γραφτεί πολλάκις ότι στόχος των αντιπολιτευόμενων κομμάτων είναι να πέσει η κυβέρνηση για να κυβερνήσουν αυτά καλύτερα. Είναι και καθήκον όλων των πολιτών να βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια, εφόσον πιστεύουν ότι η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή. Γι’ αυτό πρέπει να χρησιμοποιήσουν όλα τα θεμιτά μέσα, σε αντίθεση με τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που χρησιμοποίησαν ως αντιπολίτευση όλα τα αθέμιτα. Δεν αναφερόμαστε μόνο στα ξεδιάντροπα ψέματα με τα οποία φλόμωσαν χρόνια τώρα τον ελληνικό λαό, αλλά στις ξεκάθαρα αντιδημοκρατικές ενέργειες τις οποίες μετέρχονταν. Να θυμηθούμε τα τάγματα εφόδου που σχημάτιζαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και έκαναν ακροδεξιού τύπου αντισυγκεντρώσεις στις ομιλίες των υπουργών του ΠΑΣΟΚ; Ξεχνιέται η προτροπή του κ. Πάνου Καμμένου προς κάποιους κατοίκους της Χαλκιδικής να λιντσάρουν τον πολιτικό αντίπαλο, πρώην δήμαρχο Αριστοτέλη, κ. Χρήστο Πάχτα; Τη στήριξη που έδιναν σε κάθε τύπου τζαμπατζήδες του τύπου «δεν πληρώνω», μέχρι να καταρρεύσουν δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις;

Είναι καθήκον των πολιτών που πιστεύουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι καταστροφική για τον τόπο να το φωνάξουν, να κινητοποιηθούν για την πτώση της. Με δημοκρατικό, όμως, τρόπο. Η αντιπολιτευτική ελεεινότητα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρέπει να παραμείνει στην Ιστορία ως παράδειγμα προς αποφυγήν.