80 χρόνια πριν… 22-IV-1937

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ΡΟΥΣΒΕΛΤ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ: Ρώμη, 21.- Αγγέλλεται εκ Βασιγκτώνος ότι ο Πρόεδρος κ. Ρούσβελτ ομιλών σήμερον προς δημοσιογράφους επέκρινε τους εν Ευρώπη εξοπλιστικούς ανταγωνισμούς τους οποίους εχαρακτήρισεν ως τον σοβαρώτερον κίνδυνον διά τον σύγχρονον πολιτισμόν. Ο Πρόεδρος εδήλωσεν εις τους δημοσιογράφους ότι αποκρούει την πρόσκλησιν του να αναλάβη την πρωτοβουλίαν μιας διεθνούς οικονομικής διασκέψεως διότι κατά την γνώμην του η τοιαύτη πρωτοβουλία πρέπει να αναληφθή υπό της Ευρώπης.

ΑΓΓΛΙΑ – ΓΑΛΛΙΑ: Λονδίνον, 21.- Ο Γάλλος υπουργός Αμύνης κ. Νταλαντιέ αφίκετο ενταύθα και παρεκάθησε την εσπέραν εις το προς τιμήν του παρατεθέν υπό του Γάλλου πρεσβευτού γεύμα εν τη Πρεσβεία. Μεταξύ των προσκεκλημένων ήσαν ο λόρδος σφραγιδοφύλαξ Χάλιφαξ, ο υπουργός Στρατιωτικών κ. Κούπερ, ο υπουργός Συντονισμού κ. Ινσκιπ, ο οικονομικός γραμματεύς του Ναυρχείου Βάνσιταρ και άλλαι προσωπικότητες. Ο κ. Νταλαντιέ θα συνομιλήση αύριον μετά του υπουργού των Εξωτερικών κ. Ηντεν και του υπουργού των Στρατιωτικών κ. Κούπερ.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΙΤΑΛΙΑ: Βερολίνον, 21.- Ο στρατηγός Γκαίριγκ ανεχώρησε σήμερον συνοδευόμενος υπό της συζύγου του δι’ Ιταλίαν. Ο κ. Γκαίριγκ θα συναντηθή μετά του κ. Μουσσολίνι και θα κανονίση μετ’ αυτού προκαταρκτικώς τας λεπτομερείας συναντήσεως του Ιταλού πρωθυπουργού μετά του Γερμανού καγκελλαρίου.

ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ: Εδόθη χθες εις το Ωδείον Ηρώδου του Αττικού η συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας και της Χορωδίας του Ωδείου Αθηνών, επ’ ευκαιρία των εορτών της εκατονταετηρίδος του Πανεπιστημίου Αθηνών. […] Εξετελέσθησαν μέρη από τον «Ορφέα» του Γκλουκ, τα Βυζαντινά μέλη «Τη Υπερμάχω», «Η Παρθένος σήμερον» και «Επί τον ποταμόν Βαβυλώνος», και τα δημώδη άσματα «Λεβεντιά», «Η πέρδικα» και «Διαμάντω». Διηύθυνε ο κ. Φ. Οικονομίδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή