Νέος ιός μολύνει ηλεκτρονικά αρχεία

Νέος ιός μολύνει ηλεκτρονικά αρχεία

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αγνωστος πριν από μερικές εβδομάδες ιός μεταδίδεται στο Διαδίκτυο, φέρει την ακατανόητη ονομασία «left.BS.generator» και μολύνει τα ηλεκτρονικά αρχεία κατά παράδοξο τρόπο. Αφαιρεί, διαστρεβλώνει ή αλλοιώνει από τα αρχεία κειμένων την επικεφαλίδα αλλά διατηρεί –ευτυχώς– ανέπαφο το περιεχόμενο.

Εμείς, βέβαια, διαθέτουμε προηγμένο antivirus πρόγραμμα, χάρη στο οποίο διασώθηκε ιστορική ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη σε συνέδριο με τίτλο «Concordia Europe Summit», στην Αθήνα.

Δημοσιεύουμε εκτενές απόσπασμα:

«Η Ελλάδα είναι έτοιμη. Οι επενδυτές είναι έτοιμοι. Οι αγορές είναι έτοιμες.

Και το μόνο που τελικά όλοι περιμένουν είναι ένα σήμα από την πολιτική ηγεσία της Ευρώπης αλλά και από τους θεσμούς, ένα σήμα ότι μπορούν, οι επενδυτές, να εμπιστευθούν ξανά την Ελλάδα. Ενα σήμα, ο “λευκός καπνός” που λέμε, ότι οι εταίροι μας θα κάνουν ό,τι είναι αναγκαίο για να μπει η ανάπτυξη πρώτη στην ατζέντα των προτεραιοτήτων της επόμενης περιόδου.

Και πιστεύω ότι τις επόμενες μέρες έχουμε τη χρυσή ευκαιρία να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις.

Εμείς προετοιμάζουμε την ελληνική οικονομία να αντεπεξέλθει στις προκλήσεις ενός ανταγωνιστικού και ραγδαία μεταβαλλόμενου οικονομικού περιβάλλοντος. Για τον σκοπό αυτό εργαστήκαμε πολύ σκληρά αυτά τα δύο χρόνια. Εισαγάγαμε σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία, θεσμοθετήσαμε έναν ευέλικτο αναπτυξιακό νόμο, προχωρήσαμε σε μεταρρυθμίσεις φιλικές προς το επιχειρείν και τις επενδύσεις και αυξήσαμε όσο μπορούμε, στο πλαίσιο αυτής της αναγκαίας και δύσκολης προσαρμογής, το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων».

Μας συγχωρείται, λάθος. Η ομιλία δεν είναι του κ. Σημίτη. Το antivirus επισημαίνει ότι είναι νεότερη, ανήκει μάλλον στον κ. Αντ. Σαμαρά, πριν γίνει πρωθυπουργός. Καταραμένος ιός, πάλι λάθος. Τα είπε ο σημερινός πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας πριν από τρεις ημέρες!

Στον κ. Σαμαρά αποδίδεται απόσπασμα από ομιλία στη Βουλή: «Η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, η συνεπαγόμενη συμφωνία για την απομείωση του χρέους και η ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα είναι ένα ορόσημο. Θα διανύσουμε την απόσταση που απομένει ώς εκεί αποφασισμένοι να ξαναστήσουμε στα πόδια της την οικονομία και την κοινωνία…».

Ωχ, ο κ. Τσίπρας έκανε από το βήμα της Βουλής, τον Νοέμβριο 2016, αυτή, την άστοχη, πρόβλεψη.

Ζητάμε συγγνώμη, αλλά ο ιός έχει επηρεάσει τα αρχεία και μας οδηγεί σε ολέθρια σφάλματα. Εμφανίζεται ως απόσπασμα ομιλίας του κ. Τσίπρα, σε συγκέντρωση στη Λαμία, η φράση: «Εμείς θα βαράμε το νταούλι και αυτές (οι αγορές) θα χορεύουνε, δεν θα παίζουνε αυτοί το ζουρνά και εμείς να χορεύουμε».

Προφανώς δεν εκστόμισε ένα άτομο τόσο διαφορετικές και αντίθετες εκφράσεις, σε διάστημα δυόμισι ετών. Και όμως, ο ιός απενεργοποιήθηκε. Ολα τα αποσπάσματα είναι φράσεις του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα. Πρόβλημα. Οχι του ηλεκτρονικού αρχείου αλλά μιας φρασεολογίας που αποκαλύπτει έλλειψη αξιοπιστίας και απομακρύνει κάθε αναπτυξιακή προοπτική. Η σύγχυση που προκαλούν άστοχες δηλώσεις, οι αντιφάσεις μιας ρηχής, αριστερόστροφης ρητορικής που προσαρμόζεται στο ακροατήριο, δεν φέρνουν ανάπτυξη. Ούτε όμως και ψήφους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή