Νέα Δημοκρατία και κοινωνία

Νέα Δημοκρατία και κοινωνία

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Σάββατο διοργανώθηκε στην πλατεία Συντάγματος το Athens Pride. Πρόκειται για την αθηναϊκή εκδοχή της καθιερωμένης «παρέλασης ομοφυλόφιλης υπερηφάνειας», που ξεκίνησε στην Αμερική στις αρχές της δεκαετίας του ’70.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (ανάμεσά τους ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος), η σημαία του ΠΑΣΟΚ εθεάθη στο περίπτερο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, το Ποτάμι τύπωσε μια υποστηρικτική αλλά, τελικά, αμφιλεγόμενη αφίσα και το μεγαλύτερο, σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, κόμμα της χώρας απλά δεν εμφανίστηκε πουθενά. Κανένα στέλεχος, κανένας βουλευτής, κανένας πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.

Ενα μήνα νωρίτερα, την Κυριακή 14 Μαΐου, όταν μεταφέρθηκε στην Αθήνα το σκήνωμα της Αγίας Ελένης στην επίσημη υποδοχή (πάντα, με τιμές αρχηγού κράτους) ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Χατζηδάκης, έδωσε το «παρών».

Ο συμβολισμός περισσότερο από εμφανής.

Εξυπακούεται ότι η Νέα Δημοκρατία δεν ήταν υποχρεωμένη να στείλει εκπρόσωπό της στο Athens Pride. Ομως, οι συγκεκριμένες επιλογές προκαλούν την εντύπωση ότι η Νέα Δημοκρατία παραμένει ένα από τα «παλιομοδίτικα» κόμματα της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς. Μπορεί ο σημερινός πρόεδρός της να ήταν ένας από τους λίγους βουλευτές της παράταξής του που ψήφισαν υπέρ της επέκτασης του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να εκχωρεί τόσο εύκολα το γήπεδο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στους εκπροσώπους της χειρότερης κυβέρνησης των τελευταίων δεκαετιών προβληματίζει. Kυρίως όσους έσπευσαν να στηρίξουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη σχετική εσωκομματική διαδικασία πριν από ενάμιση χρόνο.

Είναι ωραίο να βλέπουμε τον πρόεδρο της Ν.Δ. να συναντά νέους, δημιουργικούς Ελληνες, όμως Ελλάδα δεν είναι μόνο οι χαμογελαστοί, επιτυχημένοι startuppers. Είναι και ο 16χρονος από τη Δράμα, ή το Καρπενήσι, ή από οποιαδήποτε αθηναϊκή συνοικία που μεγαλώνει με την τοξική επίγνωση ότι ο σεξουαλικός του προσανατολισμός μπορεί να τον αποξενώσει ανά πάσα στιγμή από τον πιο πρωτογενή πυρήνα του, τους γονείς και τα αδέλφια του.

Γι’ αυτούς τους Ελληνες έχει να πει κάτι η Νέα Δημοκρατία;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή