Το άβατο της αλήθειας

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο​​πως στο εφιαλτικό «1984» του Τζορτζ Oργουελ «η ειρήνη ήταν πόλεμος» και «η ελευθερία ήταν σκλαβιά», έτσι και στη διπλή γλώσσα της Αριστεράς «τα Εξάρχεια δεν είναι άβατο. Θέλουν απλώς διαφορετική διαχείριση» (Παναγιώτης Κουρουμπλής, 29.6.2017). Το ίδιο επαναλαμβάνουν πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και οι πρόθυμες γραφίδες τού κόμματος στον Τύπο και στα social media. Θα μπορούσε να ρωτήσει κάποιος γιατί αυτή τη «διαφορετική διαχείριση» δεν την έκαναν δυόμισι χρόνια τώρα, ώστε να μπορούν να διαδηλώνουν ελεύθερα όλοι οι πολίτες εκεί, αλλά αυτό είναι μάταιο με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Για όλα έχουν ένα ψέμα, απλώς παλιότερα τους πίστευαν περισσότεροι.

Βεβαίως, σε καμιά πλατεία της χώρας δεν έχει στηθεί ένα τεράστιο κοντέινερ, το οποίο ουδείς τολμά να απομακρύνει. Αλλά για τα περί άβατου καλό είναι να ρωτήσουν και τον κ. Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος «προειδοποιήθηκε» από αγνώστους να μην ξαναπάει να φάει με τη σύζυγό του στην περιοχή. Στο βίντεο που καταγράφει την επίθεση κάποιος «αντεξουσιαστής» –τρομάρα μας!– ακούγεται να λέει στον κ. Βαρουφάκη: «Δεν φταις εσύ, αλλά καλά κάνουμε και σε κράζουμε. Είσαι πολιτικός και δεν σε πιστεύουμε… Δεν θέλω να μιλήσεις καθόλου, να φύγεις τώρα. Δεν θα ξανακατεβείς στα Εξάρχεια…» (2.5.2015).

Και αν με τον κ. Βαρουφάκη …«έχουν κόψει και την καλημέρα», μπορούν να ρωτήσουν τον «πιστό σύντροφο» κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη. Ο υπουργός πήγε κάποιο Σάββατο (17.10.2015), μαζί με τη σύζυγο και κάποιους φίλους του σε μπαρ στις παρυφές των Εξαρχείων. Αποχώρησε, όμως, κακήν κακώς, όταν ομάδα νεαρών εισέβαλε στο μαγαζί και άρχισε να του φωνάζει ότι πρέπει να φύγει από την περιοχή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι «κοινωνικοί αγωνιστές», οι οποίοι κάποτε απολάμβαναν τη θαλπωρή του ΣΥΡΙΖΑ, προξένησαν ζημιές στο μαγαζί. Μη μιλήσουμε για δημοσιογράφους που στοχοποιήθηκαν, όπως ο κ. Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε ενώ απλώς περπατούσε στη Ζωοδόχου Πηγής, τον προπηλακισμό της κ. Σοφίας Παπαϊωάννου σε εστιατόριο της περιοχής κ.λπ. Στο «μη άβατο των Εξαρχείων» κινδυνεύουν ακόμη και οι σκηνοθέτες που μοιάζουν με δημοσιογράφους, ενώ γνωστός σκιτσογράφος εδάρη γιατί το κράνος μηχανής που φορούσε έμοιαζε με κράνος… αστυνομικού.

Γενικώς στα Εξάρχεια μπορούν τα καλόπαιδα με την «επαναστατική» λεοντή να κάνουν ό,τι γουστάρουν. «Σε γνωστό εστιατόριο των Εξαρχείων, μια παρέα 30-35 ατόμων έφαγε, ήπιε, διασκέδασε, έκανε ένα λογαριασμό 800 (οκτακοσίων!) ευρώ, φροντίζοντας να πάρουν τα ακριβότερα και τα καλύτερα από τον κατάλογο. Εφυγαν αρνούμενοι να πληρώσουν… Σε μια άλλη περίπτωση, ιδιοκτήτης μπαρ της περιοχής, όπου συνέβη κάτι αντίστοιχο και ζήτησε τα λεφτά που στοίχιζαν τα ποτά που ήπιε η παρέα, απλώς βρίσκεται στο νοσοκομείο». («Απαλλοτρίωση της… μάσας», «Καθημερινή» 8.1.2009).

Ολοι γνωρίζουν τι συμβαίνει στην ιστορική αυτή γειτονιά του κέντρου και η απαγόρευση της διαδήλωσης των αστυνομικών από τον κ. Νίκο Τόσκα απλώς υπενθύμισε την ύπαρξη του άβατου. Δεν πήραν μυρωδιά για το τι συμβαίνει ο κ. Κουρουπλής και οι σύντροφοί του; Φυσικά το γνωρίζουν. Προκειμένου όμως να κρύψουν την απύθμενη ανικανότητά τους να διαχειριστούν το παραμικρό, λένε τα πιο χονδροειδή ψέματα. Δεν φοβούνται ότι τα ψεύδη τους γίνονται αυτεπίστροφα; Προφανώς όχι. Τόσα χρόνια έλεγαν χονδροειδή ψέματα και ο λαός τούς επιβράβευσε με πρωτιά στις εκλογές. Γιατί να σταματήσουν τώρα;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή