«Ο,τι ψηφίζει η Βουλή δεν είναι νόμιμο»!

«Ο,τι ψηφίζει η Βουλή δεν είναι νόμιμο»!

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο τρόπος με τον οποίο η κυβερνώσα κοινοβουλευτική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διαχειρίζεται και αντιμετωπίζει κανονισμούς και κανόνες, είτε ως προς τον τρόπο της νομοθετικής και της ελεγκτικής λειτουργίας της Βουλής είτε ως προς τον τρόπο άσκησης της διακυβέρνησης, είναι γνωστός και πολλάκις σχολιασμένος, για κυρίως δύο λόγους: Πρώτον, επειδή διακρίνεται από έντονη τάση επιλεκτικής εφαρμογής αυτών των κανονισμών και των κανόνων, αναλόγως του τι κάθε φορά θεωρεί πως είναι χρήσιμο για να «περάσει» τις πολιτικές της επιλογές.

Δεύτερον, διότι όταν δέχεται κριτική γι’ αυτήν την «α λα καρτ» τακτική της, κατά κανόνα απαντά με επιχειρήματα του τύπου «εμείς δεν είμαστε σαν τους προηγούμενους», ή «οι άλλοι έκαναν χειρότερα», ή ακόμα και «οι δημοσιογράφοι διαστρεβλώνουν και παραπληροφορούν».

Μεγάλη αλήθεια, επίσης, είναι πως κυρίως για τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ το σχόλιο περί αρνητικής στάσης και συμπεριφοράς δεν είναι ισοπεδωτικό: δεν χαρακτηρίζονται και οι 144 από αυτά τα χαρακτηριστικά. Οι λίγοι που έχουν ισχυρή φωνή –και οι οποίοι ενίοτε προωθούνται, ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο, ως «δύναμη κρούσης» απέναντι σε μια ανάλογων τόνων αντιπολίτευση– διαμορφώνουν την τελική, μη θετική για το κόμμα τους και το Κοινοβούλιο, εικόνα.

Ωστόσο, μερίδιο ευθύνης έχει και η «σιωπηρή» πλειοψηφία, η οποία δεν αντιδρά σε όλα όσα άπαντες, και φυσικά και οι ίδιοι, βλέπουν. Αλλά, όπως τα σημάδια μαρτυρούν, πρόκειται μάλλον για τη σιωπηρή ανοχή στον βωμό της διατήρησης μιας αίσθησης «αρραγούς» πλειοψηφίας, τόσο ενόψει κρίσιμων ψηφοφοριών όσο και ευρύτερα, για τη διατήρηση της εξουσίας.

Δυστυχώς, δεν δείχνουν να συνειδητοποιούν πως στον ολισθηρό δρόμο τους, τα πράγματα χειροτερεύουν διαρκώς, όπως καταδεικνύει και κάτι που απερίσκεπτα (;) είπε ένας εκ των αναδειχθέντων ως πρωταγωνιστών στη δημόσια εικόνα και φωνή του ΣΥΡΙΖΑ: Μέλος τριών κοινοβουλευτικών επιτροπών, ακόμη και της Επιτροπής Κανονισμού της Βουλής, ο βουλευτής Καρδίτσας Σπ. Λάππας, εντός της Ολομελείας, «διαπληκτιζόμενος» από του βήματος με βουλευτή της Ν.Δ., είπε το εξωπραγματικά πρωτοφανές: «Ο,τι ψηφίζει η Βουλή δεν είναι νόμιμο».

Ποιο θα είναι το επόμενο χειρότερό τους;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή