«Δικά μας παιδιά» και στα σκουπίδια

«Δικά μας παιδιά» και στα σκουπίδια

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκεφτήκατε μήπως ότι η αποτυχία της κυβέρνησης –και προσωπικά του συστηματικώς αντιρρησία υπουργού- να προλάβει την αισχρή κατάσταση με τους δήμους μπορεί να είναι προγραμματισμένη; Θα τα ρίξουμε στην τρόικα, που δεν μας αφήνει να προσλάβουμε, σκέφτηκε ο κ. Σκουρλέτης, ο οποίος είναι από τους πρώτους που οργάνωσαν πονηριές για να προσλάβει η κυβερνητική παράταξη τα δικά της παιδιά παντού στο ευρύτερο κράτος.

Σκεφτήκατε ότι οι δήμαρχοι, που γνώριζαν εξίσου καλά τι θα συμβεί όταν η υπόθεση φτάσει στον δικαστικό έλεγχο, άφησαν το δυστύχημα να συμβεί; Πιστεύουν πολλοί απ’ αυτούς ότι οι κινητοποιήσεις που αναπόδραστα θα γίνονταν όταν θα έβγαινε η απανταχούσα είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσουν περισσότερους «μόνιμους» υπαλλήλους, εξέλιξη που τους δίνει μεγαλύτερη δύναμη απέναντι στους ψηφοφόρους τους.

Σκεφτήκατε ότι οι συνδικαλιστές προφανώς γνώριζαν ότι οι άνθρωποι κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους και ότι δεν ήσαν τόσο «αγαθοί» να πιστέψουν τις υποσχέσεις των κυβερνητικών; Καταλαβαίνετε πολύ καλά ότι έπρεπε η κατάσταση να φτάσει στο απροχώρητο ώστε να μπορέσουν κι αυτοί να βγαίνουν στα κανάλια, να απειλούν τους πολίτες με τα σκουπίδια τους, να τους δουν οι ψηφοφόροι τους, με δύο λόγια να διαχειριστούν τη δική τους ξεχωριστή δύναμη.

Ολοι αυτοί μαζί απειλούν εμάς τους υπολοίπους· ευθέως και χωρίς περιστροφές. Θέλουν περισσότερα χρήματα, θέλουν κι άλλα προνόμια, θέλουν να κερδίσουν πολιτική ισχύ και θα το κάνουν ακόμη κι αν χρειαστεί να προκαλέσουν ανήκεστο βλάβη στην κοινωνία.

Ηδη την άνοιξη του 2015 αλλά και πριν από λίγο καιρό, η κυβέρνηση προσπάθησε να περάσει «στη ζούλα» τις προσλήψεις υπαλλήλων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ως «ανταποδοτική» δαπάνη, προσπαθώντας να πείσει τους δύσπιστους ότι μπορεί να προσλάβει τους συμβασιούχους και να τους μετατρέψει σε μονίμους κρατικούς υπαλλήλους, επειδή, λέει, οι δαπάνες του κράτους δεν μεγαλώνουν αφού οι δήμοι έχουν ήδη εισπράξει τα «ανταποδοτικά» τέλη.

Πλην όμως η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι η κοροϊδία είναι, τελικά, δυσκολότερη απ’ όσο την είχε φανταστεί. Σύμφωνα με τον κανόνα του ενός προσλαμβανομένου έναντι τεσσάρων αποχωρούντων από το Δημόσιο, υπολογίζεται ότι μπορούν να προσλάβουν 7.000 άτομα. Για ολόκληρο το κράτος, όπου κι αν χρησιμοποιούνται έκτακτοι και συμβασιούχοι. Κάπου εδώ τελειώνουν τα «κόλπα Σκουρλέτη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή