Διαστημική αγροικία

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα καταφέρνει άραγε και στη ζωγραφική ο κ. Παύλος Πολάκης, χάρη στη χειρουργική του δεξιότητα; ΄Η ανέθεσε σε έμπιστό του την ιερή αποστολή να υλοποιήσει την έμπνευσή του; Οποια λύση κι αν έχει το εικαστικό μυστήριο, ο τοίχος του υπουργού στο φέισμπουκ στολίστηκε μ’ έναν πίνακα που πιστοποιεί πως οι μέρες του σοσιαλιστικού ρεαλισμού δεν τελείωσαν: Ο κ. Καμμένος και ο κ. Παππάς αγκαλιασμένοι, με διαστημικό φόντο. Το ύφος τους (έτοιμο να κραυγάσει «της Αμύνης το παιδί» σαν να βλέπει εξωγήινους, με βλέμμα που τρυπάει το μέλλον ο της Ψηφιακής Πολιτικής) δίνει νόημα στον τίτλο: «Η ΕΛΛΑΣ ΚΑΤΑΚΤΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ». Γιατί η Ελλάς και όχι η Ελλάδα; Κι ένας καλούτσικος λαϊκιστής ξέρει ότι ολίγη καθαρεύουσα δίνει άλλον αέρα. Διαστημικό.

Στη σταχανοβίτικη φόρμα του κ. Παππά ένα κόκκινο σφυροδρέπανο παραπέμπει μάλλον στον Γκαγκάριν. Το σηματάκι στο πέτο του κ. Καμμένου, ο οποίος ακουμπάει προστατευτικά την αριστεράν του (!) στον ώμο του κ. Παππά, μοιάζει σαν τσαλακωμένη σημαία ή σαν παράσημο κτηθέν εν τω στρατεύματι. Αλλά δεν παίρνω και όρκο. Ας περιμένουμε τις εξηγήσεις του καλλιτέχνη, όταν με το καλό εκθέσει τα έργα του.

Καλλιτεχνική αξία έχει και η λεζάντα του αστροπίνακα, διά χειρός Πολάκη. Την αντιγράφω σεβόμενος τις ιδιόρρυθμες προτιμήσεις του ως προς τα κεφαλαία, τους τόνους, τη στίξη κ.τ.λ.: «Οχι κολομβία, ΣΟΒΙΕΤΙΑ θα σας κάνουμε φιλελέδες και συνοδοιπόροι του Κυριακου!!!!». Αν η γραφή ήταν ιδιόχειρη, θα καταλαβαίναμε περισσότερα. Αλλά και το ηλεκτρονικό γράψιμο κάτι φανερώνει, έτσι ανεπεξέργαστο όπως κοινοποιείται (τι, θα λογοκρίνουμε τον αυθορμητισμό μας;). Ας πούμε ότι ο κ. Πολάκης μάλλον είναι του προφορικού πολιτισμού παρά της εγγραμματοσύνης. Του αρέσει να μιλάει. Οχι για να τον ακούνε αλλά επειδή ενθουσιάζεται ακούγοντας τον εαυτό του να κατεβάζει κοτρόνες, πάντα με επιμελημένη κρητική προφορά, προς δημοκοπική υπόμνηση της καταγωγής.

Ποιον απειλεί άραγε ο υπουργός, εξοπλισμένος με την πρωθυπουργική ασυλία; Και πώς αυτός, ένας φιλοσοβιετικός, φτάνει να εννοεί τη «Σοβιετία», τον επί γης σοσιαλισμό, σαν υπερθετικό βαθμό της Κολομβίας, με την οποία ταύτισε την Ελλάδα ο κ. Βενιζέλος, με λογιοφέρνουσα ακρισία; Τι το ’θελε το «χιούμορ»;

Και θαύματα να κάνει ο κ. Πολάκης, και το ΕΣΥ να αναστήσει, η βάναυση δημόσια συμπεριφορά του τού στερεί το μισό του δίκιο, όταν έχει. Και τον ταξινομεί στους αποτυχημένους και στους απαράδεκτους, σαν «ετερώνυμο» του Αδ. Γεωργιάδη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή